Baku - városlátogatás

Baku, a Azerbajdzsán fővárosa és egyben legnagyobb városa is a Kaszpi-tenger nyugati partján fekszik az Abşeron-félsziget déli felén, kb. 28 méterrel a tengerszint alatt. Az ősi és modern hangulat izgalmasan keveredik, és a fallal körülvett óváros az UNESCO világörökség része.

Szállástípus: hotel+

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2 fős szoba

Turnusok: Fix turnus - 4 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Egyéb: min. 20 főtől

Fontos tudnivalók

Fontos információ:

Az útlevélnek a vízum lejártát követően még legalább 6 hónapig kell érvényesnek lennie. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

További információk: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/azerbajdzsan

Vízum intézhető, akár önállóan is (internetes felületen).

"Azerbajdzsán 2017. január 10- től új, ASAN Visa nevű, online vízumkiadási rendszert vezetett be. A rendszer a www.evisa.gov.az honlapon érhető el, és harminc napos, egyszeri beutazásra jogosító turista vízum igénylésére ad lehetőséget egyének és családok részére. Az így kérelmezett vízumok díja 20.- USD (+ 3 USD szolgáltatási díj kerül felszámításra), melynek megfizetése szintén a weboldalon, biztonságos formában megoldható. A beadott kérelmeket az azerbajdzsáni hatóságok 3 nap alatt bírálják el, és ennek eredményét a kérelmező által megadott e-mail címre megküldik. A megküldött e-vízumokat ki kell nyomtatni, és az utazónak magával kell hoznia. Az e-vízum igénylésénél rendkívül figyelmesen kell eljárni, mert a hibás adatokkal megkért, és kiállított e-vízum felmutatásakor az azerbajdzsáni határőrizeti szervek megtagadhatják az országba történő beléptetést! A belépés megtagadása esetén keletkező minden anyagi kár (beleértve az esetleges új repülőjegy vásárlásának költségét is) és kellemetlenség az utazót terheli. E-vízum egyelőre csak turizmus céljából igényelhető."

Elhelyezés

 • Szállást 3-4*-os szállodában, (Premium Park Hotel Baku vagy hasonló)
 • 2 fős fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza

Utazás

 • Közvetlen Wizz Air járattal, a helyszínen légkondicionált autóbusszal
 • Poggyász kapacitás: Wizzair  szabályzata szerint. 2 éves kor felett, személyenként 1 db kézipoggyászt, illetve 1 db 10 kg-os feladott poggyászt biztosítunk. Amennyiben szeretne 20kg-os feladott poggyászt a 10 kg-os helyett, kérjük jelölje PLUS opciónkat a foglaláson, melyhez most fix ülőhely foglalás is tartozik!

  Az ár előzetes ülőhely foglalást NEM tartalmaz! Amennyiben biztosan egymás mellett szeretnének ülni a repülőn, úgy lehetőség van felár ellenében ülőhely foglalásra oda és visszaútban is. Az aktuális járatra érvényes felár pontos összegéről információt kollégáink tudnak adni.

  Kérjük, már a foglaláskor ellenőrizzék útlevelük érvényességét!

  Tisztelt Utasaink !
  A szervező a check-in folyamatot az utasok helyett biztonsági és kényelmi okokból elvégzi. Csoportok esetében ennek megkezdésére a repülőgép menetrend szerinti indulásának idejét 24 órával megelőzően van lehetőségünk. FIX ülőhelyek többletszolgáltatás foglalása mellett is a csoport egészének becsekkolása egyidőben történik. Visszaúti beszállókártyák jellemzően a program utolsó napján kerülnek kiosztásra az idegenvezetők/csoportkísérők által.

  *Gondoljunk a környezetünkre! Legtöbb légitársaság elfogadja a beszállókártyákat pdf formátumban, akár e-mailből bemutatva, ehhez viszont internetkapcsolat lehet szükséges, vagy előzetes letöltés!*

Program

1. nap: Utazás Bakuba - városnézés
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Baku repülőterére. Érkezés a késő délelőtti órákban Bakuba. Repülőtér elhagyása után buszra szállunk és megkezdjük Bakuban a városnéző programunkat. Végigsétálunk a Kaszpi-tenger mentén, a Baku Boulevardon, mely a helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű része a városnak. Ezután meglátogatjuk a Szőnyegmúzeumot (Megtekintés kívülről), ahol az azeri kultúra felbecsülhetetlen értékű kincseit őrzik, és bemutatják a hagyományos és modern szövési technikákat, valamint a szintén évszázados múltra visszanyúló ötvösművészetet is. A múzeumot követően a megnyitása óta töretlen népszerűségnek örvendő bakui Kis Velencébe megyünk. A nap folyamán még  a Heydar Aliyev Kulturális Központ vár ránk, mely a világhírű iraki építész, Zaha Hadid egyik leghíresebb alkotása, és rengeteg kiállításnak ad otthont és a  Daghustu Parkban fejezzük be a városnézést, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Baku egészére. Ezután Hotelbe indulunk. A szálláshely elfoglalását követően szabadidő lehetőség vagy egyszerűen élvezhetjük a hotel szolgáltatásait mint, spa, fittness terem, szauna vagy akár hamam fürdő (a spa nyitvatartási idejében).

 

2. nap: Baku városnézés
Ezen a napon bebarangoljuk Baku UNESCO világörökségű óvárosának utcáit, megcsodáljuk a történelmi várfalakat és az impozáns Szűz-tornyot(Maiden Tower). Látni fogjuk a Shirvanshah palotát, ahová be is térünk közösen. A programok végeztével egy kb 1-1,5 órás szabadidő lehetőségünk lesz, ami, akár étkezésre is elegendő. Ezt követően transzfer vár minket, hogy visszavigyen a szállodába, de, aki szeretne maradhat is az óvárosban nézelődni, fotókat készíteni, vagy meglátogatni a miniatűr könyvekről híres múzeumot (jelenleg ingyenes!).

 

3. nap: Gobusztán - Ateshgah - Yanardag
Reggeli után a kb. 65 km-re található Gobusztánba utazunk, ahol megtekintjük az UNESCO világörökségű, kb. 8000 éves, ősi sziklarajzokat. Koradélután fakultatív ebéd egy halétteremben. Utunkat Ateshgahban, az örök tűz szentélyében folytatjuk, mely évszázadok óta sűrűn látogatott szent hely. A napot Yanardagnál zárjuk, melynek beszédes a neve – azeriül égő hegyet jelent. Az ókortól egészen napjainkig kiolthatatlan tüzek lángolnak a környéken a föld repedésein át felszivárgó földgáznak köszönhetően. 

 

4. nap: Baku - fakultatív folklór díszvacsora
Utolsó teljes bakui napunkon belevetjük magunkat a színes-illatos bazárok világába, ahol lehetőségünk nyíllik, majd szuveníreket is vásárolni.Opcionális (fakultatív) programként folklór díszvacsorát ajánljuk!

 

5. nap: Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd menetrend szerinti járattal térünk vissza Budapestre.

 

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt a prospektusunkban meghirdetett programok időpontja illetve sorrendje módosulhat az idegenvezető legjobb belátása szerint. 

Minimum létszám: 20 fő

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • szállodában ingyenes SPA és Fittness terem, Szauna használattal és Hamam fürdővel.
 • repülőjegyet a Budapest-Baku-Budapest útvonalon
 • reptéri illetékeket és adókat
 • 1 db kézipoggyászt, illetve 1 db 10 kg-os feladott poggyászt
 • transzfert a helyszínen
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adót: helyszínen fizetendő!
 • vacsorát
 • Leírásban nem szereplő programokat, fakultatív programokat, belépőket
 • folklór díszvacsora fakultatív program, így az árat az alapár nem tartalmazza.
 • vízum költsége
 • egyágyas felárat: - érdeklődjön irodánkban!
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,0%-a

Reggelivel

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjStandard szoba
okt. 24-285/4299 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat