Toszkána-Firenze-Pisa, avagy Pinokkió nyomában

Ki ne ismerné az öreg asztalosmester és az életrekelt kis fabábú, Pinokkió történetét? Utunkon a mese nyomába eredünk Toszkánában, miközben középkori kisvárosokban barangolunk és híres emlékműveket, varázslatos kastélyokat látogatunk meg. Útba ejtünk még olyan neves helyeket, mint az ikonikus Firenze, Puccini szülővárosa, vagy a Ferde Toronnyal büszkélkedő Pisa.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / félpanzió

Turnusok: 4 nap - 3 éj, fix turnusok

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában Lucca közelében (Pescia), 2 fős szobákban

Étkezés

 

 • kontinentális reggeli az árban
 • vacsora felár ellenében foglalható, 14.900 Ft/fő/turnus, foglaláskor fizetendő

A progran CSAK FÉLPANZIÓVAL foglalható!!

 

Utazás

 • légkondícionált autóbusszal Budapestről

Program

1. nap: Budapest- Pescia (Lucca)
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián át Olaszországba, útközben pihenőkkel. Érkezés a Lucca környéki szálláshelyünkre az esti órákban.

2. nap: Firenze és palotái
Reggeli után elutazunk a reneszánsz lángelme Leonardo da Vinci szülővárosában, Vincibe, ahol megnézzük a múzeumot, majd Toszkána  kulturális központjába, az Arno folyó partján található Firenzébe utazunk. (Helyi idegenvezető és közlekedés díja: 10 EUR/fő). Belvárosi séta és városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol megnézzük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot a tér nevezetességeivel, és a híres Ponte Vecchio-t. A délutánt szabadidővel zárhatjuk, vagy ellátogathatunk a város egyik lakótornyába, mely jó ideig egy gazdag kereskedőcsalád lakhelyéül szolgált. Az elragadó árkádos udvaron álló Davanzati Palota termeit korhűen rendezték be, innen is a neve: A régi firenzei ház múzeuma. Akik további zseniális művészeti alkotásokra kiváncsiak fakultatív program keretén belül megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit (Ár: 40 EUR/fő - a részvételi szándékot foglaláskor előre kérjük jelezni). Mindazok, akik nem a képtárat választják, szabadidő keretében megimerhetik idegenvezetőnkkel a Pitti Palota kertjét (a részvételi szándékot kérjök a foglaláskor előre jelezni) vagy egyénileg felfedezhetik a lépten nyomon elénk táruló nevezetességeket. A Pitti Palota monumentális épületének szökőkutakkal tűzdelt, hangulatos kertje, a Boboki kert, ahol a nyári lak dombján megpihenve Firenze csodás látképe tárul elénk. A palotakert után felkeressük a közeli Santo Spirito templomot, ahol a tér hangulatos kávezókkal és esetenként kis kirakodó vásárral várja az odalátogatókat, és kedvünkre beleveszhetünkk a hangulatos piac rejtelmébe. Visszaérkezés a szálláshelyünkre az esti órákban.      

3. nap: Pisa- Lucca- Collodi
Ma Toszkána egyik leghíresebb városába utazunk és megismerkedünk egy kevésbé ismert település egyedülálló látványosságaival (Ár: 45 EUR/fő - ajándék borkóstolóval). A Ferde Torony városaként ismert Pisa-ba utazunk elsőként. Megnézzük a Piazza dei Miracoli, a Csodák terének látnivalóit és sétálunk a városban is, hogy felfedezzük a kevésbé ismert műemlékeket is. Szabadidő után kis ékszerdobozként számon tartott, több száz éves fallal körülvett Lucca-ba vezet utunk, mely a híres zeneszerző, Puccini szülővárosa is. Sétánkból nem hagyjuk ki a az ókori római fórum helyén álló, San Michele templomot, mely márvány homlokzatával és a tetején álló Szent Mihály arkangyal szobrával az egyik legelragadóbb látnivaló. Megcsodáljuk az eredeti római aréna alapjaira épített, körkörös formájú Piazzale Amfiteatro-t és a Torre di Gunini középkori lakótornyát, ahonnan belátni a várost és a környező vidéket. A városnézés után Pinocchio történetírójának, Carlo Collodi-nak fiatalkori lakóhelyére. Collodi apró városkájába indulunk. Rövid sétát teszünk a domboldalra felkúszó település szűk utcácskáin, ahol szinte minden a kis fabábú történetéről mesél. Megtekintjük a száz ablakos palotának is nevezett  XVII. századi Garzoni villát, melynek olyan illusztris vendégei is voltak, mint Napóleon. Pihenünk egy kicsit a villához tartozó káprázatos kertben, majd egyedülálló élményként szines pillangók százai között sétálgathatunk a trópusi kertben helyet kapott üveg Lepkeházban. A napot egy kóstolóval zárjuk a kert éttermében, ahol megízlelhetjük a tájra jellemző legismertebb borok pár fajtáját. 

4. nap: Treviso- Budapest 
Reggeli után hazaindulás. Megállunk a Velencéhez hasonlóan, tengerszint alatt található hangulatos Treviso-ban. A település nemcsak a ruhagyáros, Luciano Benettonról, és annak villájáról, üzletéről híres, hanem forrásvizes kútjairól, a lagunák városára emlékeztető cölöpökre épített házairól, az elragadó Trecento palotáról és a meglepő történetű Keblek kútjáról is nevezetes. Rövid kitérőnk után továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

 

Felárak és belépők:
Fakultatív programok:
(min. 25 fő)
- Pisa- Lucca- Collodi: 45 EUR/fő ajándék borkóstolóval 
- Uffizi képtár: 40 EUR/fő - előzetes jelentkezéssel, csak itthonról foglalva lehetséges

Közlekedési költségek:
- Firenze helyi idegenvezetés és közlekedés díja: 10 EUR/fő 
- Pisa/shuttle service busz: kb. 2 EUR/fő

Belépők ára (összesen kb. 50 EUR/fő):
Firenze/ Santa Croce templom: kb. 6 EUR/fő 
Firenze/ Székesegyház: ingyenes
Firenze/Pitti Palota - Boboli kert: kb. 12 EUR/fő- a részvételi szándékot előre kell jelezni! 
Firenze/ Palazzo Davanzati: kb. 6 EUR/fő 
Vinci/ Leonardo múzeum:kb. 8 EUR/fő
Pisa/Dóm + keresztelőkápolna: kb. 6 EUR/fő
Pisa/ csak a Dóm: ingyenes
Pisa/Ferde Torony: kb. 18 EUR/fő- feljutás csak a szabad helyek függvényében!
Lucca/ Puccini Múzeum: kb. 7 EUR/fő 
Collodi/ Garzoni Villa és Lepkeház: kb. 15 EUR/fő

Audio-guide: 2 000 Ft/fő/tartózkodás

Üdülőhelyi díj: 4,5 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)


Minimum létszám: 35 fő

Árak

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást
 • szállást reggelivel
 • magyar idegenvezetőt.


A részvételi díj nem tartalmazza:

 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,3%-a
 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • audio guide költségét, foglaláskor fizetendő
 • vacsorát: KÖTELEZŐEN FIZETENDŐ!
 • üdülőhelyi díjat, helyszínen fizetendő
 • belépőket, esetleges, helyi közlekedési költségeket, idegenforgalmi adókat
 • egyágyas felárat - igény esetén érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjUtazási csomag alapár
okt. 23-26 (min. 3 éj)4/359 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat