Szilveszter Horvátországban - Rijeka

Szilveszterezett már sokszor, de így még nem! Hűvös éjszakában forró hangulatú utcabál az Adria mellett!

Szállástípus: hotel

Étkezés: félpanzió

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: fix turnus, 3 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Távolság Budapesttől: 500km

Egyéb: Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • Szállás: Rijeka - Hotel Continental 3*. A szálloda Rijeka központjában a tengerton található.
 • Szobák: 2 ágy (némelyik pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, TV, telefon, ingyenes WiFi.

Étkezés

 • 3x svédasztalos reggeli,
 • felár ellenében (svédasztalos) vacsora - 9.900 Ft/fő/3 alkalom.
 • Szilveszter este normál ellátás, gálavacsora nincsen.

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal

Felszállási lehetőségek: 

 • Budapest (BOK Sportcsaronk ex. SYMA csarnok és BAH-csomópont),
 • Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

1. nap Zágráb, Rijeka
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. A déli órákban Zágráb-ba érkezünk és megismerkedünk a város szépségeivel: főtér, a neobarokk Színház épülete. A felsővárosban megtekintjük a neogótikus stílusú Szt. Markó templomot és teret, a kőkaput, valamint a többi, gazdag múlttal rendelkező épületet. A városnézés után mindenki kedve szerint kiválaszthatja a számára legvonzóbb óévi vásárt a város valamely terén, vagy kis utcáján, ahol felváltva sorakoznak a különböző stílusú standok, zenés műsorok, a sok ízletes forralt bor és vidám arcok. Élményekkel telve irány az Adria partja. Érkezés Rijeka-ba, szállás elfoglalása és vacsora.

 

2. nap: Krk-szigeti túra bor-, sajt és sonkakóstolóval, Trsati vár
Fakultatív autóbuszos kiránduláson reggeli után felkutatjuk Krk-sziget látnivalóit, érdekességeit. Az első megállónk Punat öble, ahol hajóra szállunk és átmegyünk a ferencesek szigetére, Kosljun-ra. Itt élnek a ferencesek már ezer éve, de nem csak a templomot és kolostort nézünk meg hanem a kis múzeumba is betekintünk, és körülnézünk ezen az alig 1 km-es átmérőjű kis szigeten. Ezek után a sziget fővárosa a célunk, Krk város. Ez a középkori, vastag falakkal körülvett város kővel burkolt utcákat és tereket rejt. Itt található a XII. századból származó Frangepán vár maradványa, az V. századból itt maradt katedrális, hangulatos kikötő, számos bolt és étterem, melyeket mind-mind látni fogunk a városnézés során. Ezután Vrbnik-be visz utunk, ahol felmegyünk a dombtetőn tündöklő, bűbájos középkori óvárosba, megkeressük a világ legszűkebb utcáját. Vrbnik település messze földön ismert a jó boráról, melyet mi is megkóstolunk pár falat sonka és sajt kíséretében egy jellegzetes helyi "konoba"-ban.  Buszunkkal majd megérkezünk Trsat középkori várához, mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált. A várat 11.000 kis égővel ünnepi ruhába bújtatják és ezzel egyedülálló élményt nyújt. Udvarából gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában. Élményekkel gazdagodva térünk vissza a szállodánkba. Részvételi díj: 25 EUR/felnőtt, 15 EUR/gyermek 12 évig.

 

3. nap: Rovinj, hajókázás, Pula
Ezen a napon fakultatív kirándulás keretében megismerheti a csodás Isztriát, és részt vehet a fakultatív kiránduláson. Reggeli után irány Pula. Teljesen más színben pompázik ez a nagyváros, mint Rijeka, kikötőjével és a római korból maradt műemlékeivel, melyek közül a legismertebbek közé tartozik a lenyűgöző amfiteátrum, a római Colosseum "ikertestvére" (Arena, Arany kapu stb.). Pula után irány Rovinj, ahol megismerjük a város szűk utcáit, melyek a hegyre kapaszkodva viszik fel a látogatót a Szt.Eufemia templomig. Óvárosát már a VII. században megerősítették városfalakkal és 7 ajtóval, melyek közül három a mai napig megmaradt és őrzi ősi titkait. Sétánkat megszakítjuk egy frissítő, 1 órás hajókirándulással. A tengeren ringatózva csodálhatjuk meg a várost és a körülvevő fantasztikus szigeteket. A szépséges látvány mellett koccintunk egy pohár pezsgővel a búcsúzó óévre. Felejthetetlen élményekkel telve térünk vissza vacsorára a szálláshelyre. Részvételi díj: 30 EUR/felnőtt, 20 EUR/gyermek 12 évig.
A szilveszteri vacsorához ünnepi ruha nem szükséges, mert csak klasszikus vacsorát tálalnak a szállodában azon vendégeink részére, akik azt befizették. Ezt követően kényelmes cipőben és meleg ruhában kimegyünk a főtérre, az utcabálba. Élőzenés koncertek, ünnepi hangulat és vidám arcok várnak minket és nyugodtan táncra is perdülhetnek a forgatagban. Éjfélkor, tűzijáték mellett köszöntjük az újévet! Mindenki addig ünnepelhet, táncolhat, amíg a lába bírja. Mindazok, akik már nem tudnak lépést tartani az ünneplőkkel, nyugodtan visszasétálhatnak a szállodába. 

 

4. nap: Opatija, Varasd
Az év első délelőttjét mindenki a kedve szerint töltheti el, sétával, kávézással, vagy sima lazítással a kék Adria mellett Opatija városában. Patinás villáival, épületeivel, parkjával és utcáival ejt rabul mindenkit ez a Monarchia korabeli város. Elbúcsúzunk a tengertől és határ közelében megismerkedünk a Varasd városával. Városnézés után tovább hazafelé haladunk. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 


Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett:15 EUR/fő
 • helyszínen fizetendő belépők: kb. 150 HRK/fő,
 • Krk szigeti kirándulás: 25 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 15 EUR/fő.
 • Pula, Rovinj, hajókázás*: 30 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 20 EUR/fő. (*Hajókázás az időjárás függvényében!!)

 

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

ÁrakLejárt: 2022. december 28.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar nyelvű idegenvezetést a felsorolt programokon

 Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adót
 • helyszínen fizetendő belépőket és fakultatív programokat
 • vacsorát
 • szilveszteri vacsorát
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 2,5%-a.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjAZ ÚT BETELT
dec. 29-jan. 14/395 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat