Szilveszter Szarajevóban

Szívalakú országban megvárni az új évet és elbúcsúzni a régitől, egy különleges élmény. Nyitott szivű emberek, gyönyörű és érintetlen tájak! A kultúra sok színűsége és az ételek finomsága színezi utunkat, jöjjön hát velünk erre a szilveszteri programra!

Szállástípus: hotel

Étkezés: félpanzió

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: fix időpontban, 3 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • szálloda 3* Szarajevó környékén
 • 2-3 ágyas fürdőszobás szobák, ingyenes WiFivel

Étkezés

 • 3 félpanzió (svédasztalos reggeli és menü vacsora).
 • Szilveszter este élőzenés gálavacsora!

Program

1. nap Doboj vára
Indulás reggel 06.00 órakor Budapestól. Kora délutáni órákban megpihenünk Doboj városkában, és megnézzük a viharos, magyar-bosnyák közös múlttal rendelkező Doboji várat. Érkezés a szállodába, vacsora.


2. nap Mostar, Konjic

Ízletes reggeli után egy fantasztikus fakultatív autóbuszos kirándulásra invitáljuk a Neretva partján fekvő városok gyöngyszeméhez, a tragikus sorsú Mostar-hoz. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd a Világörökség része lett. Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézzük meg, mely Mostar legismertebb dzsámijának számít. Jó formában lévő utasaink a kilátóhoz is felmehetnek, hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház. Mindez most varázslatos, szilveszteri pezsgő hangulattal. Óév búcsúztató alkalmával vendégeink lesznek egy igazi, mostari csevapcsicsára. Szabadidő után visszaindulás Szarajevóba, ám útközben teszünk még egy rövid sétát  Konjic városkában, hogy megpillanthassuk a régi kőhidat. Szálláshelyre visszaérve felkészülhetünk az esti, élőzenés, szilveszteri gálavacsorára.  A vacsora nem tartalmazza italfogyasztás díját.


3. nap Jahorina hegycsúcsok, Szarajevó

Az év első délelőttjét késő reggelivel kezdjük majd busszal nekiindulunk a Szarajevó várost körülvevő hegycsúcsok meghódításának. Jahorina hegy teteje a célunk. Buszunkat hátrahagyva csodás tájakon sétálunk, és ha szerencsénk van, tán hó is lesz. Hisz vannak itt ismert sípályák is, néhány évtizede a környéken volt a téli olimpia. A friss hegyi levegő után jól fog esni egy forró tea, mely mellett megmelegedhetünk, mielőtt visszaindulunk Szarajevó városába. Hegyről leereszkedve, idegenvezetőnket követve megismerkedünk e szívalakú ország „büszke” fővárosával, Szarajevóval. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija -  a kézművesek utcája sem, még még ünnepnap is tárt ajtókkal vár minket!


4. nap Visoko Piramisok

Reggeli után elbúcsúzunk Szarajevótól és megismerjük az ország misztikus arcát is. Felkeressük a Visoko településen található, sokat vitatott piramisokat, vagy csak piramis formájú hegyeket? Legnagyobb köztük a Nap piramis. Megnézzük a Piramisok alagútját, melyből eddig 850 métert nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Az idegenvezetőnk megmutatja a rovásírást és ráérezhetünk a feltételezett bioenergia hatására az alagútban és az előtte fekvő parkban. Sok élménnyel gazdagodva elindulunk Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • Mostar, Konjic ebéddel: 20 EUR/felnőtt, 15 EUR/gyermek 12 évig. (min. 25 fő)
 • Belépők a helyszínen kb. 60 EUR/fő

 

Minimum létszám: 35 fő.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

ÁrakLejárt: 2020. augusztus 15.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • szilveszteri élőzenés gálavacsorát
 • autóbuszos utazást
 • magyar idegenvezetőt
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • üdülőhelyi díjat: 112 éves kor felett 2.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1,3%-a.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Ellátás: Félpanzió

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjEgyágyas szobaTársított szobaKétágyas szoba
dec. 30-jan. 24/380 405 Ft66 405 Ft66 405 Ft

Kedvezmény az alapárból:

 • gyerekkedvezmény: 5.000 Ft/fő

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat