Varázslatos Kuba körút Cayo Santa Maria üdüléssel

Hemingway kedvence, a Karib-tenger legnagyobb szigete, ahol egyszerre van jelen a koloniális kor cukorbáróinak régmúlt gazdasága, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a retró, valamint a szocializmus jegyei. Kuba hamisítatlan és sajátos hangulatot árasztva egy időutazásra invitálja az ide látogatót. A Kolumbusz Kristóf által felfedezett ország számos természeti látnivalóval és történelmi értékekkel rendelkezik. Havanna és a kisebb városkák gyarmati stílusú óvárosaiban sétálgatni és beszippantani történelmüket, majd Cayo Santa Maria fehér homokos strandján lazítani egy Mojito mellett garantáltan elfeledteti otthoni gondjait. Rumos koktélok, szivarfüst, vérpezsdítő zene és hófehér homokos tengerpartok retró hangulatban. Kell-e Kubában ennél több? Ha igen, akkor fokozzuk az élményt a gyarmati stílusú Trinidadban, a Viñales-völgy buja trópusi dzsungelében, a cukornádültetvényeken és a karibi partokon – a megkopott pompájában is elragadó szigetország minden pontja varázslatos élmény. 

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / all inclusive
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
12 nap - 10 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Távolság Budapesttől:
8750km
Egyéb:
min. 15 fő

Elhelyezés

 • Havannában Memories Miramar 4* vagy Four Points by Sheraton 5*-os szállodában,az októberi időpontban H10 Panorama 4* vagy Four Points by Sheraton 5*-os szállodában, a körutazás során 3-4*-os,
 • Cayo Santa Maria-n a Memories Paraiso Azul 5*-os szállodában

Étkezés

 • Havannában és a körutazás során teljes panzió,
 • Cayo Santa Maria-n all inclusive

Utazás

 • Air France / KLM menetrend szerinti járataival egy európai átszállással, Havanna és Santiago de Cuba közt belső repülőjárattal

Program

1. nap: Budapest - Havanna
Indulás Budapestről a reggeli órákban, megérkezés Havanna repülőterére az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Havannai szállásunk elfoglalása, vacsora, szabadprogram.

 

2. nap: Viñales völgy, Buena Vista Social Club vagy Tropicana Show.
Reggeli a hotelben. Körutazásunk első napja a sziget nyugati részére, Pinar del Rio tartományba vezet, ahol a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellnek. Egy helyi dohánytermelő család farmján megismerkedünk a dohánytermesztéssel, bekukkantunk egy dohányleveleket szárító csűrbe is. Szemünk előtt készül el a híres kubai szivar egy darabja, miközben megtudjuk, hogy miről ismerhető fel a minőségi szivar. Ebéd egy autentikus, vidéki étteremben. Gyönyörű tájakon utazunk tovább Kuba legzöldebb tartományába, a Világörökség részévé nyilvánított Viñales-völgybe. Egyedülálló karsztképződmények különleges formává alakult sziklái és a buja trópusi növényekkel benőtt táj váltogatják egymást. A programot egy kellemes csónakázással zárjuk az Indián barlangban, majd megtekintjük a híres, földtörténeti ókort ábrázoló, gigantikus méretű falfestményt a Mura de la Prehistorica-t. Visszaérkezés a havannai szállodába késő délután. Vacsora, majd szabadprogram, illetve fakultatív programként ajánljuk figyelmükbe a világhírű Buena Vista Social Club koncertjét vagy a Tropicana Show színvonalas előadását. Tony Jimenez, Robert Faz az elmúlt 70 év kubai zenéjének meghatározó, lelkes személyiségei, akik máig fáradhatatlanul lépnek fel világszerte. A szintén világhírű Tropicana Show egy életre szóló látványos revüműsor a Tropicana Cabaret mulatóban. Három színpadon 150, lélegzetelállító jelmezbe öltözött profi táncos és egy élő zenekar szórakoztatja a publikumot, és teszi felejthetetlenné az estét.

 

3. nap: Havanna városnézés
Reggeli a hotelben, majd egy különleges időutazásban lesz részünk. Havanna gyarmati, retró, hangulata, egyedülálló turisztikai nevezetességei különleges világot tárnak elénk. Buszos, illetve gyalogos városnézésünk alatt először a Malecon tengerparti sétányon haladunk, majd az Elnökök sugárútján villák és követségi rezidenciák között robogva érjük el a Forradalom teret. Latin-Amerika leggazdagabb sírkertje, a Colón temető mellett elhaladva érkezünk a világörökség részét képező, koloniális óvárosba. A Havana Club Rum múzeumban a világhírű rum készítéséről, a cukornád feldolgozásától az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig kaphatunk teljes képet, végezetül a program kostolóval zárul. Az óvárosi gyalogséta során eljutunk a San Francisco de Asis térre, a Plaza de Armas régiségpiacán forradalom előtti kincsekre vadászunk, megtekintjük a kormányzói palotát, majd ellátogatunk a Katedrális térre, ahol állítólag Kolombusz maradványait őrizték. A Plaza Vieja téren a város leggazdagabb polgárai éltek, így bikaviadalok, körmenetek, kivégzések színhelye volt. Gyors ebéd egy tipikus helyi étteremben, majd transzfer a repülőtérre ahonnan Santiago de Cubába repülünk. Érkezés után elfoglaljuk szállodai szobánkat. Vacsora, este szabadprogram.

 

4. nap: Santiago de Cuba
Reggeli a hotelben, majd városnézés Kuba második legnagyobb városában, Santiago de Cubában. Ez a város egy legenda Kubában, hiszen ez volt az ország első fővárosa, a helyiek közül sokan a mai napig Kuba fővárosának tekintik. Itt találhatóak az ország legrégibb palotái, leggazdagabb múzeumai. Utunk először a Parque Cespedes parkba vezet, amely a város főtere, illetve Kuba legrégibb tere. Itt megtekintjük az impozáns katedrálist, majd Latin-Amerika meghódítójának, Diego Velazquez-nek a szülőházát. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított El Castillo de Morro erőd fontos szerepet játszott a függetlenségi háborúban, falai tövében dőlt el Kuba függetlenségének sorsa az amerikai–spanyol hajóhad összecsapásakor. Az erődben található Hadtörténeti múzeumban őrzik a kalózok elleni harc és a függetlenségi háború relikviáit. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Santa Ifigenia temetőben, ahol megtekintjük Kuba leghíresebb költőjének és nemzeti hősének, José Martínak és a legendás vezetőnek Fidel Castronak a síremlékét, valamint a híres őrségváltást. Délután visszatérés a hotelbe, vacsora, este szabadprogram. Érdemes ellátogatni a Casa de la Trova-ba, ahol helyi zenészek és táncosok fergeteges kubai hangulatot varázsolnak elénk kiváló ritmusérzékükkel és tánctudásukkal. Együtt táncolhatunk a helyiekkel egy autentikus salsabuli keretében.

 

5. nap: El Cobre, Bayamo
Reggeli a hotelben, majd elindulunk a Camagüey felé vezető úton. Először zarándokútra indulunk és ellátogatunk El Cobre-ba, ahol a híres Mária kegyhely található. El Cobre különleges, természetfeletti erőkkel megáldott szent hely. Élete során minden kubai legalább egy alkalommal elzarándokol ehhez a Mária-szoborhoz, amely Kuba védőszentje. Számos legenda, csodatétel története kötődik hozzá, Kubába kerülése is csodával határos történet. Következő megállónk Bayamo, a kubai forradalom és a kubai nemzet bölcsője. A város kubai nemzettudatáról híres, itt született Carlos Manuel de Céspedes, a kubai függetlenségi háború elindítója, valamint Kuba nemzeti himnusza is itt íródott. Ebéd egy helyi étteremben, továbbindulás Camagüey-be, megérkezés a késő délutáni órákban, szállás elfoglalása, szabad program.

 

6. nap: Camagüey, Sancti Spriritus
Reggeli a hotelben, majd városnézés Camagüey-ben, az ország harmadik legnagyobb, gyarmati időket idéző városában. Igazi különlegessége azok a girbe-gurba utcácskák, amelyeket a kalózok elleni védelemre építettek teljesen átláthatatlanná. Végigtekergünk ezeken az útvesztőkön és megtekintjük a katedrálist. Betekintünk Ignacio de Agramonte (a Függetlenségi háború hadvezére) és Nicolas Guillen (Kuba nemzeti költője) szülőházába, majd elsétálunk a San Juan de Dios térig, amely a mai napig hűen őrzi a koloniális kort, épületei szinte eredeti állapotban maradtak fenn, számos világhírű fi lmet forgattak itt. Továbbindulunk északnyugati irányba, Sancti Spiritus-ba. Utunk az ország legfőbb mezőgazdasági területein visz keresztül, ahol egymást érik az ananász- és cukornádültetvények. A Ciego de Avila tartomány az ország éléskamrája. Panorámás városnézés Sancti Spiritusban, amelynek egyik nevezetessége Kuba legrégebbi kőhídja, a Yayabo-híd. Ezután a híres Cukormalmok völgyébe indulunk, amely szintén az UNESCO világörökség része. Lehetőség nyílik a cukornádültetvényen lévő Mancaga Iznaga torony megmászására, amely 7 emelet magas és amelyről csodálatos panoráma tárul elénk. Továbbutazás Trinidadba, ahol az éjszakát töltjük. Ebéd a program során, vacsora a hotelben.

 

7. nap: Trinidad - Cienfuegos
Reggeli után városnézés Trinidadban, a több mint 500 éve alapított kisvárosban, mely egykori cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát.. A város szűk utcácskáiban újra időutazáson veszünk részt, hiszen a gyarmati stílus szinte változatlanul maradt fent, óvárosa a világörökség része lett. Palotái, épületei kicsit megkopott fénnyel bár, de napjainkban is lenyűgözőek. A város főbb látnivalói a Santissima Trinidad tér, Plata Mayor, Contra Bandido torony stb. Betekintünk az egykor leggazdagabb cukornád-kereskedő családjának palotájába, amely ma múzeumként funkcionál. Balusztrádos udvarban, márványpadlókon, neoklasszicista freskók között sétálunk. Ebéd egy helyi étteremben, az étkezést követően pedig a híres Canchanchara bárban megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből készült Canchanchara koktél. Továbbutazunk Cienfuegosba, a szállás elfoglalása, vacsora, este szabad program.

 

8. nap: Cienfuegos, Montemar Nemzeti Park
A reggeli elfogyasztása után megnézzük a várost, amely szintén az UNESCO világörökség része. Francia telepesek alapították, ezért épületein európai stílusjegyeket fedezhetünk fel. Először megcsodálhatjuk a közelmúlt arisztokráciájának tengerparti villáit, megállunk egy építészeti remekműnél, a Palacio de Valle palotánál. Programunk során ellátogatunk az óvárosi részbe is, ahol a Prado főutcán, majd a José Martí téren sétálgatva ismerkedünk ennek a karakteres kisvárosnak a szépségeivel, fontosabb épületeivel. A város megismerését követően ellátogatunk Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. A motorcsónaktúránk a Laguna de Tresoro lagunán indul, amelynek első állomása Guama. Áthajózunk egy szigetre, ahol az Aldea Taína rekonstruált indiánfaluban megismerjük az őslakos Taino indiánok szokásait. Vízitúránk után látogatást teszünk egy krokodilfarmra, ahol természetes körülmények között élő óriás hüllőket figyelhetünk meg, egy krokodilóvoda ártalmatlan, kicsi példányait meg is simogathatjuk. Ebéd egy helyi étteremben, ezután tovább utazunk Cayo Santa Maria-ba. Érkezés után elfoglaljuk tengerparti szállásunkat, és megkezdjük a tengerparti tartózkodást, amely alatt all inclusive az ellátás.

 

9-10. nap: Cayo Santa Maria
Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Az all inclusive szálloda nyújtotta szolgáltatások, animációs programok, esti showműsor biztosítják a teljes körű kikapcsolódást.

 

11. nap: Havanna-Budapest
Reggeli után még szabadprogram, majd kijelentkezés a szállodából, kora délután transzfer Havanna repülőtérre, hazautazás menetrend szerint Budapestre.

 

12. nap: Budapest

Érkezés Budapestre.

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők, kötelező költségek:

 • Fakultatív Tropicana Show: 45.000 Ft/fő, irodánkban fizetendő
 • Fakultatív Buena Vista program: 28.000 Ft/fő, irodánkban fizetendő
 • Kuba turista kártya: 10.000 Ft/fő, irodánkban fizetendő

Az árváltoztatás jogát fenntartják.

ÁrakLejárt: 2019. október 14.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • megadott ellátást
 • repülőjegyet BUD-CDG-HAV-AMS-BUD útvonalon
 • kollektív transzfert
 • felsorolt programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel
 • belépőjegyeket
 • Cayo Santa Marián magyar nyelvű, 24 órás, telefonos asszisztenciát

 Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • repülőtéri illetéket: 110.000 Ft/fő
 • Kuba turista kártyát: 10.000 Ft/fő
 • fakultatív programokat
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

 

 

 

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjMemories Miramar 4*/ Memories Paraiso Azul 5* kétágyas szobaHavanna 4* szálloda/Memories Paraiso Azul 5*Nacional 5*/ Memories Paraiso Azul 5*
ápr. 29-máj. 911/10-MEGTELTMEGTELT
okt. 16-2712/11749 900 Ft
689 908 Ft
-769 900 Ft
708 308 Ft

egyágyas felár: 99.900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat