Thaiföldi körutazás idegenvezetéssel

A mesés Távol-Kelet: Thaiföld gyöngyszemei. Fedezze fel a méltóságteljes királyság lélegzetelállító természeti és történelmi csodáit! Feledkezzen bele a végtelen rizsföldek, a tenger szemkápráztató kékeszöldjének látványba! Hua Hin régi üdülőhelye, a Damnoen Saduak úszópiac, a vészterhes múltat felidéző háborús múzeum, a „Halál Vasútja” Kanchanaburiban és a Kwai folyónál, Ayutthaya pagodái mind örök emléket ígérnek. Kóstolja végig a méltán elismert thai konyha remekeit, szinte fillérekért!

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2 fős szobák

Turnusok: fix turnusok, 6 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Távolság Budapesttől: 10391km

Fontos tudnivalók

Információ: a program meghosszabbítható 4 napos tengerparti nyaralással felár megfizetése ellenében. A magyar nyelvű idegenvezető ismerteti az utazás alatt körutazással kapcsolatos programokat, ezen felül az ott tartózkodás alatt segítségére van az utasoknak. A kirándulás résztvevői egyik városból a másikba légkondicionált, modern autóbuszokkal utaznak. A programok sorrendjének változtatásának és a szállás változtatásának jogát fenntartjuk. Szállás csere esetén az itt ismertett komfortfokozatnak megfelelő szállást biztosítunk Utasaink részére.

A Thaiföldre történő utazáshoz útlevelének a visszatéréstől számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Elhelyezés

6 éjszaka emelet szintű 4*-os szállodákban. A program során törekszünk a megnevezett szállodákban biztosítani a szállást, de egyes esetekben a szállás változtatásának jogát - kategórián belül - fenntartjuk.

A program során tervezett hotelek:

 • 2 éj Amari Hua Hin Hotel - Hua Hin
 • 1 éj Felix River Kwai Hotel - Kanchanaburi
 • 1 éj Classic Kameo Hotel - Ayutthaya
 • 2 éj Aetas Lumpini Hotel - Bangkok

Étkezés

 • büféreggeli

Utazás

Menetrendszerinti repülővel Bécsből EVA Airrel. Pontos menetrendet foglalás után adjuk meg.

Program

1. NAP | Repülés Bangkokba

Repülés késő délutáni indulással az EVA Air-rel Bécsből Bangkokba. Az út időtartama körülbelül 11 és fél óra.

 

2. NAP | Bangkok – Hua Hin

A bangkoki reptéren kora délután fogadja Önt idegenvezetőnk. A körülbelül 190 kilométeres utazás Hua Hin-be, Thaiföld egyik legrégebbi tengerparti üdülőhelyére festőien szép rizsföldek mellett vezet. Ezt követően megérkezünk majd az Amari Hua Hin Hotelbe, ahol 2 éjszakát fogunk eltölteni. Egy frissítő welcome koktél elfogyasztása után lehetőség nyílik a pihenésre, és a szabadidő kiélvezésére.

 

3. NAP | Hua Hin

Ezt a napot vagy a szállodában, vagy a megejtően szép strandon töltjük pihenéssel. Hua Hin környékét egyénileg is megismerhetik utasaink – a thai emberek rendkívül barátságosak. Egy másik alternatíva: fakultatív program keretében kalandos utazás során jutunk el a dzsungelen át a Pala U vízeséshez. Ez a természeti csoda 14 szinttel rendelkezik. Akik kellő energiát éreznek magukban, felmászhatnak egészen a tetejéig! Élvezzék a kristálytiszta víz simogatását. Szállás: Amari Hua Hin Hotel.

 

4. NAP | Hua Hin – Kanchanaburi

A korai reggeli után kijelentkezünk a szállodából. Úticélunk a tartományi főváros, Kanchanaburi (nagyjából 230 km utazás, amit mi kb. 3 óra alatt fogunk megtenni). Közben alkalmuk lesz megörökíteni egy hamisítatlan, nyüzsgő úszó piacot, Damnoen Saduak-ot. Örök emléket ígér a látvány, ahogy a gyümölcsök, zöldségek, egyéb csemegék gazdát cserélnek. Mi is részesei lehetünk ennek az évszázadok óta létező jelenségnek, ahogy csónakunkkal megközelítjük a kereskedés ezen egzotikus helyszínét. Ezután felkeressük majd a Jeath Háborús Múzeumot és a katonai temetőt, melyek az 1942 és 1945 közötti vészterhes éveket idézik fel: több ezer hadifogoly építette véres verejtékkel a japán megszállás alatt a „Halál Vasútját”, mely Thaiföldet és Mianmart kötötte össze – sokan közülük életükkel fizettek a munkák során. Képek és illusztrációk keltenek borzongást a látogatókban, a fogvatartottak kemény mindennapjainak ábrázolásával. Este szabadidő. Szállás Kanchanaburiban, a Felix River Kwai Hotelben.

 

5. NAP | Kanchanaburi – Ayutthaya

Reggeli után kijelentkezés a hotelből. Felkeressük a híres hidat, mely a Kwai folyón ível át, és számos film és könyv ihletőjéül szolgált. A fekete vasszerkezetet a japán hadsereg szállította ide Jáváról, és a foglyokkal állíttatták fel. Még napjainkban is jár a vonat Bangkokból a buja növényzetű esőerdőn át, melynek zöldjébe belekáprázik az utazó szeme. Egy rövidke, életre szóló utazás erejéig mi is felszállunk a járműre. A körutazás csúcspontjaként átélhetjük, ahogy az elefántokat kiképzik a mezőgazdaságban jelentőséggel bíró munkájuk végzésére. Csodálattal adózhatunk ezen óriási, de érzékeny állatoknak, amint mutatványokat csinálnak. Fakultatív program: tapasztalja meg, hogy milyen e bámulatos lények hátán tett utazás! Készítsen páratlan fotókat az elefántolás során a lélegzetelállító dzsungelben elénk táruló felejthetetlen panorámáról! Ebéd után utazás Ayutthaya-ba, mely a 1350-1767 között a Sziámi Királyság fővárosaként funkcionált. Szállás: Classic Kameo Hotel.

 

6. NAP | Ayutthaya – Bangkok

Reggeli a hotelban, kijelentkezés. Ayutthaya, a királyság központja ma már csak méltóságteljes romok formájában őrzi a régi nagyság fényét. Felkeressük a Mongkol Borpith-t, a Wat Phra Srisanpetch-t, melyet a város legnagyobb szentélyeként tartanak számon, illetve a Wat Yai Chai Mongkol-t, aminek csúcsáról messze el lehet látni.

Ezt követően utazás Bangkokba (kb. 75 km), a nyüzsgő, varázslatos metropoliszba. A központi fekvésű szállásunkat még ebéd előtt elfoglaljuk. A fővárosban csodálatosan keveredik a régi és az új: a modern toronyházak és luxus bevásárlóközpont mellett titokzatos, múltról mesélő templomok bújnak meg, és utcai kifőzdékben készülő hagyományos ételek ínycsiklandó illatát viszi a szél. Délután fakultatív program:  hajókázás a megejtően szép Chao Praya folyón, a Thonburi csatornáknál. A hosszúfarkú csónakkal utazva képet kaphatunk arról, hogy ez a vízi közlekedési útvonal milyen fontos szerepet tölt be még mindig Bangkok életében, és milyen sokan élnek a víz mentén lévő házakban. A város szimbólumának számító Wat Arun – Hajnal Szentély impozáns látványt nyújt. Szállás Bangkokban 2 éjszakára, az Aetas Lumpini Bangkok Hotelben.

 

7. NAP | Bangkok

A hotelben történő reggeli után vagy szabadidő, vagy fakultatív programként félnapos bangkoki városnézés következik, a Királyi Palota érintésével. Eme fenséges építmény a jelenlegi vezető, Bhumibul király (másnéven Rama IX), illetve számos korábbi uralkodó lakhelyeként szolgált. Thaiföld 3 legfontosabb szentélye is részét képezi túránknak: a Wat Traimit – a világhírű Arany Buddha

templom (mely grandiózus jellemzőkkel büszkélkedhet: 3 méter magas, 5,5 tonna súlyú, és alapanyagának értéke 40 millió euró), királyság legrégebbi temploma, a Wat Pho, azaz Fekvő Buddha, és a What Phra Kaew, a Smaragd Buddha templom, melyet egyetlen jádekőből faragtak. Visszatérés a hotelbe.

 

 8. NAP | Hazautazás vagy a tengerparti programhosszabbítás kezdete

Reggeli a hotelben. Élvezze ki az utolsó itt töltött órákat, mielőtt délután elindulnánk a reptérre. Repülés késő este, érkezés Bécsbe a következő nap reggelén (9. nap). Körutazásunk meghosszabbítható, ennek kezdetét a tengerparti szállodába történő utazás és a szállás elfoglalása jelenti. Élvezze az aranyló homok puhaságát a talpa alatt, és a tengerparti lágy szellő fuvallatát az arcán, töltődjön fel, szabaduljon meg a mindennapi stressztől.

 

8-11. NAP | Tengerparti programhosszabbítás

Élvezze a jól megérdemelt szabadság gondtalan pillanatait a földi paradicsomban! Hosszabbítsa meg utazását, maradjon e varázslatos tájon épült, stílusos hotelben.

 

12. NAP | Hazautazás Magyarországra

Használja ki a nyaralás utolsó pillanatait a strandon, délután búcsút veszünk Thaiföldtől. Késő délután Bangkokba indulunk és onnan éjszakai járattal Bécsbe repülünk. Hazaérkezés másnap a reggeli órákban. (13. nap)


 

Tervezett fakultatív programok, amelyek nem szerepelnek az árban: (az árak körülbelüliek, a fakultatív programokkal kapcsolatban  változtatás előfordulhat):

 • kirándulás a dzsungelen át a lenyűgöző Pala U vízeséshez – kb. 50 EUR/fő
 • utazás elefántháton – kb. 50 EUR/fő
 • Bangkok: a Királyi Palota és a legfontosabb szentélyek meglátogatása– kb. 60 EUR/fő
 • hajókázás a Chao Praya folyón – kb. 50 EUR/fő
 • romantikus ötcsillagos luxusvacsora Bangkok vizein, hajózás esti fényekkel és a város nevezetességeivel - Ár: kb. 55 EUR/fő

 

A fent említett fakultatív programok megvásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében. Bővebb tájékoztatás ezekről a helyszínen kapható.

 

ÁrakLejárt: 2016. szeptember 13.

Az ár tartalmazza:

 • repülőjegyet a megjelölt útvonalon
 • ajándék reptéri parkolást Bécsben
 • reggelis ellátást
 • szállást, minőségi szállodákban
 • a program szerinti kirándulásokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést. Az idegenvezető ismerteti a körutazással kapcsolatos programokat. Ezenkívül ott tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll rendelkezésükre
 • transzfereket. A repülőtéren várja Önöket idegenvezetőnk, aki a résztvevőket elkíséri a szállodába, az elutazás napján pedig a szállodából a repülőtérre.

 

Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díj 2.900 Ft/fő
 • repülőtéri illeték 108.990 Ft/fő
 • egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, vagy egyedül utazó ügyfelek esetén) 64.000 Ft/fő/hét
 • vacsora felárat: 42.500 Ft/fő/4alkalom
 • fakultatív programok árát: helyszínen fizetendő
 • útlemondási biztosítást: 4.500 Ft/fő, a hosszabbítás időtartamára: 1.200 Ft/fő - csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód
 • tengerparti hosszabbítást 

 

bécsi indulással

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában - BÉCSBŐL
ápr. 12-209/6259 990 Ft
máj. 31-jún. 89/6249 990 Ft
szept. 13-219/6259 990 Ft

tengerparti hosszabbítással rayong-on

Részvételi díj+hosszabbítás/főnap/éj2 fős szobában
ápr. 12-26
Novotel Rayong Rim Pae Resort****
15/14355 990 Ft
máj. 31-jún. 14
Novotel Rayong Rim Pae Resort****
15/14345 990 Ft
szept. 13-27
Novotel Rayong Rim Pae Resort****
15/14355 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat