Vietnámi gasztrotúra

Vietnám varázslatos földje 1600 kilométer hosszan terül el az Indokínai félsziget keleti partja mentén, a Délkínai-tengeren. Fővárosa Hanoi, az ezer éves város csodálatosan ötvözi az újat és a régit, nem hasonlít egyik vietnámi városhoz sem. A legnépesebb város az országban, a „Saigon”-ként ismert Ho Chi Minh, amely egy ideig Vietnám fővárosa volt és melynek nyüzsgő dinamizmusa a mai napig érezhető. A trópusi klímának köszönhetően még a városban található kertek növényzete is rendkívül dús, teli kardvirággal, hibiszkusszal, rózsával és mimózával.

A dél-kelet ázsiai ország gasztronómiája nagyon változatos, rengeteg speciális ételt tartalmaz, nagyon sok friss alapanyagot használva. Körutazásunk során egy kis ízelítőt kaphatnak a különböző tájegységeket ételeiből.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
teljes ellátás
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
fix turnusok, 12 nap-9 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
Min. 15 főtől

Elhelyezés

 • 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban

Étkezés

 • teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora a programleírás értelmében)

Utazás

 • menetrend szerinti járattal, átszállással Hanoi-ig, onnan belső járatokkal, hazautazás Saigonból

Tervezett menetrend:

Honnan - HováIndulási idő:Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Dubai (DBX)14:4023:05
Dubai (DBX) - Hanoi (HAN)03:3012:30
Ho Chi Minh (SGN) - Dubai (DBX)23:5504:25 + 1
Dubai (DBX) - Budapest (BUD)08:2511:40

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják.

Program

1.nap: Budapest - Hanoi
Indulás Budapestről a menetrend függvényében, étkezés a repülőgépen.


2.nap: Hanoi
Megérkezés Hanoiba, transzfer a repülőtérről a szállodába, szabad program.


3.nap: Főzőtanfolyam, városnézés
A reggelit követően részvétel egy félnapos főzőtanfolyamon, amely feltárja a vietnámi konyha szépségét, híres ételeit, és ízvilágát. Miután bevásároltunk a piacon, elfogadjuk házigazdánk üdvözlőitalát és kezdődhet a négyfogásos ebéd elkészítése, amelyet később jóízűen el is fogyasztunk. A délután folyamán félnapos városnézés Hanoiban. Első állomásunk az Irodalom Temploma lesz (V'n Miếu), amely valójában egy XI. századi egyetem, amit Konfuciusnak szenteltek. Innen a Quan Su pagodába megyünk, a vietnámi buddhista szangha központjába, itt tartják a fontos buddhista szertartások többségét. A kulturális és építészeti látnivalókon kívül betekintést nyerünk a mindennapi életbe, séta Hanoi egyik legnagyobb és legrégebbi piacán, a Dong Xuan piacon. Vacsoránk során (streetfood) megismerhetünk jó néhány vietnámi specialitást, nemzeti ételt. Este megtekintünk egy tradicionális vízi bábműsort, ami a dél-kelet ázsiai rizstermesztők unaloműző szokásából alakult ki. Szállás Hanoiban.


4.nap: Hoan Kiem-tó, Danang, Hoi An
Mai napunk kora reggel indul, hogy el tudjunk vegyülni a helyiek közt a Hoan Kiem tónál, miközben Tai chi gyakorlataikat végzik, amibe mi is bekapcsolódhatunk. Innen egy híres reggelizőhelyre vezet utunk, hogy kipróbálhassunk egy helyi speciális reggelit. Ezután visszatérés a hotelbe, majd transzfer a repülőtérre elutazás Danangba, majd megebédelünk mielőtt Vietnám legbájosabb városába, Hoi Anba utaznánk. Délután látogatás a kínai stílusban épült Tran Családi Kápolnában. Vacsora Hoian-ban, az utcai konyhából.


5.nap: Hoi An, Tra Que
Reggeli után biciklis látogatás Hoi An központi piacára, ahol találkozunk a helyi árusokkal, és információt kapunk mai ebédünk hozzávalóiról. Innen továbbkerekezünk Tra Que faluba, majd séta a tradicionális zöldségkertekben, ahol a helyiek több százéves módszerekkel dolgoznak. Ebédünket a helyi séffel együtt készítjük el. Délután szabadidő Hoian-ban. Szállás ugyanitt.


6.nap: Hue, Márvány Hegy, Tiltott Város
A reggelit követően utazás Hue-ba, menet közben csodálatos panorámában lesz részünk. Rövid megálló a Márvány Hegynél. Hue-ban először az ősi Tiltott Városban teszünk látogatást, majd szabadidőnket a Dong Ba piacon töltjük, ahol kipróbálhatjuk az erre a városra jellemző speciális ételeket. Délután újabb piaci vásárlással egybekötött főzőtanfolyamon veszünk részt, majd este elkészítjük vacsoránkat. Szállás Hue-ben


7.nap: HUe, Saigon
Reggeli után szabadidő Hue-ben, majd transzfer a reptérre, elutazás Saigonba. Saigon-ban először transzfer a hotelbe, majd séta a város kis utcáin, pékségek, helyi kis éttermek mellett. Útközben étkezés ezen helyek valamelyikén. Saigon nevét mindenki ismeri, mégis hiába keresnénk a térképeken, ugyanis Vietnám legnagyobb városát jelenleg Ho Shi Minh citynek hívják. A Vietnámi háborúban Dél-Vietnám fővárosa volt, majd az ország egyesítése után lett Ho Shi Minh city, de a hétköznapokon mindenki csak Saigon-nak hívja. A sétánk útvonala egy nyüzsgő friss piacon át vezet, ahol szintén kóstolgatunk, vásárolgatunk, majd megpihenve egy templommál a vásárolt ebédünket elfogyasztjuk. Szállás Saigon-ban


8.nap: Vinh Long, Cai Be, Can Tho
Kora reggel transzfer Vinh Long-ba, látogatás a Cai Be úszó piacon. Ezt követően kis csatornákon keresztül hajókázunk egy helyi gyümölcsöskertbe, ahol étkezhetünk illetve megtekintjük, hogy dolgoznak a helyiek. Rövid szabadidőt követően továbbutazunk Can Tho-ba, ahol a szállásunk lesz, majd szintén helyi specialitásokat fogyasztunk vacsorára.


9.nap: Cai Rang, Can Tho
Reggeli a szállodában, majd újra hajóra szállunk, hogy meglátogassuk Cai Rang úszópiacát, később egy rizshántoló illetve egy rizstészta készítő manufaktúrát. meglátogatása. Végállomásunk a Can Tho piac lesz, ahonnan busszal utazunk vissza Saigon-ba. Szállás Saigon-ban.


10.nap: Saigon
A reggelt követően városnézés Ho Chi Minh városban. Első állomás a Reunification Palota, amely korábban a kormányzó, majd később Dél-Vietnám elnökének a lakhelye volt, ma múzeumként funkcionál. Következő állomásunk a 100 évnél is régebbi Notre Dame katedrális, és a Régi Posta épülete, ami belülről olyan akár egy skanzen. Egész nap ott üldögél egy 'levélíró', aki még ma is papírra veti az írástudatlanok által diktált leveleket. Kis pihenés és ebéd után a város keleti része következik, látogatás a Giac Lam pagodában, amely óriás buddha szobrairól híres, innen a Thien Hau pagodába megyünk, amely már a kínai negyedben található. Utolsó esténken egy Vespa motorral fedezzük fel Saigon lüktető éjszakai életét, különleges ételek, andalító vietnámi zene, kávézók teszik kellemessé itt tartózkodásunk végét. Szállás Saigon-ban.


11.nap: Szabadidő, hazautazás
Egész nap szabadidő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.


12.nap: Hazaérkezés
Hazaérkezés Budapestre.

 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 • Tájékoztató árak (drágulás előfordulhat):
 • kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap
 • Vietnámi vízum: 25 USD/fő
 • Vietnámi vízumhoz meghívólevél: 4.000 Ft/fő

 

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2022. szeptember 26.

Az ár tartalmazza:

 • szállást megadott típusú szállodákban
 • teljes ellátást a programleírás szerint
 • repülőjegyet a megjelölt útvonalon
 • belső járatos repjegyeket
 • a program szerinti kirándulásokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • repülőtéri illeték: kb. 120.000 Ft/fő (indulásig változhat)
 • vietnámi vízumot, és a vízumhoz szükséges meghívólevél árát
 • kötelező borravalót
 • egyágyas szoba felár  - érdeklődjön irodánkban
 • fakultatív programokat, belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat