Svájci kiruccanás francia kincsekkel

Haraphatóan tiszta levegő, pontos órák és hihetetlenül finom csokik: ha csak ennyit tudunk Svájcról, már akkor is megéri ellátogatni a havas hegycsúcsok és gleccserek ölelésében fekvő, barátságos kis országba. De ha már itt vagyunk, két sajtkóstolás között feltétlenül szakítsunk időt Luzern fedett fahídjaira és Genf látványos virágórájára is!

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2-3 fős szoba

Turnusok: fix turnusok, 5 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: min. létszám 35 fő

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában
 • 2-3 fős szobában

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza

Utazás

 • kényelmes, légkondícionált autóbusszal

Program

1.nap Budapest-Innsbruck

Indulás kora reggel Budapestről, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár érintésével. Ausztria egyik legvarázslatosabb tartománya a salzkammerguti tavaktól a kitzbüheli Alpokig húzódó Salzburg tartomány. Ez a terület magába foglalja a természet szinte minden fellelhető csodáját. Itt találja a látogató a világ egyik legnagyobb jégbarlangját, Európa legkiterjedtebb vízesését és a Keleti-Alpok nagy kiterjedésű természetvédelmi körzetét. A menetidő függvényében rövid megálló Innsbruckban, Tirol fővárosában. Ez a gyönyörű kulturális város 800 éves történelmével a turisták egyik kedvenc állomása. Az Inn völgyében található várost a műkincsek városának is szokás nevezni. Innsbruck a nevét az Inn folyó után kapta, ami a város mellett folyik. A városhoz olyan nevek fűződnek, mint I. Maximillian császár és Mária Terézia. Továbbutazás Innsbruck környékén található szálláshelyünkre.


2.nap Luzern-Interlaken-Bern


A reggelit követően a német ajkú Svájc meghatározó városába, Luzenrbe utazunk elsőnként. A festői Vierwaldstatt-tó észak-nyugati végénél fekvő várost a Pilatus és Rigi hegyek ölelik közre, gyönyörű fekvése a svájci turizmus egyik fellegvárává emelte a várost. Sétánk folyamán megismerkedünk az óvárossal, ahová a város szimbólumának számító fahídon jutunk el. Ezután következik a természet csodája, az Aareschlucht. A Brunighágón érjük el az itt még pataknak tűnő, ám annál látványosabb Aare folyót, amely hihetetlen erejét már megmutatja. A sziklák között szűk kanyonba zúgva m zubogva, rohanva tör utat magának a víz. Néhány száz méteren mi is követjük a víz útját. Ezután a két tó között található, egyedi fekvésű Interlakenben jutunk. Tiszta időben felejthetetlen élmény a Jungfrau és a többi 4000 métert meghaladó csúcs látványa. Következő állomásunk Bern lesz, Svájc fővárosa. A legenda szerint az alapító Berchtold azt tanácsolta egy vadászat alkalmával, hogy az első elejtett fenevadról nevezzék el a várost, így lett a város neve Bern és címerállata a medve. Belvárosa a világörökség része. Szűk macskaköves utcái, díszes szökőkútjai, pompás épületei és hatalmas csillagászati toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt is. Négy tornya közül aa XII. században épült Óratorony a leghíresebb. Szállás a környéken.


3.nap Gruyers - Genfi-tó

A mai nap első állomása Gruyeres sajtgyár, ahol igazán különleges élményben lesz részünk, ugyanis egyrészt bepillanthatunk magába a sajtgyártás folyamatába, másrészt a kiállítás, minden érzékszervnek kínál kihívást. A hegyi legelőkön bóklászó tehenek kolompját hallgatva, a rétek vadvirágainak illatát beszippantva, a gyártást is megtekintve, majd végük a sajtokat megkóstolva minden módon megtelhetünk sajttal. Innen továbbutazva a Cailler csokoládégyárat látogatjuk meg. Farcois-Louis Cailler alapította a gyárat, ez az első csokoládégyár, ami máig él és virul. Kora délután érünk az égbenyúló hegyek övezte páratlan szépségű Genfi-tóhoz. Montreux városa még az igazán gazdag Svájcon belül is fényűző és előkelő világ jelképe, de zenei élete is jelentős. Tóparti sétánk után utazunk tovább Genfbe, a „kálvinista Rómába”. Francia Svájc szíve és a nemzetközi politika egyik központja éppúgy híres természetei adottságairól, min az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Városnéző sétánkon ismerkedünk a pazar tóparti sétányokkal, a svájci óraipart s szimbolizáló virágórával, valamint a világ legmagasabb szökőkútjával. Természetesen nem maradnak ki az útvonalból a város nevezetes szobrai, köztük a tragikus sorsú Erzsébet királynénkat ábrázoló modern szobor, amit néhány éve állítottak fel. Szállásunk két éjszakára a tó francia oldalán lesz.


4.nap Annecy-Chamonix-Yvoire

A reggelit követően szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás. Elsőként városnézés Annecyben, Savoya Velencéjében. A csatornákkal szabdalt csodálatos kisvárost 2012-ben az Alpok legszebb városának választották. Az ódon épületek között és az azonos nevű tó partján szinte mindig turisták csoportjai nézelődnek. Chamonixban utazunk, a Mont Blanc „fővárosába”. Sétálgatunk a hangulatos utcákon és tereken, miközben megfigyelhetjük, hogy Chamonix-ban, minden üzlet, kávézó és étterem valamilyen módon a Mont Blanc-hoz illetve a hegymászáshoz kapcsolódik. Ha pedig feltekintünk a százéves házak fölé az Alpok legmagasabb csúcsa és monumentális gleccserek tündökölnek. Szabadidő, illetve amennyiben az időjárás engedi utazás felvonóval az Aiguille du Midi csúcshoz, amely 3842 m magasan található. (Figyelem, megfelelő egészségi állapot esetén javasoljuk csak a felvonó használatát, a hatalmas szintkülönbség miatt!!) Tiszta időben valami egészen fantasztikus látvány tárul a szemünk elé,, a Mont Blanc légvonalban csupán pár kilométerre emelkedik előttünk, de ez csak egy a rengetek látványos csúcsból. ( A felvonó ára kb. 60 EUR/fő, helyszínen fizetendő). Továbbutazunk a világörökség részét képező Yvoire városkában, ami egy kis mesevárosnak tűnik. Este visszatérés a szállásunkra.


5.nap Zermatt

Utazás a Genfi-tó partján, majd a Rhone völgyéven természetesen a folyó irányával ellentétesen az égbenyúló hegyek felé. Zermatt és környéke az egész Alpok egyik leglátványosabb vidéke. A pazar panorámáról és a tiszta alpesi levegőről nevezetes kisvárosban csak elektromos járművek közlekedhetnek. Tasch faluban mi is vonatra szállunk és így tesszük meg a bő tízperces utat a nagyvilági üdülőhelyig. Szabadidő Zermattban, a méltóságteljes piramisként 4478 méterre emelkedő Matterhorn lábánál. Ezután a Simplon-hágó szépséges hegyi útján jutunk Itáliába Verona környéki tranzitszállásunkra.


6.nap Padova-Budapest

Reggeli után irány Padova, Észak-Olaszország talán legrégibb városa. Itt található az 1222-ben alapított egyetem, Európa egyik első felsőoktatási intézménye. Olaszországból és a világ minden részéről jönnek ide a fiatalok a híres egyetem miatt, így a városban egyesül a kultúra és a szórakozás. Padova jelentős zarándokhely is, Szent Antal városa. Az előkelő portugál családból származó ferences-rendi szerzetest a szegények védőszentjeként tiszteljük. A legnépszerűbb szent az egész világon, érdemei elismeréséül a pápa alig tíz hónappal halála után szentté avatta. Halálát követően egy évvel kezdték el  építeni a bazilikát, ahol sírja is található. Mi is felkeressük a nevezetes templomot., azt követően pedig megkezdjük a hazautazást. Folyamatos utazás technikai megállókkal, érkezés Budapestre az esti órákban.

 

A programok időrendben felcserélődhetnek!

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • Annecy, Chamonix kirándulás (min. 15 fő): 6.825 Ft/fő + felvonó jegy (kb. 60 EUR/fő)
 • Helyszínen fizetendő belépők: kb. 45 EUR/fő
 • Idegenforgalmi adók: kb. 6 EUR/fő, helyszínen fizetendő

Árak

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • utazást autóbusszal
 • reggelis ellátást
 • idegenvezetést
 • megadott programokat

Az ár nem tartalmazza

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • fakultatív programokat és belépőket
 • idegenforgalmi adót
 • egyágyas felárat - turnusonként változó, érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1.5 %-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2-ágyas standard
jún. 21-277/6199 900 Ft
183 908 Ft
aug. 16-227/6204 900 Ft
188 508 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 1 354 01 91 Kapcsolat