Kairó és hajózás a Níluson

KÖRUTAZÁS A FÁRAÓK MISZTIKUS VILÁGÁBAN! Ha Egyiptom velejét szeretné megismerni, tartson velünk vadonatúj utunkra! A program során felfedezheti az izgalmas metropolisz, Kairó nyüzsgését, az időtlen gízai piramisok és a Szfinx titkait, de hajózhat is a fenséges Níluson, és megismerheti partvidékének legjelentősebb látnivalóit.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
program szerint
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
Fix turnus - 7 éj
Program tipusa:
egzotikus utak
Utazás:
repülővel

Fontos tudnivalók

 • A repülőgép menetrendjétől függően előfordulhat, hogy az első és/vagy az utolsó éjszakát hotelben töltik utasaink.
 • Háromfős foglalás nem tehető! Maximum 1 gyerek/kabin, de csak ha a gyerek tud egy kétszemélyes ágyban aludni a szülőkkel.
 • Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! A programváltoztatás jogát fenntartjuk!  A programok sorrendje változhat navigációs okok miatt is.  
 • Javasoljuk a fakultatív programcsomag megvásárlását, mely a helyszínen jóval drágább lesz (kb. 249 EUR/fő) ! Az előzetesen foglalható fakultatív programcsomagon kívül a  helyszínen kiegészítő fakultatív programok vásárlására nyílik lehetőség.   Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min.  (30 fő) csoportlétszám szükséges.
 • Kötelező borravaló: kb. 56 EUR/fő.
 • Egyiptomi vízum: érkezéskor, az egyiptomi reptéren fizetendő, ára 27 euró/fő. Lehetőség van egy csomag megvásárlására, ami tartalmazza a vízumot és egy netkártyát is (1,5 GB), továbbá egy üveg vizet. Ennek ára 32 euro/fő. Amennyiben szeretne internetet használni telefonján, a csomag megvásárlását javasoljuk, hiszen a hajón nem túl erős a wifi és az is csak a közös helyiségekben van.
 • Beutazási tudnivalók és Fontos információk
  Naprakész információk a konzuliszolgálat oldalán: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/egyiptom

 • A fenti tájékozatás nem teljes körű.

Elhelyezés

 

 • Elhelyezés 2 éjszakára 4 csillagos hotelben Hurghada környékén all inclusive ellátással
 • 2 éjszakára 4 csillagos hotelben Kairó környékén reggelis ellátáéssal
 • 3 éjszakára 5 csillagos hajón teljes ellátással (reggeli, ebéd és vacsora italfogyasztás nélkül).

 

Étkezés

 • program szerint

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel
 • az ár tartalmazza a kézi poggyászt és a feladható poggyászt, check-int.
 • A pontos menetrendet indulás előtt adjuk meg.

Program

1.nap: Utazás Egyiptomba
Repülés Budapestről Egyiptomba. Hurghadába érkezés. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Transzfer a hotelbe. Szállás: Hurghada környéke.

 

2.nap: Hurghada környéke – Kairó
Reggelicsomagot kapunk, majd korán Kairó felé indulunk. Útközben ebéd a nap folyamán. Felkeressük a Szent Antal kolostort, mely a világon az egyik legrégebbi, ilyen jellegű épület. Egy oázisban magasodik, a sivatagban. Folytatjuk utunkat Kairó felé. A közel tízmilliós főváros az egész arab világban jelentős szerepet tölt be. A nyüzsgő metropolisz a Nílus két partján elbűvölő keveréke a többezer éves múltnak és a modern időknek. Meglátogatjuk az Egyiptomi Múzeumot, a híres Tahrír-téren. A több százezer tárgyat bemutató gyűjtemény évezredek titkait tárja fel. FAKULTATÍV program- és vacsoracsomag: Kairó by night és hajós vacsora a Níluson. Szállás: Kairó környéke.

 

3.nap: A gízai piramisok, majd fakultatív programlehetőségek
Az utazás egyik fénypontja vár ránk a mai napon: a piramisok és a szfinx felkeresése. Sokak bakancslistájának kiemelt célpontja, az ikonikus gízai három piramis Kr. e. 2600 és 2500 között épült. Kairó közelében, a sivatag kapujában álló Hufu, Hafré és Menkauré fáraók síremlékei fenségesen emelkednek ki a tájból. A piramisokat őrző titokzatos, ember fejű, és oroszlántestet formázó, közel 4500 éves Szfinx a világ egyik legrégebbi, és egyúttal legismertebb szobra. Ebéd. Helyszínen foglalható fakultatív program: Szakkarában Dzsószer fáráó piramisa, mely egyedi lépcsős kialakítású. FAKULTATÍV program- és vacsoracsomag: Khan Elkhalili bazár és El Muezz utca vacsorával. A neves, nagy múltú soukh, azaz bazár Kairó szívében található. Itt kézműves termékekre, egyedi ajándéktárgyakra, ékszerekre, antik árukra alkudozhatunk. Számos hangulatos, tradicionális kávézó is várja itt a betérőket. Visszatérés a hotelbe.

 

4.nap: Repülés Asszuánba, hajózás a Níluson
Transzfer a kairói repülőtérre, repülés Asszuánba.FAKULTATÍV program- és vacsoracsomag: felkeressük az Asszuáni-gátat és a Philai-templomot. Az ókori templomegyüttes Kr. e. 380- 362 között épült, II. Ptolemaiosz király és őt követők uralkodása alatt. A szentélycsoport egy sziklás szigeten épült. Jelentőségéhez több dolog járult hozzá: kereskedelmi központ volt, a Nílus közepén, és az Ízisz-kultusz helyszíné vált. Ízisz az anyaság, a termékenység, a nőiesség, születés, gyógyítás istennője. Az Asszuáni-gát építésekor a templomegyüttest az UNESCO vezette, az 1960-as években kezdődött nemzetközi mentőakció keretében áthelyezték a Agilkiaszigetre. Felszállunk a hajóra (szobák elfoglalása várhatóan 12-13 órától lehetséges). A következő napokon a fenséges Níluson hajózunk majd. Szállás és ellátás a fedélzeten. Helyszínen foglalható fakultatív program: ismerkedés a núbiai faluval.

 

5.nap: Hajózás a Níluson
A mai napon szabadidő, vagy helyszínen foglalható fakultatív program: Abu Simbel-szentély megtekintése a sivatagban. Majd hajózás Kom Ombo-ba. FAKULTATÍV program- és vacsoracsomag: Szobek temploma bűvöl el minket. Szobek az egyiptomi mitológia szerint a víz, a Nílus istene. A templom építése Kr. e. 205-180 közöttre tehető. A szentély igazán különleges és egyedi, mivel kettős templom. Két hasonló részre oszlik, melyeket két külön isten tiszteletére emeltek. A déli fele Szobek imádata köré épült. Az északi felének középpontjában a Hórusz iránti hódolat áll. Majd a hajó Edfu felé indul.

 

6.nap: Hajózás a Níluson
Helyszínen foglalható fakultatív program: Edfu szentélye (Hórusz-templom). Ezt követően a hajó Luxor felé tart. Helyszínen foglalható fakultatív program: hang- és fényshow Karnakban. Szállás a hajón.

 

7.nap: Fakultatív program – Hurghada
Reggeli után kijelentkezés a hajóról. FAKULTATÍV program- és vacsoracsomag: a Királyok Völgye nemcsak Luxor, hanem egész Egyiptom egyik legizgalmasabb, kihagyhatatlan nevezetessége vár ránk: a régészeti kincsesbányához számos legenda kapcsolódik a 20. századból is, többek között a fáraó átka. Az UNESCO-Világörökségi listájára is felkerült. Hatshepsut-temploma a következő állomásunk. Ezután a Memnón-kolosszusokhoz vezet utunk. Ezek III. Amenhotep fáraó több, mint 3000 éves szobrai. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer Hurghadába, bejelentkezés a hotelbe. Szállás: Hurghada környéke.

 

8.nap: Hazautazás
Transzfer a repülőgép indulásának függvényében a hurghadai repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 

Figyelem: Az egyiptomi viszonyok miatt néha előfordul, hogy a belső repülő­já­ratok, illetve a hajó indulása változik, ilyenkor a prog­ramok sorrendje is módo­sulhat. Ez egy megle­he­tősen szegény afrikai ország, amelynek lakói nem a preci­zi­tá­sukról hí­re­sek. Számít­sanak arra is, hogy a szállodák ka­te­go­ri­zá­lása nem feltét­lenül azonos az euró­paival.

 

Fakultatív programcsomag - 119.990 Ft / fő
Hajós vacsora Kairóban, Kairó by night, Khan Elkhalili bazár és El Muezz utca vacsorával, Asszuáni-gát, Philai-templom, Szobek temploma, Királyok Völgye, Hatshepsut-temploma, Memnón-kolosszusok
Hajós vacsora Kairóban, Kairó by night, Khan Elkhalili bazár és El Muezz utca vacsorával, Asszuáni-gát, Philai-templom, Szobek temploma, Királyok Völgye, Hatshepsut-temploma, Memnón-kolosszusok

 
Egyiptomi vízm- 27 EUR/fő
 
Kötelező borravaló   56 EUR/fő - helyszínen fizetendő
 
Biztosítási csomag - 22.900 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. (BBP: 5.600 Ft + útlemondási 14.300 Ft) A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

ÁrakLejárt: 2023. október 16.

Az ár tartalmazza:

 • szállást a program szerint
 • ellátást a program szerint
 • Repülőjegy oda-vissza
 • repjegyhez tartozó illetékeket és adókat
 • feladott- és kézipoggyászt
 • transzfereket
 • felsorolt, nem fakultatív programokat belépődíjakkal
 • csoportkísérő idegenvezetőt a teljes program alatt, valamint helyi idegenvezetéseket

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programcsomagot
 • kötelező borravalót
 • vízumot
 • egyágyas felárat - irodánkban fizetendő
 • Biztosítási csomag: BBP és útlemondási biztosítás egyben
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
okt. 17-248/7499 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat