Szilveszter Erdélyben

Feledhetetlen újévköszöntés Székelyföldön, Erdély szívében! Utazásunk során megismerhetjük a székely magyarok művészeti és kulturális értékeit. Az év utolsó napján részesei lehetünk egy igazi erdélyi szilveszteri mulatságnak színvonalas zenekarral és bőséges vacsorával. Megtekintjük Korondot, Székelyudvarhelyt, Csíksomylót, Hargiatfürfőt, Erdély nevesebb látnivalóit.

Szállástípus: hotel

Étkezés: félpanzió

Szobatípusok: 2-3 ágyas szobák

Turnusok: fix turnus, 4 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában
 • 2-3 ágyas szobákban

Étkezés

 • svédasztalos félpanzió + szilveszteri gálavacsora

Utazás

 • autóbusszal
 • Felszállási lehetőségek:
  Budapest-Olof Palme sétány
  M3-as autópálya melletti pihenőhelyeken (25-ös km szelvénynél, 51-es, 82-es, 106-os és 142-es)

Program

1. nap: Budapest–Székelyudvarhely
ndulás Budapestről reggel 06.00 órakor, folyamatos utazás a határátkelőig rövid pihenőkkel. A határátkelés után már Erdély területén folytatjuk utunkat Királyhágóig. Pihenőt tartunk Erdély történelmi kapujában, majd az Erdélyi-medencén keresztül megérkezünk a Keleti Kárpátok gyönyörűséges vonulatai közé. Itt érjük el Székelyudvarhelyt, amelynek a környékén töltjük el az év utolsó napjait, illetve az új év első napját. Elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora.

 

2. nap:  Székelyudvarhely - Hargita
Reggeli elfogyasztása után rövid sétát teszünk Székelyudvarhely főterén, ismerkedünk a székelység hajdani fővárosával. Ezen a napon a természeté a főszerep, ugyanis a székelyek szent hegyére látogatunk el, a Hargitára. Egyedi élményben lesz részünk, ugyanis traktor segítségével a szabad levegőn utánfutóra szállva jutunk fel a Madarasi Hargita menedékházhoz, ahonnan egy 45 perces közepesen nehéz gyalogtúra keretén belül jutunk fel az 1801 méter tengerszint feletti magasságon meghúzódó Madarasi Hargita csúcsra. Visszatérve a hegycsúcsról finom ebéd fogad minket a természetben. Késő délután jutunk vissza a szállásunkra, majd vacsora.

 

3. nap: Csíksomlyó- Csíki-havasok
Reggeli után utunk Csíksomlyóra vezet, a római katolikus vallás fellegvárába, ahol a csíksomlyói Kegytemplomot tekintjük meg, hálát adva az elmúlt egy évért. Folytatva utunkat felkeressük Nyergestető nemzeti emlékhelyét, az 1848-1849-es forradalom utolsó nagy székelyföldi ütközetének helyszínét. Ezután egy kalandra hívjuk kedves vendégeinket. Terepjárókra szállunk és feljutunk a Csíki-havasok egyik legszebb panoráma kilátójához ahol csodás kilátásban lesz részünk. Itt székely szokás szerint elégetjük az óévet egy tábortűz keretén belül, forralt borral koccintunk. Visszatérünk a szállásunkra, majd szilveszteri élőzenés gálavacsora. (A szilveszter estéjén lesz élő zene Abódy Nagy Blanká-val, Tombola stb.)

 

4. nap: Máréfalva – Hargitafürdő
Késői reggeli után Máréfalvára jutunk, ahol megismerkedünk a székelység egyik jellegzetes fából készített, gazdag faragású műremekével, a festett székelykapukkal. Ezután felkapaszkodunk a 980 m magas Tolvajos tetőre, ahonnan megközelítjük a Hargita hegység központi részének téli szórakoztató települését, az 1350 m tengerszint feletti magasságban fekvő Hargitafürdőt. Itt téli szórakoztató programokat próbálhatunk ki, de sétálhatunk is a borvízek-mofetták világában. Visszatérés a szállásra, vacsora.

 

5. nap: Szejkefürdő - Korond
Korai reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Szejkefürdőn, ahol a legnagyobb székelyről, Orbán Balázsról emlékezünk meg. Ezután Korondra látogatunk, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik az iparművészeti remekek megvásárlására is. Ezután folyamatos utazás a Marosvásárhely – Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Traktorozás a Hargitára + ebőd: kb. 150 RON/fő
 • Terepjárós program ebéddel kb. 200 RON/fő


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Előfoglalási akció

 A GYORSASÁG ELŐNY!!

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓK EGÉSZ ÉVBEN!!

Azon kedves Utasok, akik időben lefoglalják utazásaikat (40% előleg befizetésével), kedvezményes áron utazhatnak. Kedvezményeinket a foglalás és az indulás közötti napok számával határozzuk meg, ha korán foglal akkor magasabb a kedvezmény mértéke:

Indulás előtt: 

 • 60-89 napon belüli foglalás esetén 6% kedvezmény az alapárból
 • 90-119 napon belüli foglalás esetén 7% kedvezmény az alapárból
 • 120-149 napon belüli foglalás esetén 8% kedvezmény az alapárból
 • 150-179 napon belüli foglalás esetén 9% kedvezmény az alapárból
 • 180 napon kívül történő foglalás esetén 10% kedvezmény az alapárból

 Az előfoglalási kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze!
Az ártáblázatban az aktuális, a megtekintés napján érvényes előfoglalási akciós ár kerül megjelenítésre rózsaszínnel!

ÁrakLejárt: 2022. szeptember 25.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást (reggeli, vacsora)
 • szilveszteri vacsora
 • autóbuszos utazást
 • magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1,5%-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
dec. 29-jan. 25/4214 900 Ft
199 857 Ft
214 900 Ft
199 857 Ft
214 900 Ft
199 857 Ft

Egyágyas felár: - érdeklődjön irodánkban

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat