Vietnami körutazás, Danang-i pihenéssel

Vietnam olyan a térképen, mint egy S-alakban tekergő sárkány. Majdnem 80 millió ember lakja, a legtöbben a folyók deltavidékén és a 2500 kilométer hosszú tengerpart menti településeken. Többségük vietnami (kinh), de legalább hatvan nemzetiséget tartanak számon. A hivatalos nyelv a vietnami, e mellett sokan beszélnek franciául, kínaiul és khmer nyelven is. Vietnamban egész évben meleg van. Északon 23 fok, délen 5-10 fokkal magasabb az átlaghőmérséklet.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
teljes ellátás
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
fix turnusok, 12 nap-9 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
Min. 15 főtől

Elhelyezés

 • 2-3 ágyas szobákban, 4 csillagos (helyi besorolás) szállodákban, illetve 1 éjszaka hajón, 1 éjszaka vonaton, 4 fős hálófülkékben.

Étkezés

 • reggeli, 7 alkalommal vacsora, 1 alkalommal ebéd a részvételi díjban

Utazás

 • menetrend szerinti járattal, átszállással Hanoi-ig, onnan belső járatokkal, illetve vonattal, hazautazás Danangból

Tervezett menetrend:

Honnan - hováIndulásÉrkezés
Budapest (BUD) - Doha (DOH)16:2023:35
Doha (DOH) - Hanoi (HAN)02:5513:30
Danang (DAD) - Doha (DOH)00:5005:20
Doha (DOH) - Budapest (BUD)08:2512:10

Program

1.nap: Elutazás Budapestről
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, éjszaka a repülőn.


2.nap: Érkezés Hanoiba, informatív buszos városnézés
Megérkezés Hanoiba a kora délutáni órákban. Transzferrel egybekötött informatív városnézés a vietnámi fővárosban, amely érinti a Hoan Kiem tavat, a Ngoc Son templomot, és az öreg negyedet. Vacsora egy helyi étteremben.


3.nap: Hanoi látványosságai
A reggelit követően hosszabb városnézésre indulunk. Első állomásunk a Ho Chi Minh-s Mauzóleum, melyben hűtött teremben őrzik az 1969-ben elhunyt, Ho Chi Minh elnök bebalzsamozott testét. Később megnézzük az elnök magánrezidenciáját is, amely egy csendes kertben található, illetve az Egy Lábú Pagodát, ami egy furcsa erődhöz hasonlít, melyet egyetlen lótuszvirág szárához hasonlító betonoszlop támaszt alá. A pagodát eredetileg 1049-ben Ly Thai Tong császár építette, de a vietnámi háború idején végérvényesen elpusztították, amit ma láthatunk az egy XX. századi másolat. Szabadidő, majd a városnézés folytatása az Irodalom Templomával, 1076-ban kapott helyet Vietnám első egyeteme, ahol a mandarin tanoncokat oktatták 700 éven keresztül. A nap lezárásaként megtekintünk egy vízi bábelőadást, amelyben a mindennapi életből vett jeleneteket mutatnak be. Büfé vacsora egy jellegzetes vietnámi étteremben.


4.nap: Halong-öböl, sárkányhajózás
Reggeli majd transzfer a Halong-öbölbe. Érkezés után üdvözlő ital, majd beszállás a tradicionális ,,sárkányhajóba", ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. Ebéd, majd hajónk kifut a "Leszálló Sárkány" öbölből és behajózik az ezernyi mészkősziget közé. A legenda szerint az öbölben él Lac Long Quan, a sárkánykirály, aki a vietnámi nép védelmezője volt évezredéken keresztül. Fürdőzési lehetőség a smaragdszínű öblökben, majd a hajóra visszatérve a szakácsok főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. Vacsora a hajón és részvétel különböző előadásokon.


5.nap: Thai Chi, Halong-öböl, Hanoi, vonatra szállás
Thai Chi-vel kezdjük a napot, csak ezután következik a könnyű reggeli, mialatt az öböl egy másik arcával ismerkedünk. Érkezés az öböl egyik legcsodálatosabb barlangjához, annak felfedezése. Ezt követően visszatérés a kikötőbe, utazás Hanoiba a vasútállomásra. Indulás Lao Cai-ba, 4 személyes hálófülkékben, éjszaka a vonaton, étkezés önállóan.


6.nap: Sapa
Kora reggel érkezés az állomásra, transzfer Sapa-ba szállásunkra, majd reggeli. Sapa hegyi törzsek által lakott vidéke Lao Cai tartományban fekszik, közel a kínai határhoz. Csodálatos hegyvonulatok, hatalmas völgyek, kanyargó patakok, teraszos rizsföldek jellemzik a területet. A hegyi törzsek a mai napig viselik tradícionális, színes ruháikat. Városnézés a városban, majd vacsora és szállás.


7.nap: Cat Cat falu, Hanoi, Hue
Reggeli majd gyalogos túra a Cat Cat törzsi faluba, amely a H?mong etnikum hazája. Bepillantást nyerhetünk az itt élők mindennapjaiba, megismerkedhetünk állataikkal többek közt a vízi bivallyal és csüngő hasú disznóval, láthatjuk az embereket a rizsföldeken dolgozni. Szintén megnézhetjük a franciák által épített vízi erőművet. Visszautazás Hanoiba, hogy egy esti járattal elutazzunk Hue városába. Vacsora és szállás a városban.


8.nap: Hue, Hoi An
Hue, Közép-Vietnám egyik leglátványosabb városa, az egykori császári főváros. A város, vallási központként is szolgált és szolgál a mai napig, mutatja ezt Hue-ban és szűkebb környékén a több, mint 600 pagoda, amelyek legnagyobb része még ma is működik. Hajóra szállunk, hogy a látnivalók egy részét a Parfüme folyón tett hajókázás során fedezhessük fel. Látogatás a Thien Mu Pagodában (Mennyei Hölgy pagodája), amely az ország egyik leghíresebb épülete, majd megtekintjük a még maradványaiban is lenyűgöző látványt nyújtó, árokkal körülvett királyi fellegvárat. Késő délután továbbutazás Vietnam legbájosabb városkájába, Hoi Anba. A mintegy 120 km-es út festői tájakon vezet keresztül, ahonnan remek kilátás nyílik Vietnam legszebb tengerpartjára, a Lang Co-ra. Szállás és vacsora Hoi An-ban.


9. nap: Hoi An, Danang
Reggeli majd városnézés Hoi Anban, amely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, bemegyünk több, 18. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a Japán hidat. Ellátogatunk Dél-Kelet Ázsia egyik legszínesebb piacára, vásárlási lehetőség. Kijelentkezés a szállodából majd utazás, My Son-ba, ami elhagyott és részben romba dőlt hindu templomok együttese Vietnám középső részén. A templomokat az időszámítás szerinti 4. és 14. század között az egykori Champa Királyság uralkodói építtették és Siva istennek szentelték. Innen tovább utazás Danangba, a tengerpartra, szállás elfoglalása, vacsora a szállodában.


10.nap: Danang, szabadprogram
A délelőtt folyamán rövid városnézés Danangban, majd szabad idő, pihenés, strandolás a szálloda szolgáltatásainak igénybevétele.


11.nap: Danang, pihenés
Egész nap szabad program, pihenés.


12.nap: Danang, pihenés, hazaindulás
Egész nap szabad program, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre.


13.nap: Hazaérkezés Budapestre
Hazautazás Budapestre.

 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 • Tájékoztató árak (drágulás előfordulhat):
 • kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap
 • Vietnámi vízum: 25 USD/fő
 • Vietnámi vízumhoz meghívólevél: 4.000 Ft/fő
 • 2 ágyas kabin felára: 10.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • kései kijelentkezés: 6.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő

 

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2021. január 23.

Az ár tartalmazza:

 • szállást megadott típusú szállodákban, vonaton és hajón
 • reggelis ellátást végig az út folyamán
 • vacsorát 7 alkalommal
 • ebédet 1 alkalommal
 • repülőjegyet a megjelölt útvonalon
 • belső járatos repjegyeket
 • hajó és vonatjegyet
 • a program szerinti kirándulásokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • repülőtéri illeték: kb. 130.000 Ft/fő (indulásig változhat)
 • vietnámi vízumot, és a vízumhoz szükséges meghívólevél árát
 • egyéb esetekben az étkezést
 • 2 ágyas vonatkabin felárát
 • kötelező borravalót
 • kései kijelentkezést
 • egyágyas szoba felárát  - érdeklődjön irodánkban
 • fakultatív programokat, belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,8%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat