Jordánia

Jordánia, a Közel-Kelet mesés királysága életre szóló élményeket ígér: Amman, a főváros, a világ egyik legrégebben lakott települése, a holdbéli tájra hasonlító Wadi Rum, a kalandfilmek hangulatát idéző, elképesztő Petra, bibliai és ókori római helyszínek várják az utazókat.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 fős szoba
Turnusok:
Fix turnus - 7 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
min. 30 főtől

Fontos tudnivalók

 • Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, mely a visszautazástól min 6 hónapig érvényes!
 • A Jordániába történő belépéshez vízum beszerzése szükséges.
 • A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat!
 • Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges!
 • Fakultatív programok vásárlására előzetesen vagy a helyszínen nyílik lehetőség.
 • Naprakész beutazási információk:  https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/jordania

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában, pl: Hotel Grand East, Hotel Mena Tayche, Mazayen Camp vagy hasonló
 • 2 ágyas, fürdőszobás szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben helyezik el az Utasokat.

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza
 • vacsora befizethető, 49.990 Ft/fő (6 hotelvacsora (első este hideg) és 1 barbeque vacsora Wadi Rumban), irodánkban, foglaláskor fizetendő.

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel
 • az ár tartalmazza a kézi poggyászt és a feladható poggyászt.
 • A pontos menetrendet indulás előtt adjuk meg.

Program

1. nap: Indulás Jordániába
Repülés Jordániába Budapestről. Érkezés Ammanba, a fővárosba. A közel 12 milliós népességű Jordán Hásimita Királyság a Közel-Keet egyik ékköve. A repülőtéren ingyenesen intézik Önnek majd a jordán vízumot. Szállás: Amman környéke (Hotel Mena Tayche vagy hasonló

 

2. nap: Jerash – Ajloun
A reggelit követően közel 50 kilométeres út vár ránk, Jerash felé indulunk. A romvárosa Római Birodalom idejéből maradt fenn, és a Kelet Pompei-nek is nevezik. Ahogy végigsétálunk a legfontosabb részek mellett, az ókor lenyűgöző világa elevenedik meg előttünk. Hadrianus diadalíve Kr. u. 130-ban épült. A hippodrom, azaz versenypálya 15.000 nézőt tudott befogadni. Artemisz templomának oszlopai 12 méteres magasságba nyúlnak, és mindegyik 20-40 tonnát nyom. A Nymphaeum, és a fórum szintén impozáns benyomást keltenek. Ezután meseszép fenyőerdők és olajfa-kertek mellett utazunk, Ajloun-ig. Itt az Al-Rabid kastély enged bepillantás a múltba: a 12.szádadi várat Saladin katonái építették, a kereszteslovagok ellen folytatott hadviselés részeként. Visszatérés a hotelbe.

 

3. nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Amman városnézés
Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programcsomag: Amman (félnapos). A közel négymilliós lakosságú főváros a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott települése. Amellett, hogy büszkén őrzi gyökereit, Amman sokarcúságához hozzájárulnak felhőkarcolói, nyüzsgő éjszakai élete, és a tény, hogy a Közel-Kelet egyik legliberálisabb városának tartják. Felkeressük a Citadellát, az egykori fellegvárat, ahonnét fantasztikus kilátás nyílik. Itt a római, illetve korai iszlám korból való maradványok tekinthetőek meg. Itt található az Archeológiai Múzeum is. Áthaladunk egy souk-on, azaz bazáron is, ahol a helyi élet nyüzsgésébe láthatunk bele. A római színház kialakítása a 2. századra tehető, és 6000 ülőhellyel rendelkezett. Visszatérés a hotelbe.

 

4. nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Madaba – Nébó-hegy
Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programcsomag: Madaba – Nébó-hegy (egész napos). A Királyok Útján haladunk, egy ősi úton, melyet kereskedelmi célból már évszázadokkal ezelőtt is használtak az utazók. Madaba látványos bizánci, illetve omajjád mozaikjairól híres. Ezek közül is kiemelkedő a 6. századi Jeruzsálem, és a Szentföld mozaiktérképe, melynek 2 millió darabja hegyeket. völgyeket, falvakat és városokat ábrázol, egészen a Nílus deltájáig. A térkép borítja a görög ortodox Szent György templom padlóját. A szentély 1896-ban épült, a 6. századi bizánci templom maradványai felett. A Keresztelő Szent János templomot is meglátogatjuk. A harangtorony tetejéről csodás panoráma nyílik Madabára. A Nébó-hegy a következő állomásunk, ahonnan Mózes meglátta az Ígéret Földjét. Visszatérés a hotelbe.

 

5. nap: Kis-Petra
Reggeli, kijelentkezés a hotelből. A mai napon Kis-Petra vár ránk, a Petrától északra található, kevéssé ismert régészeti kincs. A Siq al-Barid-ként is ismert nevezetesség szintén homokkőbe vájt épületeket rejt, a nabateusok korából. Találhatóak itt étkezőszoba romjai, illetve nabateus freskók is. Szállás: Petra környékén (Petra Panorama vagy hasonló).

 

6. nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Petra, Wadi Rum, majd barbeque vacsora (vacsoracsomag)
Reggeli, kijelentkezés a hotelből. Szabadidő, vagy fakultatív programcsomag: Petra és Wadi Rum (egész napos). Egy igazi, mesébe illő helyet csodálhatunk meg: az ősi Petrát, a ’’Rózsavörös Várost”, az UNESCO-Világörökség egyik ékkövét, a világ hét csodájának egyikét. Az aranyló sivatag romvárosát a nomád nabateus törzs vájta ki a sziklákból, és ők használták vallási és politikai központjukként. A Tömjénúton járó karavánok is erre haladtak el. Kalandfilm hőseinek érezhetjük magunkat, Indiana Jones nyomában járunk, ahogy a kb.1,2 kilométer hosszú, keskeny szurdokon keresztülhaladunk a magas sziklafalak között. Majd egyszer csak megpillantjuk időtlen szépségében a 40 méter magas, Kincsestár homlokzatát. Lenyűgöznek minket az Elveszett Város főbb emlékei, mint például a Homlokzatok Utcája, a római színház, és még sok más. A közös, kb. 2,5 órás program után aki kedvet érez (és marad rá idő), megmászhatja a 800 lépcsőt a domb tetejére, egészen a Kolostorig, vagy egy rövidebb mászás után elérheti az Áldozati magaslatot. Majd Dél-Jordániában, a 720 km²-es vadregényes Wadi Rum vár ránk, az UNESCO Világörökségi lista egyik kincse, a titokzatos sivatagi természetvédelmi terület. Az űrbéli tájra hasonlító vidék végtelenségét kopár hegyek, sziklák, szurdokok, barlangok törik meg. Több filmforgatás helyszíneként is szolgált Wadi Rum, például Arábiai Lawrence, Aladdin, vagy a 2019-es Csillagok háborúja. Egy faluban megtapasztalhatjuk a beduin vendégszeretetet, megkínálnak minket teával, kávéval. Kihagyhatatlan élményt ígér a négykerék meghajtású járműveken történő autózás a homokdűnéken. Igazi kalandot jelent a sivatagban töltött éjszaka, ahol élvezhetjük Wadi Rum misztikus hangulatát, a csillagokkal ékesített égboltot. Vacsora: barbeque-vacsora (vacsoracsomag része). Szállás: Wadi Rum tábor. (Mazayen Camp vagy hasonló).

 

7. nap: Wadi Rum - Holt-tenger
A táborban korai reggeli, és élvezhetjük a napfelkelte csodálatos látványát. Utazás a Föld legmélyebb pontjához, a tengerszint alatt kb. 430 méteres mélységben fekvő Holt-tengerhez (kb.3,5 óra). A nap további részében szabadidő, élvezhetjük a hotel nyújtotta szolgáltatásokat, illetve a Holt-tenger nyújtotta lehetőségeket. A Holt-tenger egy rendkívül különleges természeti képződmény, nagy sótartalommal rendelkezik, így sok élőlény számára ellehetetlenült benne az élet - nevét is innen kapta. Igazi élményt jelent viszont, ahogy az úszók a víz felszínén lebegnek! Érdemes kipróbálni ezt az igazi bakancslistás kalandot (egyénileg)! Szállás: Hotel Grand East vagy hasonló

 

8. nap: Hazautazás
A reggelit követően a repülőgép menetrendjéről függően transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, fakultatív programokról, egyéb költségekről:
 • egyágyas felár: 99.990 Ft
 • vacsoracsomag (6 hotelvacsora (első este hideg) és 1 barbeque vacsora Wadi Rumban): 49.990 Ft/fő, irodánkban, foglaláskor fizetendő
 • fakultatív programcsomag (Amman városnézés, Madaba, Nébó-hegy, Petra, Wadi Rum): 69.990 Ft/fő
 • Biztosítási csomag: 21.800 Ft/fő, Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fakultatív programok árai, sorrendje változhat, foglaláskor érdeklődjenek irodánkban.

ÁrakLejárt: 2023. december 13.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • kis méretű kézi poggyászt
 • feladható poggyászt
 • felsorolt, nem fakultatív programokat
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

 • vacsoracsomagot
 • fakultatív programokat és belépődíjakat
 • egyágyas felár- érdeklődjön irodánkban
 • biztosítási csomagot: 21.800 Ft/fő
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
márc. 15-228/7470 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat