Utazás Zakynthosra busszal

1. JÁRAT: 2020. jún. 5-től szept. 27-ig minden turnushoz transzfer buszjárat indul pénteken a  1097. Budapest ÜLLŐI ÚT 129. GROUPAMA ARÉNA parkolójából (Albert Flórián út felőli, hátsó parkolól), 10:00-kor. Buszaink Budapest - Kecskemét - Kiskunfélegyháza - Szeged útvonalon közlekednek. Az első nap az odautazással telik, a szállás elfoglalására a második napon van lehetőség. A hazaindulás szombatonként a telepített képviselő tájékoztatása alapján a délutáni órákban történik. Érkezés Budapestre vasárnap. 

Útvonal:  Budapest - Kecskemét - Kiskunfélegyháza - Szeged - Zakynthos/Agios Sostis, Laganas, Tsilivi

A buszjegy ára tartalmazza a kompdíjat is amennyiben csomagtúra szoltáltatásként kerül befoglalásra. Több hetes utazás esetén a buszjegyre több hetes felár fizetendő, mely 6.000 Ft/fő.


1. JÁRATUNK MENETRENDJE

Az alábbi érkezési időpontok tájékoztató jellegűek és mindig helyi idő szerint értendők. A magyarországi útvonalakon a létszámok függvényében összevont buszok is közlekedhetnek, így átszállásra is sor kerülhet. A menetrend a Szerbia-Makedónia-Görögország útvonalhoz készült. Összetartozó utasainknak az egy autóbuszon való utaztatást garantálni csak abban az esetben tudjuk, ha azonos felszállási helyet jelölnek meg.

A nagy távolságok és az előre nem látható váratlan események (baleset, határátkelési várakozás, stb.) miatt a menetrend és az útvonal megváltoztatásának jogát az irodánk fenntartja. A létszámtól függően egyes időpontokban kiegészítő járatok indulhatnak, ezek indulási idejéről és menetrendjéről minden érintettet értesítünk.

Felszállási helyek a buszra:

GYŰJTŐJÁRAT 1.
VárosFelszállóhelyekTalálkozás napjaTalálkozó idejeIndulás ideje
BudapestGroupama Aréna mögötti parkolópéntek05:3006:00
KecskemétAlföld áruház parkolópéntek07:0007:20
KiskunfélegyházaTESCO parkolópéntek07:4008:00
SzegedTESCO parkolója (Rókus Krt 42-64)péntek08:0008:30

BUSZOS PROGRAM

  • 1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás egész nap, éjszaka az autóbuszon.
  • 2. nap: Érkezés a délutáni órákban Agios Sostisba.
  • 3-8. nap: Fürdés, napozás, pihenés, szórakozás. Ellátás igény szerint választható. Fakultatív programlehetőségek.
  • 9. nap: A szálláshely elhagyása, indulás a délutáni időpontban. Éjszaka az autóbuszon.
  • 10. nap: Hazaérkezés délután.

Fontos tudnivalók a buszos utazáshoz (1.JÁRAT):

A turnusok (10 nap/7 éj) 1-1 éjszakát a buszon, a választott szálláson 7 éjszakás tartózkodást jelentenek. Ülőhely kéréseket és beültetéseket garantálni nem tudunk! A busszal történő utazás csak 4 éves kor felett lehetséges. A magyarországi gyűjtővonalakon a létszámok függvényében kisbuszok és összevont buszok is közlekedhetnek Szegedig, előfordulhat, hogy átszállásra is sor kerül. A vidéki felszállásokat 30 perc eltéréssel tudjuk garantálni. A szűk utcák miatt a busz nem tud minden szálláshelyet közvetlenül megközelíteni, így minden üdülővárosban fix leszállási helyeket jelölünk ki, ahonnan az utasoknak a csomagjaikat önnmaguknak kell a szálláshoz vinni. A leszállási helyektől max. 3-400 m-re találhatók a szállások. A nagy távolságok és az előre nem látható váratlan események (baleset, határátkelési várakozás, stb) miatt a menetrend és az útvonal megváltoztatásának jogát irodánk fenntartja. A bussz visszaindulásának pontos időpontját és a találkozás helyét telepített idegenvezetőnk a visszaindulás előtti napon közli utasainkkal. Személyenként 1 normál méretű bőrönd vagy táska és 1 kézipoggyász szállítására van lehetőség az utazás során. A könnyebb azonosítás érdekében, kérjük feltüntetni a bőröndön az utas nevét, lakcímét és telefonszámát. A busztársaság a poggyász felületét ért, mindennapi használatból eredhető és a túlsúly miatti sérülésekért (pl. karcolás, kisebb szennyeződés, horpadás, törés, szakadás) nem vállal felelőséget, valamint az autóbusz utasterében és csomagtartójában felejtett tárgyakért sem. Panaszokat csak tételes jegyzőkönyv felvétele mellett fogadunk el. Háziálla, szörf, kerékpár a buszon nem szállítható.

 

MACEDONIA - BEUTAZÁSI ÉS HATÁRÁTLÉPÉSI FELTÉTELEK

Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek

Magyar állampolgárok érvényes útlevél vagy érvényes kártya típusú személyazonosító igazolvány birtokában léphetnek be és 90 napig tartózkodhatnak a Macedón Köztársaság területén. 
Javasolt, hogy vagy útlevelünket, vagy személyi igazolványunkat állandóan magunknál tartsuk. Tapasztalataink szerint magyar állampolgárokat is ér lopás, elsősorban a nagyobb városokban, különösen zsúfolt helyeken (bazársor, éttermek, kávézók, bevásárlóközpontok), így az úti-okmányait tartsa külön és személyes dokumentumairól javasolt fénymásolatokat is készíteni.

Amennyiben 18 éven aluli magyar állampolgár kíván szülői kíséret nélkül beutazni az országba javasolt, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy szülői hozzájárulási nyilatkozatot vigyen magával. Ezt az okmányt a szülők (ha csak az egyik szülővel utazik, akkor a másik szülő) magyarul és a meglátogatni szándékozott - illetve a tranzit - ország nyelvén készítsék el és írják alá, de fordítással ellátott magyar nyelvű hozzájáruló nyilatkozat is elegendő a kiskorú külföldre utazásához, illetve ottani tartózkodásához.

A határátlépés feltételei között szerepel az érvényes úti okmány megléte és az utazáshoz elegendő pénzösszeg. Gépkocsival utazóknál: a gépkocsi papírjai, forgalmi engedély és nemzetközi zöldkártya.

A macedóniai határokon az utasbaleset-biztosítás meglétét is ellenőrizhetik. Az országba beutazók, illetve azon átutazók még elindulás előtt kössék meg és szerezzék be biztosításukat!

A személy-és tehergépjárművek határon történő belépésénél és kilépésénél fokozottan ellenőrzik a macedón határellenőrzési szervek a gépjárművek forgalmi engedélyét és a biztosítás meglétét /nemzetközi zöld kártyát/ is ellenőrizhetik. Amennyiben a forgalmi engedélyben feltüntetett személy nem tartózkodik a gépjárműben, úgy a gépjármű vezetője rendelkezni köteles a magyar jogszabályok által is megkövetelt, erre az esetre szóló közokiratba, vagy teljes hatályú magánokiratba foglalt átengedési nyilatkozattal az üzembentartótól.

Nyomatékosan felhívjuk a Macedóniába utazó tisztelt utazóközönség figyelmét, hogy a macedón hatóságok szigorúan szabályozzák az országba behozható készpénz mennyiségét, aminek összértéke személyenként nem haladhatja meg a 10 ezer eurót. A készpénzre vonatkozó behozatali vámszabályok megsértése szankciót vonhat maga után, ami tapasztalataink szerint akár a bejelentés nélkül szállított készpénz lefoglalását is jelentheti.

A macedóniai határokon az utasbaleset-biztosítás meglétét is ellenőrizhetik. Az országba beutazók, illetve azon átutazók még elindulás előtt kössék meg és szerezzék be biztosításukat!

Forrás: Konzuliszolgálat 

Az aktuális körülményekről utazás előtt célszerű érdeklődni a Macedón Köztársaság Budapesti Nagykövetségénél.

 


SZERBIA - BEUTAZÁSI ÉS HATÁRÁTLÉPÉSI FELTÉTELEK

Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek

Az EU tagországainak és a schengeni zóna államainak polgárai – 2010. június 12-étől kezdődően – 90 napot nem meghaladó időtartamú látogatás esetén érvényes személyi azonosító igazolvánnyal is beléphetnek Szerbiába.Ideiglenes személyi igazolvánnyal nem lehet átlépni a határt. A személyi igazolvánnyal nem rendelkező kiskorúak kizárólag úti okmánnyal (útlevéllel!!!) utazhatnak be Szerbiába. Akik 90 napnál hosszabb ideig kívánnak Szerbiában tartózkodni, továbbra is csak érvényes úti okmánnyal léphetnek be az országba.

Érvényes úti okmányokkal rendelkező magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be Szerbia területére, és ott az első beutazás időpontjától számított 6 (hat) hónapon belül összesen, legfeljebb 90 (kilencven) napig tartózkodhatnak, átutazhatnak és kiutazhatnak.

Forrás: Konzuliszolgálat

Az aktuális körülményekről utazás előtt célszerű érdeklődni a Szerb Köztársaság Budapesti Nagykövetségénél.

 

AJÁNLOTT UTASBIZTOSÍTÁS

Felhívjuk buszos és egyéni utasaink figyelmét, hogy az elműlt évek tapasztalata alapján a macedón határokon előfordulhat szúrópróbaszerűen, hogy a magyar állampolgároktól érvényes utasbiztosítás felmutatását kérik. Amennyiben ezzel nem rendelkeznek, akkor kötelezhetik a beutazókat, hogy azt a helyszínen megvásárolják. 

Jelen információink szerint nem elegendő a hitelkártyákhoz és bankkártyához tartozó biztosítás sem, ezért kérünk minden utasunkat, hogy gondoskodjon a megfelelő biztosításról.

 

Kelt. 2020.03.05

Betegség-, baleset- és poggyász biztosítás Irodánkban köthető.

Képgaléria

+36 20 459-5424 Kapcsolat