Szilveszter Srí Lankán: körutazás + üdülés a tengerparton

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
fix turnus
Program tipusa:
egzotikus utak
Utazás:
repülővel

Fontos tudnivalók

Idegenvezetés: Angol nyelvű idegenvezető. Az üdülés alatt angol nyelvű asszisztencia áll az Utasok rendelkezésére.


Valuta, pénzváltás: 
Hivatalos pénznem a rúpia, 1 RS = kb. 2 Ft, euróért, dollárért váltható. Érdemes megérkezéskor, a repülőtéren megvásárolni, mivel ott kedvező az árfolyam. A kapott bizonylatot meg kell őrizni, mert az esetleges visszaváltásnál kérni fogják. Visa és Mastercard a nagyobb üzletekben elfogadott.

Hálózati feszültség:
 220 V, a csatlakozó hárompontos, ezért adapter szükséges (szállodákban is lehet kérni).


Vízum, beutazás:
 Magyar állampolgároknak vízum kötelező. Az ügyintézést irodánk vállalja. Az útlevél fényképes oldalának szkennelt másolata szükséges hozzá. A hazautazástól számítva még legalább 6 hónap érvényesség kell. Srí Lankán nincs magyar nagykövetség. Szükség esetén a részvételi jegyen feltüntetett telefonszámokon kérhetnek segítséget magyar nyelven, amennyiben az idegenvezető ill. a helyi személyzet asszisztenciája elégtelennek bizonyulna.


Időeltolódás:
 nyáron +3,5 óra, télen +4,5 óra.


Borravaló, szervizdíj:
 A szolgáltatások igénybevételekor általában 10% szervízdíjat számolnak fel. Kérjük, ne feledkezzenek meg arról az általános nemzetközi gyakorlatról, miszerint ha elégedett a helyi idegenvezetô(k), buszsofôr(ök), pincérek, csomaghordók szolgáltatásaival, illik borravalót adni.

Elhelyezés

 • Kétágyas szobákban, körutazás és üdülés alatt 4 csillagos hotelekben (helyi besorolás)
 • A tengerparti üdülés során a Goldi Sand Hotel helyett választható magasabb kategória is: Jetwing Beach**** ill. Jetwing Blue Hotel**** felára: 58.000 Ft/fő 

Étkezés

 • Félpanzió -  az ár tartalmazza

Utazás

 • Budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással. (Emirates Airlines)

Program

1. nap: Indulás Budapestről Emirates Airlines járatával, egy átszállással Dubaiban.


2. nap: 
Érkezés Srí Lankára a reggeli órákban. A csomagok átvétele után az ország belseje felé vesszük az irányt. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén, hiszen a lakosság nagyrésze falvakban él. Érkezés Dambulla-ba, szálláshely elfoglalása, pihenés. Délután kerül sor Dambulla sziklába vájt kolostorának megtekintésére, mely egyben a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokbólVacsora és szállás Dambulla-ban.


3. nap: 
Reggeli után Srí Lanka ismét történelmének kis darabjával ismerkedhetünk  Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódításával, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk.  A nap további részében ugyancsak időutazáson veszünk részt, időnket Polonnaruwa ősi romváros felfedezésére szánjuk, mely a 12-13.sz-ban volt virágzó uralkodói székhely. Az évszázadokig húzódó idegen betörések és belháborúk következtében a város elpusztult és helyét benőtte a dzsungel. A régészeti feltárásoknak köszönhetően megcsodálhatjuk a palotaegyüttes, a templomok, gigantikus kőszobrok maradványait. Vacsora és szállás Dambulla-ban.                


4. nap
: Reggeli után tovább utazás a Központi-hegyvidék erdővel borított tájai felé. Betérünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol rácsodálkozunk a helyben termesztett - köztük az őshonos - fűszer-és gyógynövényekre. A kertben tett séta és interaktív vezetés során érdekes információkkal fogunk gazdagodni. A helyi munkatársak kóstolóval és masszázzsal is kedveskednek az érkezőknek, és természetesen lehetőség nyílik vásárlásra is. Délután érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Fölkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t. A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai és az imába mélyedő buddhista zarándokok jelenléte különös hangulatot árasztanak. Szálláshely elfoglalása, vacsora Kandy-ben.                                                                                                  

5.nap: Reggeli után ellátogatunk egy teagyárba, ahol végigkísérjük az illatos levelek feldolgozásának folyamatát és meghallgatjuk a ceyloni tea sikertörténetét, mely a valamikor régen itt termesztett kávécserjék kipusztulásával vette kezdetét. Körülnézünk Pinnawela-ban, ahol árvaházat hoztak létre dzsungelben árván maradt elefántkölykök, illetve sérült állatok védelmében. A fürdetéshez folyóra vonuló csorda fenséges látványt nyújt. Magunk mögött hagyva a Központi-hegyvidéket nyugat felé indulunk, délután / este elérjük az óceánt. Szállásunk ezután már Negombo-ban lesz a Goldi Sands Hotelben.


6-9.nap:
 A körút fáradalmainak kipihenése után a tengerparton búcsúztatjuk az Óévet és köszöntjük az Új Évet. Lehetőség lesz élvezni az Indiai-óceán homokos partját, a 27C fokos vizet. Bátran üljünk be a háromkerekű taxiba „tuktuk” és nézzünk szét a városka központjában, piacterén, a halászkikötőben, helyi boltocskáiban. Ha van ilyen igényünk, itt beszerezhetjük a helyi konyha ízeit adó fűszerkeverékeket, finom teákat, gyümölcsöket. Negombo valamikori kis halászfalu népszerű üdülővároskává nőtte ki magát. Érdekessége, hogy e buddhista országon belül ezen a környéken jellemzően keresztények élnek, így szebbnél szebb katolikus templomok magasodnak a településen.                                                                

9. nap: Este transzfer Colombo repülőtérre.


10.nap:
 Kora hajnalban hazautazás, érkezés Budapestre kora délután. 

 

UNESCO Világörökségek a körút során:

 • Sigiriya ősi romjai
 • Kandy Szent Városa
 • Dambulla Arany Temploma

ÁrakLejárt: 2023. november 12.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • reptéri transzfert
 • repülőjegyet budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással
 • körutazást légkondicionált járművel
 • helyi angol nyelvű idegenvezetést

 

Az ár nem tartalmazza

 • belépőjegyeket: a helyszínen fizetendő: 90 USD/fő
 • vízumdíjat: 22.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő, foglaláskor
 • Jetwing Beach**** ill. Jetwing Blue Hotel**** felárat igény esetén: 58.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő, foglaláskor
 • borravalókat
 • fényképezési és kamerázási engedélyt
 • baleset-betegség-és poggyászbiztosítást, mely irodánkban köthető kedvező áron
 • kötelező útlemondási biztosítást: a teljes összeg 2,8%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas szoba
dec. 25-jan. 310/71 072 000 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat