Srí Lanka kultúrális körút, tengerparti pihenéssel

Srí Lanka – mely sokak által Ceylon néven ismert – régóta kedvelt úticélja a távoli országokból érkező turistáknak, s nem véletlenül. Zavarba ejtően sokszínű, egzotikus szépségű világ: vallások, kultúrák tarka keveréke, a fauna és a flóra trópusi szimfóniája és nem utolsósorban vendégszerető lakosai várják a látogatókat.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
Fix turnusok, 10 nap 7 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel

Fontos tudnivalók

Idegenvezetés: Az angol nyelvű idegenvezető és a magyar nyelvű csoportkísérő Srí Lankán, a reptéren várják az utasokat. A magyar nyelvű csoportkísérő az üdülések során már nem tartózkodik a csoporttal, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik.

 

Vízum, beutazás: Magyar állampolgároknak vízum kötelező. Az ügyintézést irodánk vállalja. Az útlevél fényképes oldalának szkennelt másolata szükséges hozzá. A hazautazástól számítva még legalább 6 hónap érvényesség kell. Srí Lankán nincs magyar nagykövetség. Szükség esetén a részvételi jegyen feltüntetett telefonszámokon kérhetnek segítséget magyar nyelven, amennyiben az idegenvezető ill. a helyi személyzet asszisztenciája elégtelennek bizonyulna.


Időeltolódás:
 nyáron +3,5 óra, télen +4,5 óra.


Borravaló, szervizdíj:
 A szolgáltatások igénybevételekor általában 10% szervízdíjat számolnak fel. Kérjük, ne feledkezzenek meg arról az általános nemzetközi gyakorlatról, miszerint ha elégedett a helyi idegenvezetô(k), buszsofôr(ök), pincérek, csomaghordók szolgáltatásaival, illik borravalót adni.

Elhelyezés

 • Kétágyas szobákban, körutazás és üdülés alatt 4 csillagos hotelekben (helyi besorolás)

Étkezés

 • Félpanzió -  az ár tartalmazza
 • Ebédre naponta lesz lehetőség egyéni igény szerint külön térítés ellenében

Utazás

 • Budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással. (Emirates Airlines)

Program

1.nap: Indulás Budapestről, utazás menetrendszerinti járattal, átszállással.


2.nap: 
Érkezés a reggeli /  kora délelőtti órákban Srí Lankára. A repülőtérről indulás az ország belseje felé. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén – a Srí Lanka-i lakosság nagyrésze falvakban él. A mai nap fő látványossága Dambulla sziklába vájt kolostora, egyben a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokból. Vacsora és szállás Amaya Lake, Dambulla.                                                                        

3.nap: Lehetséges akár reggeli előtt Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Amennyiben vállaljuk a korai kelést, annál több idő marad a látnivalókban gazdag Polonnaruwa ősi romváros felfedezésére, mely a 12-13.sz-ban volt virágzó uralkodói székhely. Az évszázadokig húzódó idegen betörések és belháborúk következtében a város elpusztult és helyét benőtte a dzsungel. A régészeti feltárásoknak köszönhetően megcsodálhatjuk a palotaegyüttes, a templomok, gigantikus kőszobrok maradványait. Vacsora és szállás Amaya Lake, Dambulla                                                                                                                             

4.nap: Tovább utazás a Központi-hegyvidék erdővel borított tájai felé. Feltétlenül be kell térnünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lehetünk. Rácsodálkozunk a  helyben termesztett fűszernövényekre.  Délután / kora este érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Felkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t. A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai különös hangulatot árasztanak. Vacsora és szállás Amaya Hills.


5.nap:
 Reggeli után látogatás egy teagyárban. Elhangzik a ceyloni tea sikertörténete is, mely a valamikor régen itt termesztett kávécserjék kipusztulásával vette kezdetét. Továbbutazás Pinnawela-ba, ahol árvaházat hoztak létre dzsungelben árván maradt elefántkölykök, illetve sérült állatok védelmében. A fürdetéshez folyóra vonuló csorda fenséges látványt nyújt.  A hegyvidéket hátunk mögött hagyva utazás nyugati irányba, elérjük az Indiai-óceánt. Negombo üdülővároska valamikori halászfaluból nőtte ki magát turistaparadicsommá.  Vacsora és szállás Goldi Sands hotelben. 


6-8.nap:
 Üdülés Negombo-ban, az Indiai-óceán homokos partján. Valamikori halászfaluból lett hangulatos üdülővároskát érdemes fölfedezni akár sétával – szebbnél szebb katolikus templomokat is fgunk itt találni. Valamint a háromkerekű taxival érdemes ellátogatni a központba (gyümölcspiac, halpiac), katamarán hajókázni stb.


9.nap:
 Transzfer a repülőtérre, hazautazás 


10.nap:
Érkezés Budapestre

ÁrakLejárt: 2023. október 29.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • reptéri transzfert
 • repülőjegyet budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással
 • körutazást légkondicionált járművel
 • helyi angol nyelvű idegenvezetést
 • magyar nyelvű csoportkísérőt

 

Az ár nem tartalmazza

 • belépőjegyeket: a helyszínen fizetendő: 90 USD/fő
 • vízumdíjat: 19.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő, foglaláskor
 • borravalókat
 • fényképezési és kamerázási engedélyt
 • baleset-betegség-és poggyászbiztosítást, mely irodánkban köthető kedvező áron
 • kötelező útlemondási biztosítást: a teljes összeg 2,8%-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas szoba
dec. 4-1310/7718 000 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat