Városnézés Nizzában, Provance-szel fűszerezve

Ismerje meg Nizzat, a francia Riviéra fővárosát. Franciaország ötödik legnagyobb városa, egy kiváltságos helyzetben lévő találkozópont az Alpok, Provence, Korzika és Olaszország között.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2-3 fős szoba

Turnusok: fix turnus

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, 2 éj Nizza, 2 éj Arles

Étkezés

 • Büféreggelit az ár tartalmazza

Utazás

 • Wizz Air menetrendszerinti járattal

 

Honnan - HováIndulási idő:Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Nizza(NCE)13:0015:05
Nizza (NCE) - Budapest (BUD)15:4017:30

Speciális poggyászfeltételek érvényesek!

*A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak. 1 db nagyméretű kézipoggyász felára 12 700. 1 db max. 23 kg feladható kézipoggyász felára 15 200 Ft* **A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják**

Program

1.nap

Elutazás a menetrend függvényében Budapestről, érkezés Nizzába az esti órákban, szállás elfoglalása. Franciaország legdélkeletibb pontján helyezkedik el Nizza, a francia Riviéra fővárosa. Franciaország ötödik legnagyobb városa, egy kiváltságos helyzetben lévő találkozópont az Alpok, Provence, Korzika és Olaszország között. (2 éj)

2.nap

Délelőtt szabadidő Nizzában vagy fakultatív kirándulás Monacoba, amely a Grimaldiak ősi és parányi hercegsége. A rövid földnyelvnek, amelyre Monte-Carlo épült, és amelyen most a világ leghíresebb kaszinója található, a múlt századig még neve sem volt. A híres kaszinót luxushotelek, a történelmi Café de Paris és Európa legelőkelőbb üzletei veszik körül. Elvileg Monte-Carlo csupán egy pont Monaco térképén, a valóságban a hercegség hírnevét jórészt neki köszönheti. A leglátványosabb városrész Monte-Carlóban a hegytető. Itt találhatók a belle époque-ra, azaz a 19. század végére, 20. század elejére jellemző extravagáns stílusú épületek. A tornyokkal díszített, csipkézett tetejű kaszinó a hegycsúcson található. Továbbutazás Eze-be, ebbe a csodálatos középkori kisvárosba, amely szikla tetején található, csodálatos kilátással a teljes Cote d'azur partra. Látogatás a parfüm múzeumba. Délután gyalogos városnézés idegenvezetőnkkel Nizzában. A városnézés érinti az óvárost, a virágpiacot, az operaházat, a barokk katedrálist, az Angyal öblöt és a sziklaszirti panoráma kilátót, ahonnan remek rálátás nyílik az egész városra. A város mediterrán bája, festői óvárosa, olasz múltja és ókori emlékei mindenkit rabul ejtenek.

3.nap

A reggelit követően indulás Antibes-ba, és a vele egybeépült Juan-les-Pins, amely Nizza mögött a Cote d' Azur második legnagyobb települése. Antibes, a kis kikötőváros őrzi kétezer éves történelmét, míg Juan-les-Pins a nyár három hónapja alatt éjjel-nappal várja a szórakozni vágyókat. A gyönyörű strandok, a mediterrán növényzet, a délies hangulat és a környék látnivalói igazán kellemessé teszik a tartózkodást. Városnézés, séta az óváros sikátoraiban, látogatás a provence-i piacon és a Picasso múzeumban. Következő megállónk Cannes, a filmművészet fővárosa, amely nem véletlenül tartozik a híresek és gazdagok egyik legkedveltebb üdülőhelyei közé. Az óváros felfedezése után szabadidő, strandolási lehetőség. Érkezés Arles-ba a kora esti órákban, szállás elfoglalása (2 éj)

4.nap

Délelőtt: városnézés Arles városában, amelyet görög gyarmatosítók alapítottak még i.e. VI. században. Egyik fénykorát Julius Caesar ideje alatt élte, de a középkorban is jelentős szerep jutott a városnak. A XX. században 7 műemléke került fel az UNESCO Világörökség listájára. Városnézés keretében megnézzük az Arénát, a középkori és renaissance óvárost. Déli órákban hajókirándulás (árban) Camargue vizein, majd Les Baux de Provence elbűvölő középkori városának meglátogatása. Délután szabadidő. ### 5.nap Reggeli után indulás Avignonba, a pápák városába. Meglátogatjuk az óvárost, a Pápai Palotát és az avignoni hidat, amely a Rhone folyót ívelné át, azonban annyiszor sérült meg a történelem folyamán, hogy ma már csak egy fél híd található a helyén. Innen Aix-en-Provence-be utazunk tovább. A hangulatos Cours Mirabeau sétány platánjai alatt nézelődünk, ahol barokk épületek sorakoznak. Majd eljutunk az óvárosban található Érseki Palotához, a városházához és a virágpiachoz, meglátogatjuk a katedrálist. Szabadidőt követően, a késő délutáni órákban transzfer Nizzába, a repülőtérre, hazautazás a menetrend függvényében. Az októberi időpontban a szállások sorrendje felcserélődik, első két éjszaka lesz Arlesben és a második kettő Noizza térségében.

A helyszínen fizetendő belépőjegyek 30 EUR/fő

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • felsorolt programokat
 • idegenvezetést

 

Az ár nem tartalmazza:

 • reptéri illetéket: 40.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • fakultatív kirándulást Monacoba, Ezebe: 46.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • nagy méretű kézipoggyászt és feladható bőröndöt - felárért foglalható, az árakról érdeklődjön irodánknál.
 • helyszínen fizetendő belépőjegyeket: kb 30 €/fő
 • foglalási díjat: 1500 Ft/fő
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1.5 %-a
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2-ágyas standard
aug. 30-szept. 46/5MEGTELT

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 1 354 01 91 Kapcsolat