Világörökségek nyomán Franciaországban

Amennyiben feledhetetlen látnivalókban kívánunk részesülni és életre szóló élményekkel szeretnénk hazatérni, mindenképp érdemes felkeresni természeti, vagy akár épített Világörökségeinket. Franciaország erre kiváló lehetőséget nyújt, hiszen számos olyan tájegységgel és emlékművel rendelkezik, amelyek a világon egyedülállóak. Utazásunk során felkeressük Párizst, Borgues-t, Poitiers-t, Ré szigetét, "Dordogne megye velencéjét", Brantomét, Bordeaux-t, Carcassonne erődvárost, Avignon-t és a Ligúr tengerpartot.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 ágyas szobák

Turnusok: fix turnusok, 10 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • **/*** szállodában

Étkezés

 • reggelis ellátást tartalmazza
 • félpanzió befizethető

Utazás

 • autóbusszal

Program

1. nap: Budapest – Freyming Merlebach
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről Ausztrián és Németországon át a franciaországi tranzitszállásra. Este a szálláshely elfoglalása (nincs vacsora).

 
2. nap: Reims – Párizs – Versailles
Reggeli után utazás Champagne tartomány fővárosába, mely hajdanán a királyok koronázó városa volt. A koronázások és a királyi italok székhelyén megtekintjük a Notre-Dame katedrális mely az ország egyik legfontosabb gótikus temploma. Az építészeti remekmű  1991 óta az UNESCO Világörökség része. A francia történelem igazán fontos pillanatai, Klodvig megkeresztelésétől a királyok megkoronázásáig mind nyomot hagyott Reims városán. Továbbutazás a Szajna parti Párizsba, a fény és pompa városába... Rövid autóbuszos városnézés a francia fővárosban majd szabadidő vagy fakultatív kirándulás a Napkirály hajdani rezidenciájához (45 EUR/fő). Versailles az európai kastélyépítészet csúcspontja, az abszolút hatalom szimbóluma, a Világörökség része. Vacsora, majd szállás elfoglalása az esti órákban.
 
 
3. nap: Párizs
A mai napon belevetjük magunkat a mindig pezsgő, lüktető párizsi mindennapokba, autóbuszos és gyalogos városnézés keretében. Programunk az Invalidusok Dómjában (Napóleon sírja) kezdődik majd a Pantheon, a Sorbonne, a Luxemburg kert, a Diadalív és  Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútja Champs-Elysées következik. A Sziget és a Notre Dame valamint a legfontosabb nevezetességek megtekintése után délután  látogatási lehetőség a Louvre múzeumában, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 25EUR/fő) Programunkat egy felejthetetlen esti sétával zárjuk a Montmartre-on mely egykor a bohémvilág központja volt, ma inkább bárjaitól, klubjaitól pezseg itt az élet. Vacsora után, a késő esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

 
4. nap: Vézelay – Bourges
Reggeli után utazás Vézelay 300 méter magas dombtetőre épült városába, ahol a IX. században alapított Benedek-rendi apátságot tekintjük meg. A román stílusban épült Szent Magdolna-bazilika 1979 óta a Világörökség része. A burgundiai szőlővidékből kiemelkedő békét és nyugalmat sugárzó, kastélyszerű épületet a „menny külvárosának” is nevezik. Vézelay az egyik kiindulópontja volt a négy fő zarándok útvonalnak, mely a spanyolországi Santiago de Compostelába vezet. A zarándokút szimbóluma a fésűs kagyló, melyet az út mentén felfestve mindenütt megtalálhatunk. A híres Via Lemovicensis is Vézelaynél indul. Búcsú a középkori hangulatú várostól, majd utazás Bourgesba.
Az ország szívében fekvő városkát, Franciaország legzöldebb városának is emlegetik a központban fekvő különleges hangulatú „marais” negyednek köszönhetően. A város lenyűgöző XII. századi temploma, a Saint-Étienne katedrális a Világörökség részét képezi. Megnézzük még a késő középkor egyik legszebb franciaországi épületét a Jacques-Coeur palotát is. Szállás és vacsora Bourges környékén.

 
5. nap: Poitiers – La Rochelle
Reggeli után utazás Poitiers városába. Városnézés a 2000 éves múltra visszatekintő festői Poitiers-ban. A történelmi városmag a Clain folyócska mentén egy kis dombon alakult ki, egykor az aquitániai hercegséget és Poitou grófságát felölelő birtok központja volt. A hajdani grófi palotában található a középkori Európa leghatalmasabb aulája. Látogatásunk alkalmával megtekintjük a katedrálist mely az anjoui gótika remekműve, de nem marad ki az ország legrégebbi keresztény temploma a Baptistére St-Jean sem, mely a IV. században épült, de mai formáját a VI.-VII. században nyerte el. Délután a hugenották egykori fellegvárát La Rochelle városát ismerhetjük meg. Az „Atlanti-partvidék gyöngyének” is nevezett város az egyik legnagyobb történelmi múltú, legtöbb műemléket befogadó település a Loire torkolatától délre. Három kikötőjének köszönhetően az óceán kapujának is nevezik. Városnézés, séta a kikötőben, majd rövid szabadidő.  Érkezés a La Rochelle közeli szállásunkra az esti órákban.

 
6. nap: Ile de Ré – Marennes – Cognac – Angoulệme
Reggeli után kirándulás Ré szigetére. Egy 3 km hosszú hídon keresztül érjük el Ile de Ré vagy a Fehér-sziget partját, mely egy 30 km hosszú szárazföld az óceán hullámai közt. A fehérre meszelt házakból álló apró falvak és a gyönyörű homokos tengerpartok fantasztikus látványt nyújtanak. Első megállónk a Világörökséghez tartozó St. Martin de Ré óvárosa, ahol rövid sétát teszünk a hangulatos macskaköves kis utcákban és a kikötőt is megtekintjük. Fotózás a “bálnák világítótornyánál” (Phare des Baleines), majd utazás Marennes-be, ahol alkalmunk nyílik egy osztrigatelep megtekintésére, illetve fakultatív osztrigakóstolásra is. Délután utazás a híres francia ital névadó városába Cognac-ba, ahol sétálunk egyet, illetve ellátogatunk egy konyakdesztilláló üzembe is, ahol megismerhetjük eme nemes ital készítésének folyamatát. Vacsora és szállás Angoulệme-ben.

 
7. nap: Brantôme – Bourdeilles – Périgueux – Bordeaux
Reggeli után első programunk a „Dordogne megye velencéjeként” is emlegetett Brantôme. A kanyargó Dronne folyó partja mentén fekvő település a közel 2000 km2 kiterjedésű Périgord-Limousin természetvédelmi övezet egyik kapuja. A festői szépségű városközpont egy aprócska szigeten helyezkedik el. Troglodita kolostor: Brantôme első bencés kolostorát (VIII. sz.) egy mészkő falban alakították ki. Maradványait a mai apátság épületei őrzik. Különösen érdekes a rejtélyes Utolsó ítélet szikla a belefaragott monumentális domborművekkel. A Benedek rendi apátság és a Szent Péter templom megtekintése után egy mesebeli kastély következik. Látogatás Bourdeilles lenyűgöző szépségű kastélyánál, mely két korszak jegyeit is magán viseli. A XIII. sz.-ban épült erődítmény, 1360-ban angol kézre került. A Bourdeilles család a XV. sz. végén szerezte vissza, és ekkor épült meg a reneszánsz rész. Belül gyönyörű reneszánsz bútorgyűjtemény tekinthető meg. Az impozáns kastély épületének megtekintése után folytatjuk utunkat az egykori Périgord grófság és püspökség székhelyére, Périgueux-be. A település előkelő római város volt, majd a középkorban két szomszédos, rivális település egybeolvadásával született meg. Különösen érdekes a XII. századi román és bizánci stílusú katedrálisa és a hangulatos középkori negyede. Périgueux egyben a compostellai zarándokút állomása is. Városnézésünk után utazás a Bordeaux melletti szállásunkra.

 
8. nap: Bordeaux – St. Émilion – Lourdes
Reggeli után Aquitánia fővárosával, Bordeaux-val ismerkedünk. A Garonne folyó partján kezdjük sétánkat, majd az autómentes belvárost keressük fel. Megismerkedünk a műemlékekben gazdag várossal (Börze, Nagy színház, Maison du Vin - borház, Girondisták emlékműve). Bordeaux fontos egyetemi város, világszerte ismert a boráról, ezenkívül az UNESCO 2007-ben felvette a Világörökség listájára a Hold kikötője (Le port de la Lune) elnevezésű városrészt.
St. Emilion – festői középkori műemlékváros barlangtemplommal a szőlőhegyek ölelésében; a leghíresebb bordeaux-i borok hazájában járunk! A rövid belvárosi séta és a barlangtemplom megtekintése után továbbutazás dél felé,  irány a csodálatos Pireneusok.
Lourdes városa a Pireneusok lábánál fekszik. A város Franciaország legfontosabb spirituális központja, a világ egyik legjelentősebb zarándokhelye, mely azután alakult ki, hogy egy helyi lánynak Bernadette Soubirousnak megjelent Szűz Mária. Megtekintjük a Rózsafüzér Bazilika (Basilique Notre-Dame du Rosaire) épületét mely szorosan illeszkedik a Lourdes-i Szentélyek kiterjedt kompozíciójába. A bazilika Lourdes városképének egyik legmeghatározóbb eleme az elliptikus formájú két nagy lépcsőkorláttal az előtérben. A bazilika római-bizánci stílusban épült, két feljárója az Atya két kitárt karját jelképezi, mely várja a zarándokokat. Innen lehet eljutni a Szeplőtelen Fogantatás Bazilikába, mely a jelenések barlangja felett található. A templom együttes megtekintésével zárjuk mai napunkat és utazunk a szállásunkra.

 
9. nap: Carcassonne – Nîmes – Pont du Gard
Reggeli után utazás a 2500 éves történelmi emlékeket őrző Carcassonne erődvárosába. A festői középkori erődváros két műemléke az Unesco Világörökség listájára is felkerült: a történelmi jelentőségű csatorna a Canal du Midi 1996-ban mely 240 km hosszú és a Garonne folyót köti össze a Földközi-tengerrel, illetve a 3 km hosszú várfalakkal és 52 toronnyal büszkélkedő erődváros 1997-ben. Európa legnagyobb középkori várának megtekintése után folytatjuk utunkat „Franciaország Rómájába”. Nîmes köszönhetően az ókorból megmaradt számos műemléknek Dél-Franciaország egyik legjelentősebb városa. A belváros legfontosabb nevezetességeinek megtekintése mellett természetesen ellátogatunk a régi római amfiteátrumba is, majd a várostól 27 km-re található Pont du Gard-hoz látogatunk. A Gard megyében található római kori vízvezeték a Világörökség része. Rövid megálló, fényképezés a Gard folyó háromszintű, 49 méter magas hídjánál. A szálláshely elfoglalása Avignon közelében az esti órákban.

 
10. nap: Avignon – Orange - Nizza 
Reggeli után városnézés Avignonban. A Rhône folyó partján épült város történelmi központja a Világörökség része. Avignon közel 70 évig a pápák székhelye volt, a város legértékesebb műemlékei is ebből a korból származnak. A középkori pápai székhely a csodálatos pápai palotával, a híres avignoni híddal, az erődítményekkel, templomaival és kápolnáival még ma is mintha a középkorba ragadná magával a látogatót.  A Pápák Palotájának megtekintése után utazás Orange városába, Châteauneuf-du-Pape, az avignon-i pápák hajdani birtokaihoz tartozó, ma az egyik leghíresebb Côtes du Rhône-i borvidék érintésével. Megtekintjük a város ókori színházát, melyet Európában a legépebben megmaradt római kori színháznak tartanak, majd fotószünet a város másik nagy nevezetességénél, a római időkből származó diadalívnél. Nizzában autóbusszal végighaladunk a híres Angol sétányon, majd továbbutazás olaszországi szállásunk felé - vacsora, a szálláshely elfoglalása az esti órákban. Útban a szállás felé az autópályáról - madártávlatból - pillantást vetünk még Monaco-ra is.

 
11. nap: Ligúria – Budapest
A korai reggeli után megkezdjük utunkat hazafelé. Folyamatos utazással, rövid pihenőkkel haladunk Magyarország irányába. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 
 • 2 napos Párizs múzeumbérlet 42 EUR
 • Versailles fakultatív kirándulás 45 EUR
 • (gyermek 0-14 éves 30 EUR)
 • Versailles kert 8.50 EUR
 • Eiffel torony 5 EUR-15 EUR
 • Louvre tárlatvezetés 25 EUR
 • Vézelay 1,5 EUR
 • Bourges St Etienne 6 EUR
 • Bourges Palais Jacques Coeur 6 EUR
 • Fakultatív Marennes osztriga kóstoló 10 EUR
 • Fakultatív konyakdesztilláló üzem látogatás, kóstolóval 10 EUR
 • Brantome kolostor 2,5 EUR
 • Bourdeilles kastély: 5,7 EUR
 • St. Emilion balangtemplom 7 EUR
 • Nimes amfiteátrum 7 EUR
 • Pont du Gard 3 EUR
 • Avignon Pápák palotája 10.50 EUR
 

 

ÁrakLejárt: 2018. június 18.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • csoportkísérő idegenvezetőt

 

Az ár nem tartalmazza:

 • belépődíjakat
 • félpanzió felárat: 55.000 Ft/fő (9 vacsora) - irodánkban fizetendő
 • egyágyas felárat: 69.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas szoba
júl. 23-aug. 211/10214 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat