Körutazás Dél-Koreában

Dél-Korea országa sokat rejteget kis területén – Ázsia 4. legnagyobb gazdaságában a tucatnyi felhőkarcoló között hagyományos falvak, gyönyörű paloták, esti piacok és trendi kávézók várják a látogatókat. Ha inkább a pihenés a cél, a vidéken hegyi templomok, tavak, teaültetvények és bambuszerdők adnak lehetőséget kikapcsolódásra. A K-Pop és a K-Drámák országa a modern és a hagyományos keveredéséről szól, mely egy teljesen egyedi élményt nyújt minden utazónak.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
program szerint
Szobatípusok:
2 ágyas szobákban
Turnusok:
fix turnusok, 15 nap-13 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
min. 20 főtől

Fontos tudnivalók

Beutazás feltételek, naprakészen: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/koreai-koztarsasag-del-korea

 

 • A K-ETA regisztrációs kötelezettség 2024. 12. 31- ig többek között a magyar állampolgárok számára is felfüggesztésre került. A Dél-Koreába történő beutazáshoz K-ETA regisztráció tehát 2024. 12. 31- ig NEM szükséges.
 • K-ETA, itthoni ügyintézéssel:
  • Dél-Korea - beutazási feltételek: Dél-Koreába történő beutazás esetén az útlevélnek a belépéstől számított további 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Az országba beutazó, 17 évnél idősebb külföldi állampolgárokról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek. Ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést. Magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak Dél-Koreában, azonban ettől függetlenül szükséges a K-ETA rendszerben történő, online regisztráció. Ezt minimum 72 órával a Dél-Koreába tartó repülőgépre való beszállást megelőzően el kell végezni. Díja ügyintézéssel együtt: 14.000 Ft/fő

 

 

Elhelyezés

 • jó középkategóriájú, központi elhelyezkedésű szállodában, kétágyas, pótágyazható szobában

Étkezés

 • reggelis ellátás és 1x vacsora az árban

Utazás

 • menetrend szerinti, közvetlen LOT járattal, Budapest–Szöul-Budapest útvonalon,
 • a helyszínen autóbusszal
 • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.

Program

1.nap:  Budapest-Szöul
Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, éjszaka a repülőn.

 

2.nap: Szöul
Érkezés a délelőtti órákban, transzfer a belvárosba, majd ismerkedés Dél-Korea fővárosával. Elsőként meglátogatjuk az 1405-ben épült Cshangdokkung Palotát, mely Szöul öt királyi palotája közül a legjobb állapotban maradt fenn, a hozzá tartozó „Titkos kertjével”. Ez volt a XV-XVI. században a Csoszon dinasztia második lakhelye, majd a később 250 éven keresztül a család székhelyeként szolgált. Utunkat a palota melletti UNESCO Világörökség Csongmjo konfuciánus szentélynél folytatjuk, mely a mai napig fontos spirituális hely az ősimádatra, és minden évben itt tartják a híres Csongmjo cserjeak rituálét is, amely a csoszon királyok halálának emlékére tartott zenés-táncos ceremónia. Végül elmegyünk a Gwangjang piacra, ahol a kézműves ruháktól a gyógyfüvekig bármit kaphatunk, de főleg streetfood választékáról híres. Szállás Szöulban.

 

3.nap:  Szöul
Másnap egész napos városnézéssel folytatjuk Szöul megismerését. Először a város legnagyobb és egyben legrégebbi palotáját, az 1395-ös Kjongbokkungot látogatjuk meg. A 3 évvel a Csoszon dinasztia alapítása után épített, 7700 szobás palota 200 éven át szolgált a királyság központjaként, amíg a japán hódítók el nem pusztították. 1867-ben újjáépült, majd a XX. század elejei japán megszállás alatt ismét lerombolták. Folyamatosan zajlik a rekonstrukciója, mára az eredeti épületek több, mint a fele eredeti állapotában látható. Ezután a tradicionális koreai házakból, „hanok” -okból álló Bukchon hanok faluban megismerkedünk a középkori koreai életmóddal, majd napunkat a Namszan-hegy Szöul tornyának tetején zárjuk, ahol 300 méter magasból egész Szöulra egyedüli kilátásunk nyílik. Szállás Szöulben.

 

4.nap: Szöul
Reggeli után utazás Paju városába a Demilitarizált övezet, azaz a DMZ közelébe. Megtekintjük a határ által elválasztott családok emlékére állított Imjingak emlékparkot, a meglepetéstámadásra szánt „harmadik alagutat”, a „Szabadság hídját”, és a Dora obszervatóriumot, ahonnan kilátás nyílik az északi oldalra, így többek között a közeli „Propaganda falura” is. Délután visszatérés Szöulba, szabadidő, szállás a városban.

 

5.nap: Szöul – Suwon – Jeonju
Reggeli után elhagyjuk Szöult, és délnek vesszük az irányt, Jeonju felé. Félúton megálló a szuvoni UNESCO Világörökség Hvaszong erődnél, melyet XVIII. századi hadiépítészet csúcsának is neveznek. Jeonjuba érkezésünk után felkeressük a város tradicionális kulturális centrumát, ahol egy főzőleckék keretében, a kedvelt helyi rizsételt, a „bibimbap” -ot készítjük el, amely vacsoránkként is szolgál. Szállás Jeonjuban.

 

6.nap: Jeonju – Gwangju
Délelőtt Jeonju városát járjuk be, érintve a város Hanok faluját, a Gyeonggijeon szentélyt, és a Jeondong katedrálist, mely a Koreai katolicizmus egyik legfontosabb épülete. Délután utazás Gwangjuba, ahol szintén ellátogatunk a kulturális centrumba, hogy átélhessük a tradicionális koreai teaszertartás lépéseit, illetve felpróbálhassuk a tradicionális koreai viseletet, a „hanbok” -ot. Szállás Gwangjuban.

 

7.nap:  Gwangju – Damyang – Boseong – Gwangyang
Reggeli után az első úticélunk a Juknokwon bambuszerdő, mely 31 hektáros területén az akár 30 méteres bambuszok árnyékában tucatnyi épületet, pavilont vagy festői helyet találhatunk. Ez után Boseongba megyünk egy zöld tea ültetvény látogatásra, ahol a teájuk mellett akár zöld teás fagylaltot is kóstolhatunk a teaföldek bebarangolása után. Végül Naganeupseong fallal körülvett szalmaházas faluját tekintjük meg, mely lakói szívesen bemutatják számunkra életmódjukat, a papírkészítéstől a főzésen át, a zene mellett még temetési szertartásnak is tanúi lehetünk. Szállás a közeli Gwangyang városában.

 

8.nap: Gwangyang – Busan
Reggeli után utazás Busanba, ahol délután meglátogatjuk a város melletti Haedong Yonggusa templomot, mely a szokásostól eltérően a tengerparti sziklákra épült. A templom pagodái és barlangjai után a közeli Haeundae strandot is megtekintjük, majd visszatérünk a hotelbe. Szállás Busanban.

 

9.nap: Busan
Egész napos Busan városnézés. Ellátogatunk a falfestményekkel és mozaikokkal teli Gamcheon kulturális faluba, majd Dél-Korea saját „hírességek sétányára”, a BIFF térre is, mely számos kisebb mozinak is otthont ad. Délután pedig felfedezzük a Taejongdae parkot, amely kilátójából gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a környező szigetekre – tiszta időben még a japán Cusima szigetcsoport is látható. Szállás Busanban.

 

10.nap: Busan – Gyeongju
Reggeli után utazás észak felé, Kjongdzsu (Gyeongju) városa felé, amely Dél-Korea ókori történelmét őrzi, a város volt a központja az első évezredben fennálló Silla királyságnak. Mielőtt elérnénk a várost elsőként a VIII. századi UNESCO Világörökség Pulguksza templomba látogatunk el, mely a Sulla aranykorában épült, és 6 nemzeti kincset is őriz. Felmegyünk a templomegyütteshez tartozó Szokkuram grottóhoz, azaz sziklabarlangba épített buddhista szentélyhez is, és annak hatalmas Buddha szobrához. Szállás Kjongdzsuban.

 

11.nap:  Gyeongju – Haeinsa – Andong
Délelőtt városnézés Gyeongju történelmi negyedében, láthatjuk a Silla királyi palotát, a Donggungot és az ahhoz tartozó Wolji tavat; a Tumuli parkban a királyi család halomsírjait tekinthetjük meg, illetve a VII. századi Cshomszongde csillagvizsgálót, mely a város egykori kivételes fejlettségéről tanúskodik. Kjongdzsut elhagyva úticélunk az UNESCO Világörökség Heinsza főtemplom, ahol a híres Tripitaka Koreanát is találjuk, mely egy 80,000 fatáblából álló buddhista szútra gyűjtemény a XIII. századból, a világ legrégebbi, épen fennálló ilyen emléke. A templom után tovább utazunk Andongba, ahol szállásunk lesz.

 

12. nap: Andong – Odaesan – Sokcho
Andong városa mellett található az egyedülálló Hahoe falu, mely rendkívül színes és különleges fa maszkjairól híres, melyeket tradicionális drámák előadására használnak. Mielőtt tovább indulnánk megtekintjük a híres koreai szovon iskolák egyike. Úticélunk Sokcho városa és a Seoraksan nemzeti park. Útközben megnézzük az Odaesan nemzeti parkban található Woljeongsa templomot, ahol a Goryeo dinasztiából látunk emlékeket, mint a nyolcszögletű, 9 emeletes pagoda, illetve a kőből készült ülő Buddha szobor. Szállás Sokchoban.

 

13. nap:  Sokcho / Seoraksan
Délelőttünket az Odaesan nemzeti park területén töltjük. Itt meglátogatjuk a Silla kori Sinheungsa templomot, majd siklóval felutazunk a Seoraksan hegy Gwongeumseong erődjéhez, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegység többi csúcsára, és Sokcho tengerparti városára is. Délután a városban barangolunk, ellátogathatunk a helyi piacra, majd az „Abai falu” városrészre, mely eredetileg Észak-Koreai menekültek ideiglenes lakhelyeként szolgált. A napunkat egy tengerparti sétával zárjuk a Dongmyeong városrészben, ahol számos tengeri ételeket szolgáló éttermeket találhatunk. Szállás Sokchoban.

 

14.nap: Sokcho – Szöul
Reggeli után visszautazás Szöulba, megszakítjuk utunkat a csodálatos virágos kertben, amelynek 5.000 féle virág, és tucatnyi, fergeteges színekben pompázó fafajta között sétálgathatunk. Kora délután érkezés Szöulba, délután végig szabadidő.

 

15. nap:  Szöul – Budapest

Kora reggeli kijelentkezés a szállásról, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a LOT légitársaság közvetlen járatával. Érkezés a menetrend szerint a délutáni órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Árak

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • program szerinti ellátást
 • repjegyet
 • reptéri illetékeket és adókat
 • feladható poggyászt
 • transzfert
 • felsorolt programokat
 • programokhoz szükséges belépőket
 • magyar nyelvű idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:

 • egyéb fakultatív programokat és belépőjegyeket (helyszínen fizetendő)
 • igény esetén az egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,8%-a

 

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).


Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és díjak: 77 500 Ft/fő - irodánkban fizetendő*
 • Changdoek Palota, Huwon Titkos Kertek, N Szöul Tor: 15 500 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Fakultatív: Demilitarizált zóna ( DMZ) Harmadik al: 15 500 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Fakultatív: Egésznapos kirándulás Suwonba: 15 500 Ft/fő - irodánkban fizetendő

* A csillaggal jelölt tételek kötelezően fizetendőek!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard szoba
aug. 22-szept. 5, okt. 23-nov. 614/131 644 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat