Hajózás a Níluson

Igazi bakancslistás utazásunkon kalandregények hangulatát idézve a fenséges, titokzatos Níluson hajózunk. Élvezhetjük úszó járművünk minden kényelmét. Lélegzetelállító templomkomplexumok, szentélyek, sírkamrák, fáraók, egyiptomi istenek nyomába eredünk, miközben évezredek titkai, és egy letűnt világ kincsei tárulnak fel előttünk.

Szállástípus: hotel

Étkezés: teljes ellátás

Szobatípusok: 2 ágyas szobákban

Turnusok: fix turnusok, 7 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Fontos tudnivalók

 • A repülőgép menetrendjétől függően előfordulhat, hogy az első és/vagy az utolsó éjszakát hotelben töltik utasaink.
 •  Háromfős foglalás nem tehető! Maximum 1 gyerek/kabin, de csak ha a gyerek tud egy kétszemélyes ágyban aludni a szülőkkel.
 • Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! A programváltoztatás jogát fenntartjuk!  A programok sorrendje változhat navigációs okok miatt is.  
 • Javasoljuk a fakultatív programcsomag megvásárlását, mely a helyszínen jóval drágább lesz (kb. 249 EUR/fő) ! Az előzetesen foglalható fakultatív programcsomagon kívül a  helyszínen kiegészítő fakultatív programok vásárlására nyílik lehetőség.   Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min.  (30 fő) csoportlétszám szükséges.
 •  Kötelező borravaló: 35 euró/fő.
  Egyiptomi vízum: érkezéskor, az egyiptomi reptéren fizetendő, ára 25 euró/fő. Lehetőség van egy csomag megvásárlására, ami tartalmazza a vízumot és egy netkártyát is (1,5 GB), továbbá egy üveg vizet. Ennek ára 32 euro/fő. Amennyiben szeretne internetet használni telefonján, a csomag megvásárlását javasoljuk, hiszen a hajón nem túl erős a wifi és az is csak a közös helyiségekben van.
 • Beutazási tudnivalók és Fontos információk
  Naprakész információk a konzuliszolgálat oldalán: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/egyiptom

 • A fenti tájékozatás nem teljes körű.

Elhelyezés

 • Szállás az 5*-os hajón 7 éjszakára, pl MS Semiramis I Sunrise
 • 2 fős fürdőszobás szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben helyezik el az Utasokat.

Étkezés

 • teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora) - italfogyasztás nélkül

Utazás

 • menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Luxor – Kairó – Bu­da­pest út­vo­na­lon
 • Luxorban hajóra szállunk

Program

1. nap: Utazás Egyiptomba
Repülés Budapestről Luxorba, Egyiptomba, átszállással. Luxorban hajóra szállunk, szállás az 5*-os hajón.

 

2. nap: A hajó útvonala: Luxor
Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain!

Fakultatív programcsomag:
A Királyok Völgye nemcsak Luxor, hanem egész Egyiptom egyik legizgalmasabb, kihagyhatatlan nevezetessége vár ránk: A régészeti kincsesbányához számos legenda kapcsolódik a 20.századból is, többek között a fáraó átka. Az UNESCO-Világörökségi listájára is felkerült. Az ókori egyiptomiak Ta-Iset-Ma’at-nak nevezték, melynek jelentése az Igazság helye. Ez a nekropolisz a 18. és 20. dinasztia közötti nagy fáraók temetkezési helyszíne, Kr.e. 1550-1080 között. Thotmesz volt az első, és XI. Ramszesz az utolsó uralkodó, akiket itt temettek el. Nemcsak fáraókat, hanem feleségeiket, gyermekeiket, és nemeseket is itt helyeztek végső nyugalomra. A Királyok Völgyének története akkor kezdődött, mikor az egyiptomi uralkodók felhagytak az új piramisok építésével, és úgy döntöttek, hogy sírhelyeiket és halotti templomaikat különválasztják. Thotmesz építésvezetője, Ineni sírt egy kietlen völgybe ásatta, egy lépcsősort vésetett a sziklákba, az aljára egy temetkezési kamrát helyezett el. Később így tett a többi uralkodó is. Hatshepsut -temploma a következő állomásunk. Hatshepsut I. Thotmesz lánya volt, aki először régensként, majd fáraónőként uralkodott. Temploma az UNESCO-világörökség része, II. Montuhotep temploma mellett, ezzel is hangsúlyozandó fontos szerepét az egyiptomi uralkodók között. Az ókorban az építményt Dzseszer-dzseszeru-ként ismerték, melynek jelentése Szentek szentje. Az egyiptomi építészetben egyedülálló alkotásnak számított: óriási teraszokból állt, melyeket emelkedők kötöttek össze, és a szentélyhez vezettek. Ezután a Memnón-kolosszusokhoz vezet utunk. Ezek III. Amenhotep fáraó több, mint 3000 éves szobrai. Ebéd a hajón. Edfu felé indul úszó járművünk. Vacsora és szállás a hajón.

 

3. nap: A hajó útvonala: Edfu - Komombo - Asszuán
Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain!

Fakultatív programcsomag:
Felkeressük a Szobek templomát, mely Asszuán városától kb. 45 km-re található, a Nílus keleti oldalán. Szobek az egyiptomi mitológia szerint a víz, a Nílus istene. A templom építése Kr. e. 205-180 közöttre tehető, Ptolemaiosz király idején. Később a római időkben történt még néhány fejlesztés. A szentély igazán különleges és egyedi, mivel kettős templom. Két hasonló részre oszlik, melyeket két külön isten tiszteletére emeltek. A déli fele Szobek imádata köré épült. Szobeket általában krokodilfejjel ábrázolták, és a bőség, termékenység isteneként tekintettek rá. Az északi felének középpontjában a Hórusz iránti hódolat áll. Hóruszt sólyomfejjel szokták megjeleníteni. Ő az egyik legfontosabb isten, a fáraók és Egyiptom védelmezője.
Hajózás Asszuánba. Vacsora és szállás a fedélzeten.

 

4. nap: A hajó útvonala: Asszuán
Reggeli. Pihenjen a hajón, csodálja a nílusi tájat! Vacsora és szállás a fedélzeten. Csak helyszínen foglalható program: Abu Simbel templom felkeresése.

 

5. nap: A hajó útvonala: Asszuán - Edfu
Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain!

Fakultatív programcsomag:
Felkeressük az Asszuáni-gátat, és a Philai-templomot. Az ókori templomegyüttes Kr. e. 380- 362 között épült, II. Ptolemaiosz király és őt követők uralkodása alatt. A szentélycsoport egy sziklás szigeten épült. Jelentőségéhez több dolog járult hozzá: kereskedelmi központ volt, a Nílus közepén, és az Ízisz-kultusz helyszíné vált. Ízisz az anyaság, a termékenység, a nőiesség, születés, gyógyítás istennője. Az Asszuáni-gát építésekor a templomegyüttest az UNESCO vezette, az 1960-es években kezdődött nemzetközi mentőakció keretében áthelyezték a Agilkia-szigetre. Délután szabadidő. A hajó Edfu felé indul. Vacsora és szállás a fedélzeten.

Csak helyszínen foglalható program: núbiai falu meglátogatása.

 

6. nap: A hajó útvonala: Esna
Reggeli a hajón. Hajónk Esna felé szeli a hullámokat. Élvezze a pihenést, a kikapcsolódást! Járművünk Luxor felé halad. Vacsora és szállás a fedélzeten.

 

7. nap: A hajó útvonala: Luxor
Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain!

Fakultatív programcsomag:
Az utazás egyik fénypontja a Karnaki-templom meglátogatása. Ez a komplexum az ókori Egyiptom egyik legikonikusabb nevezetessége, a világ egyik legnagyobb vallásos épületegyüttese. Területe több, mint száz hektár. Építése i. e. 20. században kezdődött, és tartott több, mint kétezer éven át, érintve több, mint 30 fáraó uralkodását. A Középbirodalom idején Ipet szutnak nevezték, melynek jelentése a „Kiválaszott hely”. Számos templomból áll – nemcsak isteneknek szenteltekből, hanem olyan egyiptomi uralkodók is hozzátették építészeti kézjegyüket, akik szerették volna, ha örökségük az utókorra marad – a közép-és újbirodalmon át egészen a Ptolemaiosz dinasztiáig. A Karnaki-templom kb. 2,5 kilométernyi távolságra fekszik a luxoritól, mely a világ egyik legnagyobb, legvarázslatosabb templomegyüttese, és egyúttal szabadtéri múzeuma. Az újbirodalom alatt, III. Amenhotep idején (Kr. e.1390-1352) kezdték építeni, majd a befejezése Tutanhamon (Kr.e. 1336-1327) és Horemheb (Kr. e. 1323-1295) uralkodásához köthető. II. Ramszesz megnagyobbíttatta és kibővítette a templomot. A komplexum fontos politikai, és vallási központ lett Thébában. A thébai három isten, Ámon, Mut, és Honszu tiszteletére emelték. Ez lett a helyszíne az évente megrendezett Opet-ünnepségnek: ekkor a három isten szobrát Karnakból Luxorba vitték, a királyi hatalom, az újjászületés szimbólumaként. Vacsora és szállás a fedélzeten.

Csak helyszínen foglalható program: Hőlégballonozás.

 

8. nap: Hazautazás
Reggeli a hajón. Transzfer a repülőtérre, hazautazással átszállással.

 

Figyelem: Az egyiptomi viszonyok miatt néha előfordul, hogy a belső repülő­já­ratok, illetve a hajó indulása változik, ilyenkor a prog­ramok sorrendje is módo­sulhat. Ez egy megle­he­tősen szegény afrikai ország, amelynek lakói nem a preci­zi­tá­sukról hí­re­sek. Számít­sanak arra is, hogy a szállodák ka­te­go­ri­zá­lása nem feltét­lenül azonos az euró­paival.

 

Fakultatív programcsomag -79.990 Ft / fő
A Királyok Völgye, Hatshepsut -temploma. Memnón-kolosszusok, Szobek temploma. Asszuáni-gát, Philai-templom, Karnaki-templom, Luxori-templom. Javasoljuk előzetes megvételét, ennek várható ára a helyszínen kb. 249 EUR/fő!
All inclusive italcsomag a hajón - 69.990 Ft / fő
Helyi alkoholos és alkoholmentes italokkal
Egy szobában történő elhelyezés esetén minden utasnak igényelnie kell az ellátást. Szobán belüli különböző ellátás nem megengedett. Az alapár semmilyen italfogyasztást nem tartalmaz.
Biztosítási csomag - 12.460 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

ÁrakLejárt: 2022. november 08.

Az ár tartalmazza:

 • szállást a hajón
 • hajón teljes ellátást
 • repülőjegyeket
 • repjegyhez tartozó illetékeket és adókat
 • feladott- és kézipoggyászt
 • transzfereket
 • felsorolt, nem fakultatív programokat belépődíjakkal
 • csoportkísérő idegenvezetőt a teljes program alatt, valamint helyi idegenvezetéseket

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programcsomagot
 • kötelező borravalót
 • all inclusive italcsomagot a hajón
 • egyágyas felárat - irodánkban fizetendő
 • Biztosítási csomag: BBP és útlemondási biztosítás egyben: 12.460 Ft/fő
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
nov. 29-dec. 68/7449 980 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat