Kirándulás Svájcban olasz, német és francia kitérőkkel

Haraphatóan tiszta levegő, pontos órák és hihetetlenül finom csokik: ha csak ennyit tudunk Svájcról, már akkor is megéri ellátogatni a havas hegycsúcsok és gleccserek ölelésében fekvő, barátságos kis országba. De ha már itt vagyunk, két sajtkóstolás között feltétlenül szakítsunk időt Luzern fedett fahídjaira és Genf látványos virágórájára is!

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2-3 fős szoba

Turnusok: fix turnusok, 5 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal / repülővel

Egyéb: min. létszám 35 fő

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában
 • 2-3 fős szobában

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza

Utazás

 • autóbusszal
 • vagy odaúton a WizzAir, visszaúton az Easyjet járatával. Repülővel utazó utasaink a 2. napon csatlakoznak a csoporthz és a 6. napon válnak el.
 • Repülőjegy felár illetékkel (a katalógus készítésekor érvényes árak): júniusban 42 000 Ft/fő. agusztusban 48 000 Ft/fő.
 • A feladható csomagok díjtételeiről érdeklődjön munkatársainknál!

Program

1.nap Budapest-Lago Maggiore
Indulás reggel Budapestről Szlovénián át Észak-Olaszországba. Rövid pihenők után estefelé érkezünk a nevezetes tóhoz, a Lago Maggiore partjára. Szállás.


2.nap Milánó-Zermatt

A közeli milánói repülőtéren felvesszük a repülővel érkező utasokat, majd a Simplon hágó szépséges hegyi útján jutunk Itáliából Svájcba. Zermatt és környéke az egész Alpok leglátványosabb vidéke. A pazar panorámáról és a tiszta alpesi levegőről nevezetes kisvárosban csak elektromos járművek közlekedhetnek. Täsch faluban mi is vonatra szállunk és így tesszük meg a bő tízperces utat a nagyvilági üdülőhelyig. Szabadidő Zermattban, a méltóságteljes piramisként 4478 méterre magasodó Matternhorn lábánál. Tiszta időben javasolt fogaskerekűvel felmenni a Gornergratra, ahol valami egészen fantasztikus látvány tárul a szemünk elé, az Alpok négyezres csúcsi közül több mint két tucat látható körös-körül, a monumentális hegyek és gleccserek szinte karnyújtásnyira vannak tőlünk. A fogaskerekű 33 perc alatt kapaszkodik fel 3089 méterre. A Rhône völgyében utazunk tovább nyugat felé az égbe nyúló hegyek között, míg elérjük a páratlan szépségű Genfi tavat. Szállásunk két éjszakára a tó francia oldalán lesz. 


3.nap Montreux - Genf

A reggelit követően szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás a tó körül.
Elsőként Montreux városát keressük fel, amely még az igazán gazdag Svájcon belül is a fényűző és előkelő világ jelképe, de zenei élete is jelentős. A közelben található Chillon vizi vára, amit mi is végigjárunk (a belépőt a kirándulás ára tartalmazza). Ezután utazunk Genfbe, a „kálvinista Rómába”. Francia Svájc szíve és a nemzetközi politika egyik központja éppúgy híres természeti adottságairól, mint az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Városnéző sétánkon ismerkedünk a tóparti sétányokkal, a svájci óraipart is szimbolizáló híres világórával, valamint a világ legmagasabb szökőkútjával. A nap megkoronázása az UNESCO Világörökség részét képező Yvoire, ami egy kis mesevárosnak tűnik.


4.nap Gruyéres
Első megállónk Gruyères, ahol bepillanthatunk a világhírű sajt gyártási folyamatába.

Természetesen felkeressük a méltán nevezetes várat is, majd a Cailler csoki gyárat látogatjuk meg. A főváros Bern központja szintén a világörökség része. Macskaköves utcái, díszes ivó kútjai, pompás épületei és toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt. A két tó között található, egyedi fekvésű Interlakenben, ha az időjárás is úgy akarja, a Jungfrau és négyezer méteres társainak látványa igazi élmény, és megéri a rövid megállót. Ezután jutunk szálláshelyünkre, egy tipikus svájci településre.a.


5.nap Aareschkucht
Reggeli után következik a természet csodája, az Aareschlucht.
Az ország közepének meghatározó folyója itt még alig több mint egy patak, de hihetetlen erejét már megmutatja. A sziklák közötti szűk kanyonban zúgva, zubogva, robogva, rohanva tör utat magának a víz, és néhány száz méteren mi is követjük az útját. Luzern a festői Vierwaldstatti -tó észak-nyugati végénél található a PIlatus és a Rigi hegyek ölelésében. Gyönyörű fekvése a svájci turizmus egyik fellegvárává emelte a várost. Sétánk folyamán megismerkedünk az óvárossal és Luzern fahídjaival, a város jelképével. Nyugat-Európa meghatározó folyójával, a Rajnával egy bájos kisvárosban, Stein am Rhein-ban találkozunk először. Innen néhány kilométerre van kontinensünk legnagyobb vízesése Schaffhausen mellett. A dübörgő zuhatagot jó idő esetén hajóval is megközelítjük. Az éjszakát a Bodeni-tó közelében töltjük.ra.


6.nap Titisee - Colmar - Mulhouse
Utazás a Fekete-erdőn keresztül, pihenővel a vadregényes tónál, a Titisee-nél.
Újra átlépjük a Rajnát és Elzász emblematikus városába, Colmarba érkezünk. Az ámulatba ejtő francia városban séta és szabadidő, majd Mulhouse-ban búcsú a repülős utasoktól, akik innét már hazautaznak. A végig buszos utasok németajkú Svájc második legnagyobb városában, Baselben tesznek városnéző sétát, majd visszautaznak a szálláshelyre.

 

7.nap Bodeni-tó - Budapest
Hazautazás a Bodeni-tó mentén, majd autópályán rövid megállókkal. 

 A Gornergrat az örök hó birodalma, a hőmérséklet nyáron, napsütésben is ritkán megy + 12 C fölé.

 

Fokozottan felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Svájcban a fizetőeszköz a svájci frank, a belépőket, ételt, italt, ajándéktárgyakat ebben kell fizetni. Egyéb fizetőeszközök, euró, dollár váltása nem mindig zökkenőmentes.

 

A programok időrendben felcserélődhetnek!

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • kirándulás a Genfi tó körül (min. 20 fő): 7900 Ft/fő
 • Helyszínen fizetendő belépők: kb. 160 CHF/fő (kb 140 EUR/fő)
 • Idegenforgalmi adók: kb. 6 EUR/fő, helyszínen fizetendő

ÁrakLejárt: 2019. augusztus 16.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • utazást autóbusszal
 • reggelis ellátást
 • idegenvezetést
 • megadott programokat

Az ár nem tartalmazza

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • repülős utazás esetén a repülővel kapcsolatos illetékeket
 • fakultatív programokat és belépőket
 • idegenforgalmi adót
 • egyágyas felárat - turnusonként változó, érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1.5 %-a

Újdonság az árazásban 2020-tól!

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően itthon fizetendő díjat tartalmaz. Helyszínen kötelezően fizetendő az idegenforgalmi adó. A díjon felül - igény szerint - fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP) díja.

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2-ágyas standard
aug. 16-227/6MEGTELT

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat