Nagy skót körút

A Felföldön át az Orkney szigetekig

Az utazás a magyar turisztikai kínálatban egyedülálló módon nem csak Skócia középső részeire korlátozódik, hosszabb tartózkodást biztosít a leglátványosabb tájon, a Felföldön, de útba ejti az Atlanti-óceán partvidékét és szigeteit is, és egy tengeri hajóút után bemutatja az ősi kultúrák bölcsőjét az Orkney-szigeteket is. A programhoz magas színvonalú, sokrétű idegenvezetés társul.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 fős szoba
Turnusok:
8 nap -7 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
min. 20 főtől

Elhelyezés

 • középkategóriájú szálláshelyeken
 • 2-3 fős fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza
 • fakultatív vacsora befizethető, 39.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő, foglaláskor megrendelendő

Utazás

 • Budapest-Glasgow-Budapest közvetlen repülőjárattal,
 • az országon belül autóbusszal
 • tervezett menetrend, tájékozató jelleggel:
  BUD-GLA   17:30 - 19:30
  GLA-BUD   20:05 - 23:45
 • A díj kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász a légitársaság mindenkori szabályzatának megfelelően fizetendő.

 

Program

1. nap: Budapest - Edinburgh
Utazás Edinburgh-ba közvetlen járattal, érkezés az esti órákban, transzfer a szálláshelyre.

 

2. nap
Reggeli után elsőként megtekintjük a Falkirk kereket, amely egy hajóemelő szerkezet, a XXI. század érdekes technikai vívmánya.  Délután  láthatják még a Stirlingi várat és a völgyet ahol William Wallace, a ,,Rettenthetetlen” csatázott. Informatív városnézés Glasgow-ban (Katedrális, Fő tér, egyetem). A Kelvingrove Galériában németalföldi és francia impresszionista festők remekművei mellett megnézhetjük a leghíresebb skót építész, Mackintosh bútorait és a róla szóló kiállítást, és dinoszaurusz csontvázat is felfedezhetünk.  Szállás Glasgow térségében.

 

3. nap
Megkezdjük az utazást a kietlen és vadregényes Felföldre. Elhaladunk a költők és zeneszerzők által oly sokszor megénekelt festői szépségű Loch Lomond tó mellett, amely Rob Roy híres rablóvezér egyik tanyája volt. Ellátogatunk az egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb főuri család, a Campbell-ek impozáns otthonába,az Inveraray kastélyba. Továbbhaladás a világ egyik legszebb völgyében, a Glencoe-völgyben Fort William felé. Ezután egy újabb hosszú völgy, a Great Glen következik, melyen végighaladva Fort Augustusnál egy többlépcsős zsiliprendszert érintünk, hogy eljussunk az Inverness környéki szálláshelyre.

 

4. nap
Reggeli után felfedezhetik a titokzatos Loch Ness-tavat, Nessie lakóhelyét. Megállunk a tó partján Urquhart romváránál, ahonnan a gyönyörű tájat és a szörnyet is kémlelhetik. Délután megtekinthetik a hatalmas park közepén álló tengerparti Dunrobin kastélyt, amely Skócia egyik leglátványosabb kastélya, kertje különösen egyedülálló - ráadásként még egy solymászbemutatón is részt vehetnek. Lenyügöző tengerparti úton haladunk tovább a sziklára épült Girnigoe Sinclair vár egyedülálló romjaihoz. Éjszakázás néhány kilométerre az Egyesült Királyság legészakibb pontjától, John O'Groats-tól.

 

5. nap
Átkelés az Orkney-szigetekre, amelynek során fókákat, esetleg delfineket is láthatnak. A szigeten elhaladunk a Scapa Flow öböl mellett, amely mindkét világháborúban fontos haditengerészeti bázis volt. A természeti látványosságokon kívül több ezer éves, kőkorszaki építményeket (pl. Skara Brae), körkörös állóköveket csodálhatnak meg, megismerkedhetnek a viking kultúrával, és ennek híres remekművével, egy XII. sz.-i katedrálissal, sétálhatnak a főváros, Kirkwall hangulatos utcáin és láthatnak egy érdekes kápolnát is. A késő délutáni órákban visszatérés a főszigetre, érkezés az Inverness melletti szálláshelyre a késő esti órákban.

 

6. nap
Először az ország legnépszerűbb magánkastélyát, a hófehér Blair kastélyt nézhetik meg, utána látogatás egy whisky-lepárlóba, ahol a whisky-készítés fortélyait ismerhetik meg és meg is kóstolhatják a skót nemzeti italt. Délután eljutnak egy mesébe illő épülethez, a Glamis kastélyhoz, mely kívülről kisértetiesen emlékeztet Hamupipőke vagy Csipkerózsika lakhelyére, és a legendák szerint valódi kísértet(ek) is járt(ak) termeiben. Egy azonban bizonyos, itt töltötte gyemek-és ifjúkorát II. Erzsébet királynő édesanyja, a britek által hőn szeretett, matuzsálemi kort megélt Erzsébet királyné. A kastélyban számtalan dolog őrzi emlékét, és a jelenlegi királyi család többi tagjához kapcsolódó tárgyakból, történetekből is bőven szemezgethetnek a látogatás során. A legendákat hátrahagyva jutnak el a Dundee körzetében lévő szálláshelyre, ahol az éjszakát tölti a csoport.

 

7. nap
St. Andrews, a bájos egyetemi város felfedezésével kezdődik a nap. Gyönyörű tengerpartja, golfpályái és romjaiban is szépséges katedrálisa csodaszép hátteret adott annak a románcnak, mely az ifjú trónörökös William herceg és a polgári származású Kate Middleton között bontakozott ki egyetemi éveik alatt. A kiemelkedő mérnöki teljesítménynek tartott Forth Bridge hídon keresztül haladva jutnak el a festői környezetben lévő LInlithgow palotához,amely Stuart Mária szülőhelye volt. Az utazás következő állomása a királyi család egykori vízi lakhelye, az edinburgh-i kikötőben örökre lehorgonyzott Britannia yacht, amellyel II. Erzsébet és családja évtizedeken keresztül utazott a nemzetközösség távoli országaiba, és jelentős családi eseményeknek, így pl. Károly és Diana nászútjának is színhelye volt. Délután ismerkedés Skócia fővárosával, amelynek legfőbb nevezetességei a gránitsziklára épült vár, a királyi család által használt Holyrood palota, a középkori óváros, centrumában a Royal Mile-lal és a szabályos elrendezésű XIX. sz.-i városrész. Szállás Edinburgh környékén.

 

8. nap
Visszatérünk Edinburgh-ba, ahol belülről is megtekintjük az edinburgh-i várat, melynek teraszáról páratlan látkép nyílik Skócia fővárosára. Délután kirándulás utunk egyik fénypontjához, a titokzatos templomos lovagok székhelyéhez, a Da Vinci kód bestsellerben is megörökített, gazdagon díszített Rosslyn kápolnához. A program lezárásaként szabadidő keretében egyénileg bebarangolhatják a hangulatos belvárost, vásárolhatnak, ellátogathatnak az állatkertbe vagy a botanikus kertbe is. Transzfer a Edinburgh-i repülőtérre, hazautazás a késő esti órákban, közvetlen járattal.

 

A programok sorrendje felcserélődhet.

Fakultatív programok, elépők, helyszínen fizetendők tájékoztató jelleggel:

 • Idegenforgalmi adó:helyszínen fizetendő: 10 EUR/fő
 • Helyszínen fizetendő belépők: 50 EUR/fő

ÁrakLejárt: 2023. augusztus 23.

Az ár tartalmazza

 • szállást középkategóriájú szálláshelyeken
 • reggelis ellátást
 • utazást repülővel és a helyszínen autóbusszal
 • kisméretű kézipoggyászt
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat
 • foglalási díjat
 • reptéri illetékeket

Az ár nem tartalmazza

 • feladott poggyászt - érdeklődjön irodánkba a foglalás idején érvényes díjszabásról
 • fakultatív vacsorát
 • helyszínen fizetendő belépőjegyeket: kb 100-120 GBP
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • baleset, betegség-és poggyászbiztosítást, melyet irodánkban köthet KEDVEZŐ áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) info@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat