Benidorm nyaralás

Benidorm Costa Blanca északi részének egyik legnépszerűbb nyaralóvárosa. Egy costa blancai nyaraláshoz tökéletes választás, hiszen közel 5 kilométeres partszakasza 3 stranddal várja a nyaralókat: Levante, Poniente és a Mal Pas, melyek mindegyike kék zászlós jelzéssel büszkélkedhet: tehát az Európai Unio besorolása szerint a legtisztább minőségű.

Benidormba megérkezvén az embernek olyan érzése van, mintha Miami-ban lenne a város felhőkarcolói és nyüzsgése miatt. A hely szinte minden korosztály igényeit kielégíti: élénk éjszakai élete a fiatalokat vonzza: diszkók, pub-ok, bárok százai várják az aludni képtelen bulizni-vágyókat; a családosokat az Aitana Safari park, az Aqualandia vízi vidámpark, és Spanyolország egyik legnagyobb vidámparkja is, a Terra Mítica Park csábíthatja, de az idősebbek sincsenek elfelejtve: Benidorm a spanyol tengerparti régió "nyugdíjas központja" is: számos csak nekik szervezett program, kirándulás érhető el, melyek felől érdeklődjünk szállásunk recepcióján!

 

 

A Costa Blanca Európa legnaposabb, legjobb klímájú, legszebb és legnépszerűbb nyaralóhelye, mely Spanyolország keleti tengerpartján található. Costa Blanca elnevezését - melyet magyarul Fehér partnak fordíthatunk - finom, fehér homokja miatt kapta, a „leg” jelzőket pedig méltán érdemelte ki. A narancsligetes, mandulafás régióban virágzik a természet: a különböző fajtájú pálmafákkal, déli gyümölcsökkel, egzotikus növényekkel és virágokkal teli Costa Blancán.

 

Mivel nincsenek ipari létesítmények, kivételes minőségű levegőtisztaságot tapasztalhatunk, sőt, a WHO szerint ez a régió rendelkezik a legjobb klímával Európában. Azonban a costa blancai nyaralókat mégsem agyonzsúfolt üdülőhelyek várják, hanem kis, festői városkák, gyönyörű, kilométeres hosszúságú strandok és látványos természeti képződmények.

 

Costa blancai nyaralásunk alatt nem csak a strandokat érdemes látogatni: mivel ízlése szerint mindenki találhat itt kikapcsolódási lehetőségeket. A tengerpart fölött magasodó dombok kilátóihoz rengeteg túraútvonalon keresztül eljuthatunk, melyek sokszor a tengerpart sziklás öbleiben végződnek, így a túra végén már csobbanhatunk is vízbe (tipikus ilyen hely például Calpe-n az Ifach félsziget vagy Xábia-ban a Cala Granadella öböl). De vannak golfpályák, vagy bicikliutak is, sőt, mehetünk vitorlás hajókirándulásra is Costa Blancán.

 

A régió fővárosa, Alicante, 2 részre osztja a térséget: az északi rész nyüzsgő városai élénk éjszakai élettel, vidámparkokkal, csúszdaparkkal várják a nyaralókat. Costa Blanca legnépszerűbb városai Dénia, Benidorm,  Xábia/Jávea, Calpe, és Altea. Ezzel szemben dél felé, La Manga irányába haladva az élet sokkal nyugodtabb. A sóstavak párolgása miatt a levegő tisztasága olyannyira jó, hogy asztma ellen, tüdőbetegséggel vagy vérkeringési problémákkal rendelkezőknek is ajánlott a látogatás. Costa Blanca déli részének legfontosabb települései Torrevieja, Murcia és Cartagena.

 

A partszakasz mindenhol változatos, az öblök és strandok pedig kivétel nélkül kristálytiszta vizűek, és kék zászlóval kitüntetettek (ezzel csak a legtisztább és legbiztonságosabb strandok rendelkeznek Európában). A Costa Blancán nincsenek óriás hotelláncok, így tömegturizmus sincs. A legtöbb idelátogató német, orosz vagy brit, de a spanyolok körében is nagyon kedvelt ez a térség. Sok helyinek saját ingatlana, apartmanja van.

 

 

Rendezés:
7 ajánlat található
tengerparti
tengerparti

Marconi Hotel

új

Benidorm központjában található szálloda, ráadásul a strandtól csupán egy tengerparti sétány választja el.

Elhelyezkedés: tengerparti, központi

Szobák: 2-4 fős szobák   7 éj, vasárnapi váltás

Ellátás: félpanzió / teljes ellátás

központi
+36 1 354 01 91 Kapcsolat