Sör és Kastélytúra Dél-Csehországban

Csehország talán legromantikusabb vidéke, csodálatos tájjal, halastavakkal és erdővel. A régió gazdag műemlékekben, hatalmas várak, kastélyok és parasztlakok várják az idelátogatót. A régió egyik legnagyobb városa Ceské Budĕjovice, amely meg tudta őrizni kisvárosi hangulatát minden bájával egyetemben. Fontos szerepet játszott a huszita felkeléseknél, és egy időben itt tartották a császári ereklyéket is. Az irodalomban kicsit járatosaknak valószínűleg Svejk katonát idézi, míg a sörkultúra tudósainak a mára világhírű Budvar (Budweiser) sört juttatja eszébe, amelyet máig itt gyártanak.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 3*-os

Turnusok: 3 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • 3*-os szállodásban
 • 2 ágyas zuhanyzós szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora befizethető 15.750 Ft/fő/turnus áron

Utazás

 • autóbusszal Bp-ről

Program

1. nap: Budapest - Telc - České Budějovice
Indulás kora reggel Budapestről, majd elindulunk Csehország felé. Első utunkat a tavak rózsájának is nevezett Telcbe vesszük. A világörökség részét képező kisvárosban gyönyörködhetünk a színes lábasházakban, várkastélyban és templomokban. A városka főterén található házak homlokzata különleges. Úgy lettek kialakítva, hogy a homlokzat azt sejteti, mintha egy több emeletes ház lenne a háta mögött, azonban ez csak a látszat. Tovább utazás, majd késő délután megérkezünk Ceské Budĕjovicébe, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.


2. nap: České Budějovice sörgyár, Hluboká vára
Reggeli után rövid városnézésre indulunk. A város legfontosabb látványosságait tekintjük meg: Sámson kút, Fekete torony, Szent Miklós templom, Szűz Mária templom, Vas szűz torony stb. Városnézés után ellátogatunk a város sörgyárába, ahol a sörgyártás folyamatával ismerkedünk meg, valamint sörkóstolóban is részünk lesz.

Délben irány Hluboká várkastélya. A várkastélyról tudni kell, hogy II. Ottokár építtette a 13. században, majd 1840-ben a Schwarzenbergerek építtettek belőle a windsori kastély mintájára Tudor-stílusú, neogótikus épületet. Ezen dinasztia által összegyűjtött bútorok, festmények porcelánok stb. láthatóak a pompás kastélyban. A kastélylátogatás után visszatérünk Ceské Budĕjovicébe. Szabadprogram.


3. nap: České Budějovice - Český Krumlov
Reggeli után elindulunk Ceský Krumlovba, dél-csehország legfestőibb hangulatú kisvárosába, a Világörökség részeként őrzött ódon reneszánsz városba, mely gazdagságát hegyei ezüstkincseinek köszönheti. Séta a Moldva két hurkában épült óvárosában, ahol a csodálatos házak mindenkit rabul ejtenek. A Rosenberg dinasztiát idéző várkastély, az ország második legnagyobb vár-épületegyüttese a prágai Hradzsin után. A nap végén megtekintjük az itteni Eggenberg sörfőzdét, ami még szintén a városkapun belül található. Visszatérés a szállásunkra, szabadidő.


4. nap: České Budějovice - Trebon - Budapest
A reggelit követően hazafelé indulunk, utunkat Trebon felé vesszük, ahol a várkastélyt és a hozzá tartozó parkot tekintjük meg kívülről. A fürdő, a reneszánsz kastély, a szomszédos parkok és a Svet (Világ) tó egyedi egységet alkotnak. Trebon főként halászatáról és ízletes Regent söréről ismert. A helyi éttermek a treboni pontyból készített halkülönlegességeket kínálnak. A menetidő függvényében lehetőség lesz egy rövid hajókázásra is a tavon. A kora délutáni órákban a hazautazás folytatása, folyamatos utazás, megérkezés Budapestre az esti órákban.

 

A programhoz szükséges kétszám min. 35 fő.

 

 

ÁrakLejárt: 2018. október 20.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • vacsora felárat
 • egyágyas felárat
 • belépődíjakat: kb. 680 CZK - helyszínen fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1.5 %-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2-ágyas standard
okt. 20-234/3MEGTELT

Egyágyas felár: 21.600 Ft/fő

 

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 1 354 01 91 Kapcsolat