Bajor mese városok adventi pompában

Kirándulásunk során Európa egyik legszebb és legnagyobb karácsonyi vásárára látogatunk el, Nürnbergbe, valamint Rothenburgba ahol azt mondják egész évben karácsony van. Ellátotagunk az adventi vásárokra, ahol a csodaszép karácsonyi forgatagban hagyományos helyi termékeket kínálnak részünkre. Megkóstoljuk a híres lebkuchen-t vagy a fahéjas bort, a sült kolbászt és feltöltődünk az ünnepekre.

Szállástípus:
panzió
Étkezés:
önellátás / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
12.13. - 3 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal

Elhelyezés

 • 3*-os szálloda vagy panzió 2-3 fős szobáiban Nürnbergtől kb. 50 km-re

Étkezés

 • reggelis ellátást tartalmazza az ár
 • vacsora: felár ellenében igényelhető, 12.000 Ft/fő, irodánkban fizetendő

Utazás

 • autóbusszal Bp-ről

Felszállási lehetőségek:

 • Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
 • Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
 • Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút - 07:00
 • Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Program

1. nap: Budapest-Rgensburg
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz útvonalon Bajorországba. Útközben séta a Duna mentén fekvő festői Regensburgban. Belvárosi séta a középkori tornyos házak között, a Szt. Péter-dóm és a középkori kőhíd megtekintése. Szálláshely elfoglalása Nürnberg városától 50km-re.

2. nap: Nürnberg
A mai napon Európa egyik legszebb és legnagyobb karácsonyi vására vár ránk. Reggeli után Németország műemlékekben egyik leggazdagabb városába utazunk, ahol a világhírű, pompás adventi kavalkád világa varázsolja el a látogatókat. Az óváros fényárban úszik, a hatalmas főtér díszes fabódékkal telik meg. A perec, a mézeskalács, a sült kolbász és a fahéjas forralt bor illata, a pompás díszkivilágítás semmihez sem hasonlítható ünnepi hangulattal tölti be városközpontját. Az Albrecht Dürer mesterről híres város, városfallal körülölelt belvárosát gyalogosan és autóbusszal fedezzük fel. Nürnberg a középkorban a Német-Római Birodalom egyik legfontosabb városa volt, évszázadokon keresztül itt őrizték a német-római koronaékszereket. A közös városnéző séta keretében érintjük a Császári várat, Dürer házát, a Szent Sebaldus templomot, és a régi Városházát. A városnézés után szabadidő a karácsonyi vásárban. Esti visszaérkezés a szállásra.

3. nap: Rothenburg ob der Tauber-Dinkelsbühl
Mai úti célunk egy meseváros, ahol egész évben karácsony van. Fagerendás színes házak, tornyok, bástyák varázslatos világa vár ránk. Rothenburg ob der Tauber egy csodaváros, mely a Világörökség része. Az óvárost egy magas, nagyon jó állapotban lévő középkori várfal veszi körül. Az óváros ősrégi házai, meghitt terei, zegzugos utcáin sétálva úgy érezhetjük mintha csak egy színház valószerűtlenül szép díszletei közé csöppentünk volna. A házak közötti utcácskák macskakövein sétálva valóban a középkorban érezheti magát az ember, de természetesen a főtér és közvetlen környéke a legpompásabb. Kihagyhatatlan a világhírű Karácsonyi üzlet, ahol égész évben karácsonyi dísztárgyakat, ajándékokat, és kellékeket árulnak, de olyan elképesztő mennyiségben és gazdaságban, hogy a látogató valóban úgy érzi mintha egy mesevilágba csöppent volna bele. Barangolásunk alkalmával megkóstolhatjuk a „hólabdát”, vagyis a város jellegzetes édességét a Schneebälle-t is, ehetünk egy finom perecet és átadhatjuk magunkat a karácsony varázsának. Délután utazás Dinkelsbühl városába, melyet Rothenburggal együtt a legszebb német kisvárosok közé sorolnak. A városfallal és őrtornyokkal körülölelt lenyűgöző óvárosban, ősi favázas házak, paloták, templomok között teszünk egy sétát. Visszautazás a szállásra az esti órákban.


4. nap: Steyr-Budapest
Reggeli után Ausztria egyik legszebb és legrégebbi műemlékvárosába, Steyrbe utazunk. Az Enns és a Steyr folyók találkozásánál található, több ezer éves múltra visszatekintő, romantikus hangulatú Steyr városában, Európa egyik legszebb terén a legkülönbözőbb korszakokból származó polgári házak sorakoznak egymás mellett. A két folyó találkozásánál fekvő városközpontban a Plébánia templomot, a Lamberg kastélyt, a Városházát tekintjük meg. Steyr ad otthont minden évben Ausztria “hivatalos karácsonyi vásárának”, ahol égetett mandula, meleg gesztenye, forró puncs és frissen sült alma csodás illata lengi be a levegőt. Valóságos karácsonyi csodaország! A betlehemi jászol-állítás, a Karácsony Múzeum, mind-mind az adventi időszak hangulatos hagyományőrzői. Szabadidő a főtéren, az Adventi vásár forgatagában. Késő délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Tájékoztató a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

A program változtatás jogát fenntartjuk.

ÁrakLejárt: 2018. december 13.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést

 Az ár nem tartalmazza:

 • belépőjegyek és fakultatív programok árát (helyszínen fizetendő)
 • vacsorát
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas
dec. 13-164/368 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat