Dalmácia kincsei

Csodáljuk meg a napsütésben fürdőző TROGIR és ZADAR történelmi óvárosát, lépkedjük Diocletianus császár nyomában SPLIT városában, hajózzunk a KORNATI SZIGETEK között, látogassunk HVAR szigetre vagy strandoljunk a DALMÁT tengerparton! 

Szállástípus: hotel

Étkezés: félpanzió

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: Fix turnus - 4 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • Hotel 3**
 • augusztusi dátumon: Vodiceben, 500 m-re a tengertől (2-3 ágyas szoba, fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi, klíma, minibár, széf, erkély. Szálloda nyitott medencéje díjmentesen használható.
 • * szeptemberi dátumon: Sv. Filip Jakovban, a tenger közelében (2-3 ágyas szoba, fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi, erkély).

Étkezés

 • 4x félpanzió (svédasztalos reggeli és menü vacsora). 

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

1.nap Zadar
Indulás reggel 6.00 órakor. Délutáni órákban Zadar óvárosába érünk. A történelmi belváros számos magyar vonatkozású emléket őriz. Felkeressük a nevezetességeket (Nagy Arzenál, Szt. Donát templom, Szt. Anasztázia székesegyház, római fórum), meghallgatjuk a híres tengeri orgonát, megcsodáljuk a „nap üdvözletét” - séta a természetes fényt kibocsátó "univerzumban”. Szállás foglalást követően, még felfrissülhetünk az Adriai-tengerben vacsora előtt.

 

2. nap: Trogir, strandolás
Ma délelőtt egy félnapos buszos kirándulásra invitáljuk, a csodaszép, világörökség részként számontartott, kis szigetre épült, festői, olaszos hangulatú város látogatása során. Trogir, a vidék ékszerdoboza rejti Dalmácia egyik legjelentősebb egyházi épületét is, a Szt. Lőrinc katedrálist. A délutáni szabad program előtt még felkeressük trogiri piacot. Részvételi díj: 15 EUR/felnőtt, 10 EUR/gyermek 12 évig.
Délután szabad program, strandolás a szállás aprókavicsos strandjain.

 

3. nap: Hajókirándulás a Kornati szigetekre, Zadar vagy Sibenik by night 
Mivel töltsük a mai napot? Strandolhatunk a tengerparton, vagy részt vehetünk egy egész napos fakultatív hajókiránduláson, mely elvisz minket a Kornati szigetekhez és a Telascica Nemzeti parkba. Mint szikla óriások, úgy bújnak ki a lakatlan szigetek a kék Adriából. Mellettük elhajózva gyönyörködhetünk ennek az egyedülálló tájnak a bájában. Délben megállunk a Telascica öbölben, amíg a legénység az ebédet készíti, felsétálunk a sziklákra, melyek 200 méterre a tengerszint felett magasodnak. Lesétálunk a Sós-tóhoz, ahol ki-ki kedve szerint fürödhet a tóban vagy a tengerben. Az ebédhez ital is tartozik (bor, víz, üdítő), illetve a kirándulás alatt az üdítők és a víz fogyasztása is ingyenes.  Részvételi díj nemzeti park belépővel: 35 EUR/felnőtt, 25 EUR/ gyermek 12 évig.
Vacsora után augusztusi dátumon: „Sibenik by night”, szeptemberi dátumon "Zadar by night" programra hívjuk meg Önöket, a csodás, esti fényekben úszó középkori városba.

 

4 nap: Split és Hvar 
Vegyen részt az igazi csemegének számító, Split és Hvar városát bebarangoló, kulturális, egész napos fakultatív programon, helyi idegenvezetővel. Észak-Dalmácia fővárosában, Split-ben teljes szépségében láthatjuk Diocletianus, római császár gigantikus palotáját is, melynek eredeti falai az óvárost ölelik át. A közös városnézés után mindenki kedvére átkutathatja a várpince rendszert, a város tágas tereit és szűk utcáit. Majd szárnyashajóval áthajózunk a Hvar szigetén lévő mesés Hvar városába. Közelről is megnézzük az Arsenalt, mely Európa első nyilvános színházát rejti, főterét, templomát, a bencés kolostort, ahol a tradicionális hvari csipke készül az agavé szálaiból, a Hektorovic palota maradványait és még sok-sok más látnivalót... majd, aki bírja a sok lépcsőt, a város fölé magasodó Spanyol erődöt tekintheti meg (belépős), ahol elénk tárul Hvar város fenséges látványa. Szabad időt követően visszahajózunk Splitbe, élményekkel telve indulunk vissza a szálláshelyre. Részvételi díj hajójeggyel: 50 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek 12 évig.

 

5. nap Zágráb 
Kora reggel, akinek kedve támad, még csobbanhat egyet az Adriában reggeli előtt. Majd búcsút veszünk az Adriától, és elindulunk hazánk irányába, de félúton, kitérőt teszünk a horvát fővárosba, Zágráb-ba. Rövid buszos városnézés után sétálunk a főtéren, a felsővárosban megismerkedünk a neogótikus stílusú Szt. Marko templommal és térrel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi díj 12 év felett: 2800 Ft/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
 • Trogir: 15 EUR/felnőtt, 10 EUR/gyermek 12 évig.
 • Split, Hvar szárnyashajóval: 50 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek 12 évig.
 • Kornati szigetek hajókirándulás ebéddel: 35 EUR/felnőtt, 25 EUR/ gyermek 12 évig
 • Belépők a helyszínen: kb. 200 HRK, nem kötelező (különböző múzeumok, katedrálisok, várak, igény szerint a szabad időben látogathatóak).


A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • buszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:
 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • idegenforgalmi adót
 • fakultatív progamokat és belépőket
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,3%-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2+1ágyas Comfort reggeliTársítható Comfort reggelivel2+1ágyas Comfort félpanzióTársítható Comfort félpanzió
jún. 16-205/499 900 Ft99 900 Ft111 900 Ft111 900 Ft
szept. 21-255/495 900 Ft95 900 Ft107 900 Ft107 900 Ft
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2+1 ágyas Premium reggeli2+1ágyas Premium félpanzió1 ágyas Comfort reggeli1 ágyas Comfort félpanzió
jún. 16-205/4116 900 Ft128 900 Ft136 400 Ft148 400 Ft
szept. 21-255/4109 900 Ft121 900 Ft128 800 Ft140 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat