Hajózás a Níluson

Igazi bakancslistás utazásunkon kalandregények hangulatát idézve a fenséges, titokzatos Níluson hajózunk. Élvezhetjük úszó járművünk minden kényelmét. Lélegzetelállító templomkomplexumok, szentélyek, sírkamrák, fáraók, egyiptomi istenek nyomába eredünk, miközben évezredek titkai, és egy letűnt világ kincsei tárulnak fel előttünk.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
teljes ellátás
Szobatípusok:
2 ágyas szobákban
Turnusok:
fix turnusok, 7 éjszaka
Program tipusa:
egzotikus utak
Utazás:
repülővel

Fontos tudnivalók

 • A repülőgép menetrendjétől függően előfordulhat, hogy az első és/vagy az utolsó éjszakát hotelben töltik utasaink.
 • Háromfős foglalás nem tehető! Maximum 1 gyerek/kabin, de csak ha a gyerek tud egy kétszemélyes ágyban aludni a szülőkkel.
 • Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! A programváltoztatás jogát fenntartjuk!  A programok sorrendje változhat navigációs okok miatt is.  
 • Javasoljuk a fakultatív programcsomag megvásárlását, mely a helyszínen jóval drágább lesz (kb. 249 EUR/fő) ! Az előzetesen foglalható fakultatív programcsomagon kívül a  helyszínen kiegészítő fakultatív programok vásárlására nyílik lehetőség.   Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min.  (30 fő) csoportlétszám szükséges.
 • Kötelező borravaló: kb. 40 EUR/fő.
 • Egyiptomi vízum: érkezéskor, az egyiptomi reptéren fizetendő, ára 25 euró/fő. Lehetőség van egy csomag megvásárlására, ami tartalmazza a vízumot és egy netkártyát is (1,5 GB), továbbá egy üveg vizet. Ennek ára 32 euro/fő. Amennyiben szeretne internetet használni telefonján, a csomag megvásárlását javasoljuk, hiszen a hajón nem túl erős a wifi és az is csak a közös helyiségekben van.
 • Beutazási tudnivalók és Fontos információk
  Naprakész információk a konzuliszolgálat oldalán: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/egyiptom

 • A fenti tájékozatás nem teljes körű.

Elhelyezés

 • Szállás az 5*-os hajón 7 éjszakára, pl MS Emilio Nile Cruise
 • 2 fős fürdőszobás szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben helyezik el az Utasokat.

Étkezés

 • teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora) - italfogyasztás nélkül

Utazás

 • menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Hurghada – Bu­da­pest út­vo­na­lon
 • Luxorban hajóra szállunk

Program

1. nap: Utazás Egyiptomba
Repülés Budapestről Hurghadába, majd transzfer a luxori kikötőbe (Luxor-Hurghada kb. 5 óra transzfer). Szállás a hajón.

 

2. nap: A hajó útvonala: Luxor - Edfu
Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain! Helyszínen foglalható

FAKULTATÍV program: hőlégballonozás.

FAKULTATÍV programcsomag: a Királyok Völgye nemcsak Luxor, hanem egész Egyiptom egyik legizgalmasabb nevezetessége vár ránk – a régészeti kincsesbá- nyához számos legenda kapcsolódik a 20.századból is, többek között a fáraó átka. Az UNESCO-Világörökségi listájára is felkerült. Az ókori egyiptomiak Ta-Iset-Ma’at-nak nevezték, melynek jelentése az Igazság helye. Ez a nekropolisz a 18. és 20. dinasztia közötti nagy fáraók temetkezési helyszíne, Kr. e. 1550-1080 között. Thotmesz volt az első, és XI. Ramszesz az utolsó uralkodó, akiket itt temettek el. Nemcsak fáraókat, hanem feleségeiket, gyermekeiket és nemeseket is itt helyeztek végső nyugalomra. A Királyok Völgyének története akkor kezdődött, mikor az egyiptomi uralkodók felhagytak az új piramisok építésével, és úgy döntöttek, hogy sírhelyeiket és halotti templomaikat különválasztják. Thotmesz építésvezetője, Ineni a sírt egy kietlen völgybe ásatta, egy lépcsősort vésetett a sziklákba, az aljára egy temetkezési kamrát helyezett el. Hatshepsut-temploma a következő állomásunk. Hatshepsut I. Thotmesz lánya volt, aki először régensként, majd fáraónő- ként uralkodott. Temploma az UNESCO-Világörökség része, II. Montuhotep temploma mellett, ezzel is hangsúlyozandó fontos szerepét az egyiptomi uralkodók között. Az ókorban az építményt Dzseszer-dzseszeru-ként ismerték, melynek jelentése Szentek szentje. Az egyiptomi építészetben egyedülálló alkotásnak számított: óriási teraszokból állt, melyeket emelkedők kötöttek össze, és a szentélyhez vezettek. Ezután a Memnón-kolosszusokhoz vezet utunk. Ezek III. Amenhotep fáraó több, mint 3000 éves szobrai. Edfu felé indul úszó járművünk. Vacsora és szállás a hajón.

 

3. nap: A hajó útvonala: Edfu - Komombo - Asszuán
Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain! Helyszínen foglalható fakultatív program: Edfu templom (Hórusz templom) ez után hajózás Komombóba,

FAKULTATÍV programcsomag: Elhajózunk Komombóba ahol felkeressük a Szobek templomát, mely Asszuán városától kb. 45 km-re található, a Nílus keleti oldalán. Szobek az egyiptomi mitológia szerint a víz, a Nílus istene. A templom építése Kr. e. 205-180 közöttre tehető, Ptolemaiosz király idején. Később a római időkben történt még néhány fejlesztés. A szentély igazán különleges és egyedi, mivel kettős templom. Két hasonló részre oszlik, melyeket két külön isten tiszteletére emeltek. A déli fele Szobek imádata köré épült. Szobeket általában krokodilfejjel ábrázolták, és a bőség, termékenység isteneként tekintettek rá. Az északi felének középpontjában a Hórusz iránti hódolat áll. Hóruszt sólyomfejjel szokták megjeleníteni. Ő az egyik legfontosabb isten, a fáraók és Egyiptom védelmezője. Hajózás Asszuánba. Vacsora és szállás a fedélzeten.

 

4. nap: A hajó útvonala: Asszuán
Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain!

FAKULTATÍV programcsomag: felkeressük az Asszuáni-gátat és a Philai-templomot. Az ókori templomegyüttes Kr. e. 380-362 között épült, II. Ptolemaiosz király és őt követők uralkodása alatt. A szentélycsoport egy sziklás szigeten épült. Jelentőségéhez több dolog járult hozzá: kereskedelmi központ volt, a Nílus közepén, és az Ízisz-kultusz helyszíné vált. Ízisz az anyaság, a termékenység, a nőiesség, születés, gyógyítás istennője. Az Asszuáni-gát építésekor a templomegyüttest az UNESCO vezette, az 1960-es években kezdődött nemzetközi mentőakció keretében áthelyezték a Agilkia-szigetre. Délután szabadidő, vagy helyszínen foglalható fakultatív program.
Az éjszakát Asszuánban töltik. Vacsora és szállás a fedélzeten.

 

5. nap: A hajó útvonala: Asszuán - Edfu
Reggeli. Pihenjen a hajón, csodálja a nílusi tájat! Vacsora és szállás a fedélzeten. Csak helyszínen foglalható program: Abu Simbel templom felkeresése. A hajó Edfu felé tart.

 

6. nap: A hajó útvonala: Eszna
Reggeli a hajón. Hajónk Esna felé szeli a hullámokat. Élvezze a pihenést, a kikapcsolódást! Járművünk Luxor felé halad. Vacsora és szállás a fedélzeten.

 

7. nap: A hajó útvonala: Luxor
Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain!

FAKULTATÍV programcsomag: az utazás egyik fénypontja a Karnaki-templom meglátogatása. Ez a komplexum az ókori Egyiptom egyik legikonikusabb nevezetessége, a világ egyik legnagyobb vallásos épületegyüttese. Területe több, mint száz hektár. Építése i. e. 20. században kezdődött, és tartott több, mint kétezer éven át, érintve több, mint 30 fáraó uralkodását. A Középbirodalom idején Ipet szutnak nevezték, melynek jelentése a „Kiválaszott hely”. Számos templomból áll – nemcsak isteneknek szenteltekből, hanem olyan egyiptomi uralkodók is hozzátették építészeti kézjegyüket, akik szerették volna, ha örökségük az utókorra marad – a közép- és újbirodalmon át egészen a Ptolemaiosz dinasztiáig. A Karnaki-templom kb. 2,5 kilométernyi távolságra fekszik a luxoritól, mely a világ egyik legnagyobb, legvarázslatosabb templomegyüttese, és egyúttal szabadtéri múzeuma. Az újbirodalom alatt, III. Amenhotep idején (Kr. e. 1390-1352) kezdték építeni, majd a befejezése Tutanhamon (Kr. e. 1336-1327) és Horemheb (Kr. e. 1323-1295) uralkodásához köthető. II. Ramszesz megnagyobbíttatta és kibővítette a templomot. A komplexum fontos politikai, és vallási központ lett Thébában. A thébai három isten, Ámon, Mut és Honszu tiszteletére emelték. Ez lett a helyszíne az évente megrendezett Opet-ünnepségnek: ekkor a három isten szobrát Karnakból Luxorba vitték, a királyi hatalom, az újjászületés szimbólumaként. Vacsora és szállás a fedélzeten.

 

8. nap: Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, hazautazásközvetlen repülővel. Járatmódosítás esetén elképzelhető, hogy az utasok egy éjszakát Hurghadában töltenek.

 

Figyelem: Az egyiptomi viszonyok miatt néha előfordul, hogy a belső repülő­já­ratok, illetve a hajó indulása változik, ilyenkor a prog­ramok sorrendje is módo­sulhat. Ez egy megle­he­tősen szegény afrikai ország, amelynek lakói nem a preci­zi­tá­sukról hí­re­sek. Számít­sanak arra is, hogy a szállodák ka­te­go­ri­zá­lása nem feltét­lenül azonos az euró­paival.

 

Fakultatív programcsomag - 89.990 Ft / fő
A Királyok Völgye, Hatshepsut -temploma. Memnón-kolosszusok, Szobek temploma. Asszuáni-gát, Philai-templom, Karnaki-templom, Luxori-templom.
Javasoljuk előzetes megvételét, ennek várható ára a helyszínen kb. 249 EUR/fő!

 
All inclusive italcsomag a hajón - 74.990 Ft / fő
Helyi alkoholos és alkoholmentes italokkal Minden nap 18:00-23:00-ig. Egy szobában történő elhelyezés esetén minden utasnak igényelnie kell az ellátást. Szobán belüli különböző ellátás nem megengedett. Az alapár semmilyen italfogyasztást nem tartalmaz.
 
Biztosítási csomag - 19.900 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. (BBP: 5.600 Ft + útlemondási 14.300 Ft) A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

ÁrakLejárt: 2023. december 02.

Az ár tartalmazza:

 • szállás az 5*-os hajón 7 éjszakára
 • teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora) - italfogyasztás nélkül
 • Repülőjegy oda-vissza
 • repjegyhez tartozó illetékeket és adókat
 • feladott- és kézipoggyászt
 • transzfereket
 • felsorolt, nem fakultatív programokat belépődíjakkal
 • csoportkísérő idegenvezetőt a teljes program alatt, valamint helyi idegenvezetéseket

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programcsomagot
 • kötelező borravalót
 • all inclusive italcsomagot a hajón
 • egyágyas felárat - irodánkban fizetendő
 • Biztosítási csomag: BBP és útlemondási biztosítás egyben
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
dec. 3-108/7329 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) egzotikus@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat