Hétvége a Magas-Tátrában

Tartson velünk egy hétvégi, élményekben dús bakancstúrán a csoda szép Magas-Tátrában! A túravezetőkkel bejárjuk a szebbnél szebb tájakat, majd, ha elfáradtunk megcsodáljuk városait! 2 nap 2 élmény: TÚRA és KULTÚRA!  

Szállástípus:
panzió
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 ágyas szobák
Turnusok:
Fix turnusok, 1 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Fontos tudnivalók

A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt!  

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Magas-Tátra környékén az időjárás igen változékony, ezért az utazást megelőző napokban figyeljék az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsák össze. Nagyon fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet. Javasolt a magasszárú, vízálló bakancs.

Elhelyezés

 • Szállás: Magas-Tátra térségében Hotel 3*.
 • Szobák: 2-3 ágyas szobák, fürdőszoba, ingyenes WiFi, Tv.
 • Egyágyas szoba: 1 ágy, felszerelése azonos a 2 ágyaséval.

Étkezés

 • 1x svédasztalos reggeli;
 • felár ellenében svédasztalos vacsora (ajánlott) - kérje ajánlatunkat!

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal

Felszállási lehetőségek: 

 • Budapest (BOK Sportcsarnok)

Program

1. nap - Lőcse, Bachledka lombkorona sétány, Szepesszombat
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Déli órákban felkeressük a varázslatos Bachledka lombkorona sétányt és kilátótornyot, mely tetetején egy "adrenalin háló" feszül. Az erdő közepén magasodó látványosság a földről a 32 méter magas sprirális alakban kanyarodó toronyba vezeti a látogatókat. Készüljön fel a "tátrai kétezresekre" nyíló csodás kilátásra. A bátrabbak lecsúszhatnak, mások pedig visszasétálnak. Majd érkezés a Szepesség leghíresebb városba, Lőcsére. A történelmi belvárost, mely a világörökség részét képezi, a csaknem teljesen fennmaradt városfalak ölelik körbe. A város közepén Szt. Jakab templomba látogatunk, mely legnagyobb és egyedi fából készített oltárral dicsekszik.  Nap utolsó állomásra Szepesszombat, ez a mesés szepességi város a maga kontytetős házaival. Itt az ideje szállás felé utazni és a finom vacsorát elfogyasztani.


2. nap -  Csorba-tó, Ótátrafüred, Tarajka, Tarpataki vízesés

Ízletes reggeli után irány a szlovák Magas-Tátra legismertebb és leglátogatottabb tátrai tengerszemhez, a Csorba-tóhoz utazva folytatjuk az utunkat. Pazar látvány mellett körbejárhatnak a tavat, vagy ha az idő és az időjárás is engedi, ülőfelvonóval (térítés ellenében) felmehetnek a tó fölé magasló csúcsra (1830 m). Csodás látványban részesülnek a környező szikla óriásokra, völgyekre.  A csúcsról leereszkedve irány a  Tátra központi részén található város, Ótátrafüred. A település igazi felendülése XIX. századból ered, és ezt, az itt fakadó víznek köszönheti. Ezt a kissé savanykás ízű vizet mi is megkóstoljuk szabad időben. Majd a Tarajkai csúcs (1285m) a cél. Sétálva kapaszkodunk fel a hegyre, vagy fogaskerekűvel (térítés ellenében) röpke 7 perc alatt érünk fel. Majd, egy élményekben gazdag séta keretében nekivágunk turista utakon, az Óriási vízesésig, mely 20 m-ről zúdul alá. Útközben a legrégebbi Reiner kunyhónál megállunk egy frissítőre, mely még meghittebbé varázsolja a pillanatot.Rövid pihenő alatt csodás képeket készíthet a völgyet körülvevő Magas Tátra csúcsairól. Az erdőben szerpentineken ereszkedünk le a Tarpataki vízesésekhez. Innét egymás követik a szebbnél szebb vízesések. Tarajkát elhagyva rátérünk a lefelé induló turistaútra és Ótátrafüredre érünk, ahol mindenki felfrissülhet szabad idő keretében. Ezzel zárjuk ezt a kellemes és élményekben gazdag kirándulást ebben a páratlan környezetben, a Magas-Tátra vadregényes tájain. Buszunkra szállva irány Magyarország! Visszaérkezés késő esti órákban.

 

A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt! A túra nem túl megterhelő egy gyalogláshoz szokott személynek! 

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Magas-Tátra környékén az időjárás igen változékony, ezért az utazást megelőző napokban figyeljék az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsák össze. Nagyon fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet. Javasolt a magasszárú, vízálló bakancs.

 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 10 EUR/fő
 • Belépők és felvonók a helyszínen: kb 65-70 Eur/fő.

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2024. június 28.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést
 • felsorolt, nem fakultatív programokat

Az ár nem tartalmazza

 • idegenforgalmi adót - irodánkban fizetendő
 • vacsora felár ellenében kérhető
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • helyszínen befizethető fakultatív programokat
 • egyágyas felárat: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (pótágyzható)1 ágyas szoba
jún. 29-302/149 400 Ft59 300 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat