Szarvasgombafesztivál és kóstoló az Isztrián

Fantasztikus hétvége az Isztrián, mely során megcsodáljunk az Isztria kincseit, mint Rovinj, Motovun, Porec,  bevezetnek minket a szarvasgomba keresés rejtelmeibe, sőt meg is kóstolhatjuk azt! Tengerparti szállodánkban bőséges ellátást kapunk, ehetünk-ihatunk, amennyi csak belénk fér!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Turnusok:
2 éj, fix turnusok
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • Novigrad - Hotel Laguna 3*. Novigrad központja kb. 15 perc sétára, tenger közelében található.
 • Szoba: 2 ágy (némelyik pótágyazható, gyermekméretű pótággyal), fürdőszoba hajszárítóval, TV, ingyenes WiFi, klíma. Erkélyes szobák felár ellenében foglalhatóak. Egyágyas szoba: 1 ágy, de felszerelése azonos.

Étkezés

 • 2x félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora).
 • A vacsorához ital is tartozik (korlátlan csapolt: bor, sör, víz, üdítő).

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest BOK Sportcsarnok, Budapest BAH-csomópont, Budaörs (pálya mellett), Székesfehérvár (pálya mellett), Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 • Fontos információ: Budaörs és Székesfehérvár esetében a fel-,és leszállás az autópálya mellett történik, értelemszerűen mindig az autóbusz menetirányának megfelelő oldalon!

Program

1. nap: Lovran és gesztenyefesztivál, Hum
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Délutáni órákban érkezés az Adriához, Lovran kis városkába, ahol nem csak a várost, hanem a gyesztenyefesztivált is megnézzük és megkóstolhatjuk a gesztenyéből készült finomságokat. Majd Isztria középső részhez,  a világ legkisebb városkájába visz utunk, Hum-ba. Középkori, két pici utcája és épületei 1000 évvel repítenek minket vissza az időben, hisz itt minden úgy maradt, ahogy akkoriban volt. Fenséges panoráma nyílik előttünk a csodás dombokra és völgyekre, nem hiába nevezik ezt a horvát Toscananak is. Egy különleges, kicsi múzeumba is benézünk, itt képet alkothatunk a helyi lakók hajdani  életéről, és természetesen megkóstoljuk a különleges isztriai pálinkát. Vacsorára szállásunkra érünk.

 

2. nap: Motovun, Szarvasgomba fesztivál és kóstoló, Porec
Mai napon egy különleges fakultatív programra invitáljuk Önöket:  a szarvasgomba fesztiválra érve megtekintjünk a kínálatot, majd buszunkkal a helyszínre utazunk,  ahol beavatnak minket a szarvasgomba keresés titkaiba. Kereső kutyákat követve sétálunk az erdőben, hogy közelről is megismerkedjünk ezzel az értékes különlegességgel. Séta után bor és szarvasgombás falatkák mellett pihenhetünk, míg figyeljük, hogyan  készít a háziaszony egy igazi friss szarvasgombás rántottát nekünk, amit persze megkósolunk, finom borral leöblítjük, majd  különleges szarvasgombás desszerttel koronázzuk meg a mai kirándulást! Ezt követően a közelben található, dombtetőn tündöklő Motovun városkába igyekszünk. Ez a gazdag múltú kisváros, ahol minden kő a saját történetét meséli, már régóta igen attraktív és kedvelt turisztikai célpont. Vastag középkori falai körülölelik ezt a kis városkát. A végére csodaszép Porec város felé veszünk az irányt. Városnézés alatt megismerkedünk a város kincseivel. Ez az a város, melynek építészetén minden uralkodó nyomott hagyott, így váltakoznak a római kori tornyok, a velencei időkből származó gyönyörű stílusú paloták (pl. Zuccato palota) és a tágas, rendezett terek. A szabad idő során mindenki kedve szerint megnézheti az Euphrasius bazilikát (belépőjegy ellenében), a bizánci műemlék együttessel és a gyönyörű mozaikkal. Részvételi díj kóstolóval: 45 Eur/fő.

 

3. nap: Lim fjord, Rovinj
Ízletes reggeli után, búcsút intünk  Novigradnak, és az Isztria gyöngyszeméhez utazunk: Rovinj-ba, melyet joggal nevezhetünk „észak Dubrovnikjának” is, ahol megismerjük a város szűk utcáit, melyek a hegyre kapaszkodva viszik fel a látogatót a Szt.Eufemia templomig. Óvárosát már a VII. században megerősítették városfalakkal és 7 ajtóval, melyek közül három a mai napig megmaradt és őrzi ősi titkait. Úton Rovinj felé a Lim fjord fölötti kilátónál megállunk és készíthetünk néhány emlékezetes fotót a csodás panorámáról. Élményekkel gazdagodva irány Magyarország, érkezés Budapestre esti órákban. 

 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 15 EUR/fő.
 • Audio guide: 1800 Ft/fő - foglaláskor fizetendő.
 • Fakultatív program (min 25 fő esetén):
 • Szarvasgomba fesztivál, kóstoló, Motovun, Porec: 45 EUR/felnőtt,
 • Belépők a helyszínen: kb. 10-15 EUR/ fő. (Poreci bazilika stb., de nem kötelező)

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar idegenvezetőt
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díjat: (helyszínen fizetendő)
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a,

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas pótágyazható2 ágyas (1fel+1gy14 évig )Társítható1 ágyas
okt. 11-133/279 900 Ft79 900 Ft79 900 Ft97 400 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat