Olaszország - Nyolcnapos Varázslatos Csillagtúra

Toszkána és Róma a legnépszerűbb úti célok közé tartoznak a világon: a szemet gyönyörködtető természeti kincsek, építészeti csodák, a páratlan művészeti alkotások, a legendás művészek öröksége, a történelem titkai, a gasztronómia és a divat fellegvára messze földtől vonzzák a látogatókat. Firenze, Siena, Pienza, Bagno Vignoni, Val d’Orcia, Perugia, Assisi, Montepulciano és Róma olyan sok elképesztően gyönyörűséges kincset tartogat az utazók számára, ami egy életre Itália rajongójává teszi őket. A toszkán táj az utakat övező karcsú citrusfákkal, az aranyló napsütés ölelte tanyákkal és legelőkkel, a lágy lankákkal, az építészeti remekekkel nem véletlenül ihletett meg számos költőt és filmest. Rómában, az Örök Városban feltárulnak előttünk a letűnt évszázadok, a történelem titkai.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szobák

Turnusok: fix turnusok, 7 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Fontos tudnivalók

Belépési feltételek

Az Olaszországba történő utazáshoz érvényes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges.

 

Tudnivalók a pápai audienciával kapcsolatban

A pápai audienciára kizárólag akkor kerülhet sor, amennyiben programunk meghirdetett időpontjain a Szentatya Vatikánvárosban tartózkodik. Ezt garantálni  nem tudjuk, előre nem látható körülmények bármikor előfordulhatnak. A biztonsági ellenőrzések kötelező jellegűek mindenkire nézve. Kérjük, hogy fémtárgyakat (például késeket) és palackokat ne vigyen magával, és viseljen mértéktartó öltözéket. Előfordulhat az is, hogy Őszentsége megáldja az Ön személyes vallási tárgyait az audiencia végén.

Elhelyezés

Törekszünk a körutazás során a  megnevezett szállodában elszállásolni Önöket, de amennyiben tőlünk független, külső körülmények folytán ez mégsem volna lehetséges, akkor ugyanilyen 4 csillagos szállodákban biztosítunk elhelyezést.

 

A program során tervezett hotel:

Hotel Michelangelo**** Chiancano Terme, Toszkána.

Étkezés

 • reggeli
 • vacsora felár ellenében igényelhető: 25.990 Ft/fő/hét

Utazás

Ismert légitársasággal Bécsből. A pontos menetrendet később adjuk meg.

Program

 

1. NAP | Repülés Bécsből Rómába

Repülés Rómába. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe, ahol üdvözlő koktéllal köszönti utasainkat. Szállás Hotel Michelangelo**** Chianciano Terme, Toszkána.

 

2. NAP | Pienza – Bagno Vignoni– Val d‘Orcia

Reggeli után egy olyan kirándulásra hívjuk meg Önt Toszkána szívébe, mely örök emléket ígér. Ez a vidék kötelező állomás minden Olaszország rajongónak. A lelket megérintően szépséges táj, az utakat övező karcsú citrusfák, az aranyló legelők, a lágy lankák, a történelmi emlékek, a káprázatos építészet számos művészt megihlettek. Fedezze fel a d’Orcia völgyben fekvő Pienzát (UNESCO Világörökség), a reneszánsz egyik gyöngyszemét, és Bagno Vignoni középkori falucskát, mely termálfürdőjéről híres. Visszatérés a hotelbe.

 

3. NAP | Róma – pápai audienciával

Reggeli után a katolikus világ központjába, a világ legkisebb területű, független államába, a Vatikánba látogatunk. Amennyiben Ferenc pápa programunk idején Rómában tartózkodik, alkalmunk nyílik délelőtt részt venni a pápai audiencián – mintegy megkoronázva ezzel utazásunkat. A világ minden tájáról érkeznek ide hívők és zarándokok, hogy a Szentatya közelségének csodájában részesülhessenek. Délután egy helyi idegenvezetővel sétát teszünk, illetve panoráma-városnézés keretében csodáljuk meg az Örök Várost, érintve a legfontosabb nevezetességeket. A több, mint 2500 éves múlttal büszkélkedő, fenséges, magával ragadó város az egyik legnépszerűbb turisztikai

célpont a világon: műemlékei, épületei, múzeumai, képzőművészete, divata, gasztronómiája, kultúrája, szerethető nyüzsgése együtt egy olyan ellenállhatatlan varázslattal igéz meg minket, melynek köszönhetően egy életre beleszeretünk.

 

4. NAP | Siena

FAKULTATÍV kirándulás keretében ismerkedjenek meg Siena szépségeivel! A három dombon fekvő város Olaszország legkáprázatosabb kincsei közé tartozik. A Piazza del Campo-n, Európa egyik leginkább szemet gyönyörködtető középkori terén méltóságteljes gótikus épületek törnek a magasba, melyek a 12. és 15. században épültek. A csodálatos román-gótikus stílusú katedrális a város legmagasabb dombján, 1229 és 1317 között épült. A belváros 1995. óta képezi az UNESCO-Világörökség részét. Visszatérés a hotelbe.

 

5. NAP | Perugia – Assisi

FAKULTATÍV programként felkeressük Assisit, mely fontos zarándokhely: itt született Assisi Szent Ferenc, a ferences rend, és Szent Klára, a klarissza rend alapítója. Assisi Szent Ferenc bazilika és kolostor 1228-1253 között épült. Ezután Perugiát, Umbria tartomány székhelyét keressük fel. A hegyről letekintő, zegzugos sikátorokkal, középkori óvárossal büszkélkedő Perugiából lebilincselő kilátás nyílik az Appeninekre, és a Trasimeno-tóra. Fontos jellegzetességei közé tartozik a Palazzo del Priori, a városháza, etruszk diadalív. Visszatérés a hotelbe.

 

6. NAP | Montepulciano – olívaolaj - és borkóstolás

 

Ezen a napon első állomásunk a dombon épült középkori város, Montepulciano, mely egy igazi kis ékszerdoboz. Főbb ékességei a 14. századból származó Palazzo Pubblico, és a katedrális. Ezt a kulináris élvezetek követik majd. Egy olívaültetvényen megtanuljuk megkülönböztetni a olívaolaj- fajtákat, és sok érdességeket megtudunk előállításukról is. Az ízlelőbimbóknak igazi kényeztetést jelentő fenséges helyi borokat is megkóstolhatjuk. Visszatérés a hotelbe.

 

7. NAP | Firenze

Reggeli után lehetőség nyílik a világ egyik legszebb városába, Firenzébe induló FAKULTATIV kiránduláson részt venni. A reneszánsz bölcsőjének nevezett város olyan halhatatlan mesterek munkásságának nyomait őrzi, mint Leonardo, Giotto és Michelangelo. Felejthetetlenül szép történelmi óvárosát 1982-ben nyilvánította az UNESCO a Világörökség részévé. Főbb nevezetességei közé tartozik a Dóm, mely Olaszország egyik legnagyobb temploma, és a hozzá tartozó harangtorony, a Campanile di Giotto, a San Giovanni keresztelőkápolna (a harangtorony és a keresztelőkápolnája külön belépti díj ellenében látogatható), és a Ponte Vecchio (Régi híd). Visszatérés a hotelbe.

 

8. NAP | Hazautazás

A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

A fakultatív programok megvásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében.

 

Tervezett fakultatív programok, amelyek nem szerepelnek az árban:

 

 • Kirándulás Firenzébe
 • Kirándulás Sienába
 • Kirándulás Perugiába és Assisibe

 

A fakultatív kirándulások várható ára 49 euró/fő/program.

Mindhárom kirándulás egy csomagban, kedvezményes áron is megvásárolható lesz. (Kb. 119 euró/fő).

Akciók

PARKOLJON INGYEN a bécsi reptéren! Utazásunk a schwechati repülőtérről indul, a parkolást ajándékba adjuk!

ÁrakLejárt: 2016. június 20.

Az ár tartalmazza:

 • szállást: Minőségi 4 csillagos szállodában
 • reggelis ellátást a hotel éttermében
 • repülőjegyet oda-vissza ismert légitársasággal
 • buszos transzfereket a helyszínen
 • a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt
 • érdekes kirándulóprogramokat: A kirándulás résztvevői légkondicionált, modern autóbuszokkal utaznak.
 • ingyenes parkolási lehetőség Bécsben

 

  Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díj: 2.900 Ft/fő, a foglaláskor fizetendő
 • repülőtéri illeték: 39.990 Ft/fő, a foglaláskor fizetendő
 • egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 5.990 Ft/fő/éj
 • fakultatív programcsomagot: 31.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • vacsorát: felár ellenében igényelhető előzetesen, 25.990 Ft/fő/hét áron
 • helyi adó (1€/fő/éj)- helyszínen fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: 3.700 Ft/fő, csak a foglaláskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
ápr. 19-268/7129 990 Ft
máj. 3-108/7149 990 Ft

egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 5.990 Ft/fő/éj

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat