Rimini - Észak-Olasz csillagtúra

Rimini, a neves üdülőhely az igazi olasz nyaralás megtestesülése. Élvezheti az Adria csodaszép partvidékének látványát, ezen kívül megcsodálhatja a régió legmesésebb városait, belefeledkezhet Itália történelmébe, az időtlen kulturális kincsekbe. Visszautazunk a gladiátorok, a középkori legendák világába, a dózsék aranykorába, miközben a mai Olaszország minden nyüzsgése és tengerparti bája bűvöl el minket.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szobák

Turnusok: fix turnusok, 7 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Fontos tudnivalók

A belépéshez útlevél vagy új személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes.
Olaszország: 2022. június 1. napjától a beutazás járványügyi korlátozások nélkül lehetséges. San Marino: Jelenleg az Olaszországból, vagy a harmadik országokból San Marino-ba történő belépés esetén nincs járványügyi korlátozás.
Kiegészítő fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges!

Beutazási tudnivalók és Fontos információk
Naprakész információk a konzuliszolgálat oldalán: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/olaszorszag

A fenti tájékozatás nem teljes körű.

Elhelyezés

 • minőségi középkategóriás szállodákban, pl.:Hotel Vienna Ostenda,
 • 2 fős fürdőszobás szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben helyezik el az Utasokat.

Étkezés

 • reggeli az árban
 • vacsoracsomag befizethető: 39.990 Ft/fő, irodánkban, foglaláskor fizetendő.

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel
 • az ár tartalmazza a kézi poggyászt és a feladható poggyászt.
 • A pontos menetrendet indulás előtt adjuk meg.

Program

1. nap: Utazás Olaszországba
Repülés Budapestről Olaszországba, Riminibe. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás Rimini környékén (Hotel Vienna Ostenda vagy hasonló).

 

2. nap: Rimini
A mai nap középpontjában, félnapos kirándulásunk keretében Rimini áll, mely az Adriai-tenger partjának népszerű üdülőközpontja. Festői, homokos tengerpartja, és a lassan mélyülő víz sok pihenni vágyót vonzanak. A város történelmi nevezetességgel is büszkélkedhet. A római aréna 12.000 fő befogadására volt alkalmas. Az amfiteátrum maradványai azokat az időket idézik fel, amikor a gladiátorok grandiózus, dicsőséges küzdelmei zajlottak itt a 3. században. A város jelentős szerepet töltött be a Római Birodalom korában: ennek ékes bizonyítéka Augustus diadalíve, a város egykori kapuja. Visszatérés a hotelbe.

 

3. nap: Szabadidő vagy fakultatív: San Marino
Szabadidő, vagy a mai napon egész napos fakultatív kirándulás vár ránk: San Marino. Ez a világ egyik legkisebb országa, kisvárosnyi lakossággal (kb. 34.000 fő), Olaszország szomszédságában. A törpeállamot Itália teljesen körbefogja. A bélyeggyűjtők körében ritka kincsnek számítanak az itteni egyedi bélyegek. A főbb nevezetességek közé tartozik a Palazzo Valloni, a múzeummal és galériával, és a neogótikus stílusban épült kormányzósági palota A világ legősibb köztársaságának gyökerei egészen 301-ig nyúlnak vissza. A törpeállam egyben a vásárlók paradicsoma is: olcsón lehet itt luxusmárkák termékeit megvenni. Sétát teszünk a San Marino Outlet Experience -ben, a bevásárlóközpontban, ahol adózhatunk a vásárlás örömeinek (többek között Prada, D&G, Versace termékekre vadászhatunk). Visszatérés a hotelbe.

 

4. nap: Szabadidő vagy fakultatív: Velence
Szabadidő, vagy a mai napon egész napos fakultatív kirándulás vár ránk: A program egyik csúcspontját jelenti a mai napon Velence (egész napos). Ez a világ egyik legszebb, legromantikusabb városa, mely egy igazi ékkő, sokak bakancslistájának első helyezettje. Az V. században alapított, 118 szigetecskéből álló Velence egésze egy csoda. A lagúnákon ringó gondolák jellegzetes, csíkos pólós evezőseikkel, a mesés épületek, a megkapó szépségű paloták, a szinte tapintható történelem számos művészt és filmest ihlettek meg. Az építészetben a gótikus, reneszánsz, és barokk stílusok dominanciája figyelhető meg A Szent Márk-tér galamboktól, és a turisták nyüzsgésétől életteli, ugyanakkor időtlen. A város épületeiben a legnevesebb mesterek alkotásait őrzik, melyek a művészet hallhatatlanságát hirdetik. Itt található a Dózse-palota, a dózsék egykori rezidenciája, a tengeri köztársaság erejének egykori szimbóluma, és itt magasodik a 99 méter magas Campanile, azaz a harangtorony is. Az impozáns Rialto-hidat a 16. században vehették használatba a járókelők. Érdemes letelepedni a Szent Márk-téren egy pohár processo-t kortyolva, kipróbálni a gondolázás életre szóló élményét, vagy felkeresni a Peggy Guggenheim Múzeumot melynek egy 18. századi palota ad otthont, és ahol modern művészeti alkotások tekinthetőek meg. Visszatérés a hotelbe.

 

5. nap: Gradara és Gabicce Mare
Félnapos programként a mai napon először Gradara felé indulunk. Garada, a középkori város meghatározó eleme a vár, melynek munkálatai már a 12. században megkezdődtek. Megismerhetjük Francesca és Paolo legendáját, mely az ősi várkastélyhoz kötődik: itt lelték végzetüket. Tragikus szerelmüket az Isteni színjátékban Dante örökítette meg. Délután Gabicce Mare felé tartunk, mely Gradarától mintegy 6 kilométernyire lelhető fel. Ez a festői tengerparti városka Marche régió északi részén fekszik, az Angyalok Öblénél, a zöldellő Saint Bartolo-hegy ölelésében. Felkeressük a városközpontot. Visszatérés a hotelbe

 

6. nap: Szabadidő vagy fakultatív: Bologna
Szabadidő, vagy fakultatív: egész napos kirándulásunk Bologna-ba visz minket, melyet i.e. az 5. században alapítottak az etruszkok. A város a legrégebbiek közé tartozik az országban, és történelmi, kulturális emlékei, múzeumai miatt az egyik legkedveltebb úti cél. Itt található a világ egyik legősibb egyeteme-1088-ban alapították. A híres Két Torony a város szimbólumának számít. A középkori városközpont a 12. században épült, ahol a művészet, a kultúra, és a gasztronómia elbűvölő keveréket alkot. A méltóságteljes Piazza Maggiore a város szíve—lelke, főtere, történelmi pillanatok tanúja. Az Enzo Palota is a közelben található. A kulináris élmények itteni fellegvára a Fico Ételpark, ahol a kávérajongóknak érdemes megkóstolni az itteni feketét. Visszatérés a hotelbe

 

7. nap: Pesaro és Urbino
Félnapos kirándulásunkon elsőként Pesaro bűvöl el minket. Az Adria-parti, körülbelül 95.000 lakosságú várost homokos tengerpartja mellett történelmi városközpontja is közkedveltté teszi az utazók körében. Délután Urbino vár ránk, az olasz reneszánsz egyik ékköve, mely 1998-ban lett az UNESCO Világörökség része. Körülbelül tizenötezren élnek a mintegy 485 méter magasan, dombos területen fekvő városkában. Sétánk során érintjük a történelmi központot, a a Palazzo Ducale-val (hercegi palota), melynek építése a 15. században kezdődött, és a reneszánsz stílus képviselője. Visszatérés a hotelbe.

 

8. nap: Hazautazás
A reggelit követően a gép indulásának függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Magyarországra. Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza.

 

Fakultatív programcsomag - 59.990 Ft / fő: San Marino, Velence, Bologna

 

Akciók

PARKOLJON INGYEN a bécsi reptéren! Utazásunk a schwechati repülőtérről indul, a parkolást ajándékba adjuk!

ÁrakLejárt: 2022. szeptember 18.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • kis méretű kézi poggyászt
 • feladható poggyászt
 • felsorolt, nem fakultatív programokat
 • idegenvezetést
 • reptéri illetékeket
 • helyi transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adó: kb. 2 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • fakultatív programokat és belépődíjakat
 • fakultatív vacsora felárat
 • egyágyas felár- érdeklődjön irodánkban
 • Biztosítási csomag: BBP és útlemondási biztosítás egyben: 11.460 Ft/fő
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
szept. 19-268/7269 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat