Szilveszter Srí Lankán, tengerparti pihenéssel

Srí Lanka – régi nevén Ceylon - egy csodaszép, buja zöld sziget. A könnycsepp formájú sziget, az Indiai-óceán északi részén fekszik. Óceán parti területei igazi homokos-pálmafás, képeslapra való tengerpartokkal várják az idelátogatókat, míg a sziget belsejében a trópusi őserdők, teaültetvények, rizsföldek váltogatják egymást. A szigetnek gazdag kultúráját és történelmét áthatja a buddhizmus, mondhatni a sziget a buddhizmus egyik központja. Srí Lanka számos történelmi és építészeti remekművét nyilvánította világörökséggé az UNESCO. Utazásunk során néhányat meg tekinthetünk magunk is. Tartson velünk Ön is és ünnepelje velünk együtt az új évet ezen a csodálatos szigeten!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió / all inclusive
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
2017.12.26-2018.01.05 -11 nap
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel

Elhelyezés

Helyi 4*-os szállodákban 2 ágyas szobákban:

 • Berjaya Hotel****
 • Fresco Water Villa****
 • The Swiss Residence Hotel****
 • Oak Ray Tea Bush Hotel****
 • Pandanus Beach Hotel****

Étkezés

 • félpanziós ellátás és szilveszeteri vacsora az árban
 • all inclusive ellátás: igényelhető 5 napra 54.000 Ft/fő áron, irodánkban fizetendő

Utazás

Menetrendszerinti repülővel az Emirates légitársasággal

Tájékoztató menetrend:

december 26. Budapest - Dubai 14:40 - 23:05

december 27. Dubai - Colombo 02:35 - 08:25

2018. január 05. Colombo - Dubai 02:55 - 05:55

2018. január 05. Dubai - Budapest 08:25 - 11:40

Program

1-2. nap: Budapest – Mount Lavinia

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Srí Lankára. Másnap a reggeli órákban érkezünk meg, majd a tengerparti szállásunkra, Mount Laviniába indulunk. Városnézés Colombóban, a sziget legnagyobb városában, mely üzleti, kereskedelmi és kulturális központ is egyben. Autóbusszal bejárjuk a város legfőbb látnivalóit: Pettah a város szíve, itt nincs olyan termék, ami ne lenne kapható a bazárban. A Fort városrész gyarmati stílusú épületei a holland és portugál gyarmatosítók korát idézik, mára a bankárok és kereskedők elegáns központja lett. A város buddhista és hindu templomai több száz éves múlttal büszkélkedhetnek, köztük a jól ismert Gangaramaya templom is, ahol számos ülő Buddha szobrot láthatunk, melyek az Indonéziában található Borobudur templomegyüttes mintájára épültek. A templom múzeumában a világ minden tájáról láthatunk Buddha szobrokat, köztük a sziget legkisebb Buddha szobrát is. További látnivalók: Seema Malakaya templom, Városháza, híres Khan Óratorony, úszó piac, egykori Holland Kórház épülete, ami ma éttermek és boltok sokasága. Szállás Mount Laviniában (1 éj).
Szállás: Berjaya Hotel****

3. nap: Pinnawala – Dambulla – Sigiriya

Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Majd a programot követően továbbindulunk Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Szállás Sigiriyaban (1 éj).
Szállás: Fresco Water Villa****

 

4. nap: Sigiriya – Matale – Kandy

Reggeli után a világ egyik csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A fellegvár megtekintése után folytatjuk utunkat Matele irányába, útközben megállunk egy fűszerkertben, ahol egy frissítő tea után megismerkedünk a különböző egzotikus fűszerekkel, növényekkel és az azokból készíthető számtalan termékkel. Ezt követően érkezünk a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába.Kandy legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha fog ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Az ereklye a 4. században került Srí Lankára, majd az akkori fővárosban, Anuradhapurában helyezték el. A Szent Fog végül Kandy-be került. A napi programot a Kandy piacon zárjuk. Esti programunk, Sri Lanka zenei és tánc kultúráját bemutató show műsor megtekintése. Szállás Kandy-ben (1 éj).
Szállás: The Swiss Residence Hotel****

 

5. nap: Kandy – Peredeniya – Nuwara Eliya

Délelőtt utazunk tovább Peradeniyaba, ahol megállunk a Királyi Botanikus Kertnél. Ez Ázsia botanikai csodája, melyet először egy szingaléz király építtetett magának, majd a britek 147 hektárosra bővítettek. Itt minden Ázsiában honos növény megtalálható, különleges fákat és szebbnél-szebb virágokat láthatunk. Továbbutazás Nuwara Eliya-ba, útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Szállás Rambodában (1 éj).
Szállás: Oak Ray Tea Bush Hotel****

 

6. nap: Nuwara Eliya – Induruwa

Reggeli után utazás az óceánpartra Induruwába. Szálláshely elfoglalása után szabadidő. Este szilveszteri gálavacsora. Szállás Induruwában (4 éj).
Szállás: Pandanus Beach Hotel****

 

7-9. nap: Induruwa

Szabadidő az óceánparton.

 

10-11. nap: Indurawa – Colombo – Budapest

A 10. napon késői kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a colombói repülőtérre. Éjfél után hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 11. napon.

 

Hosszabbítási lehetőség a Maldív-szigeteken:

A körutazás után lehetőség nyílik hosszabbításra a Maldív-szigeteken. Részletekről, árakról érdeklődjön irodánkban kollégáinknál.

 

ÁrakLejárt: 2020. október 28.

Az ár tartalmazza

 • szállást helyi 4*-os szállodákban
 • félpanziós ellátást
 • szilveszteri vacsorát
 • csoportkisérő idegenvezetőt
 • megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhoz

Az ár nem tartalmazza

 • repjegyet illetékekkel: kb. 300.000 Ft/fő
 • vízumot: kb. 13.000 Ft/fő
 • borravalókat: 4 USD/fő/nap
 • all inclusive ellátást: 54.000 Ft/fő/nap, irodánkban fizetendő
 • egyágyas felárat: 179.000 Ft/fő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: A részvételi díj és a megrendelt szolgáltatások 1.5%-a.

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat