Puglia-Calabria

Álmodozunk arról, hogy milyen az ideális nyaralóhely, milyen a tökéletes nyaralás. Egy hely, ahol kristálytiszta a tenger, ahol mediterrán növényzet árnyékában hűsölhetünk, jókat ehetünk, és néha magányos öblökbe elvonulhatunk, felfedező túrákat tehetünk. Egy hely, ahol az emberekből nem veszett ki a vendégszeretet... egy hely, ahol körülvesz minket az élő történelem. Ne legyen túl messze, mégis különleges legyen. Ne legyen exravagáns, de mégse legyen megszokott. Létezik?...közel keleti kultúra összegyúrva görög művészettel, olasz életérzéssel, és egzotikus strandokkal. Isten hozta Pugliában!

Szállástípus: hotel

Étkezés: félpanzió

Szobatípusok: 2-3 fős szoba

Turnusok: Fix turnusok (14 éj)

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • *** hotelben
 • 2-3 fős szobákban

Étkezés

 • Félpanziós ellátást az ár tartalmazza

Utazás

 • Autóbusszal

Vidéki utasaink a programhoz az alábbi városokban csatlakozhatnak: 

 • Miskolc
 • Mezőkövesd
 • Füzesabony
 • Gyöngyös
 • Hatvan
 • Gödöllő
 • BUDAPEST
 • Budaörs
 • Érd ( érdi csomópont lezárva ! )
 • Székesfehérvár
 • Siófok
 • Balatonlelle
 • Nagykanizsa

indulási időpontok:
Miskolc: 00:30 óra
Mezőkövesd: 01:30 óra
Gyöngyös: 02:30 óra
Budapest: 03:30 óra
Budaörs: 03:50 óra
Székesfehérvár: 04:40 óra
Siófok: 05:15 óra
Balatonlelle: 06:00 óra
Nagykanizsa: 07:40 óra

Program

Budapest - Termoli: 1.320 km * Menetidő: kb. 16 óra megállókkal
1. nap: Egésznapos utazás a fentebb említett útvonalon. A kora esti órákban a szállás elfoglalása Termoliban, vacsora a hotel éttermében. 

Termoli - Bari -  Conca Spechiulla: 400 km * Menetidő: kb. 4 óra egy megállóval
2. nap: reggelit követően továbbutazás Bariba. Puglia egyik legizgalmasabb városa az állandóan lüktető és hangos egykori bizánci kultúra fényében nevelkedett település. Kikötői negyedében és a sikátoros óvárosi részen sétálva megelevenedett olasz filmbe csöppenünk. A városnézés fókuszában természetesen a román stílusú Szent Miklós templom áll. Délután továbbutazás Conca Specchiullába. A szálások elfogalása, szabadidő, majd vacsora a hotel éttermében. Szállásunk egyszerű három csillagos hotel, 500 méterre a tengertől. A szálloda szobái légkondícionáltak, a kertben úszómedence és napozó biztosítja a gondtalan pihenést. A strandra  vezető utat gyönyörű vegetációk ölelésében tehetik meg. Píneák, Bouganvillek, Leanderek és Pálmák övezik a pár perces sétát még a partra leérünk. A strand: csipkézett sziklaplatón ereszkedünk le a homokfövenyes különleges strandra.

Conca Spechiulla - Lecce: 45  km * Menetidő: 1 óra
3. nap: reggelit követően félnapos kirándulás Leccébe. Az élő "történelemkönyv" rengeteg látnivalót kínál. Ízelítőként meglátogatjuk a legszebb barokk palotákat, a Santa Croce Bazilikát, a Dómot és a város hangulatos főterét. Délután szabadprogram, tengerparti fürdőzés.


Conca Specchiulla - Gallipoli: 65 km * Menetidő: kb. 90 perc, megállás nélkül
4. nap: reggelit követően félnapos kirándulás Gallipoliba, az egykori Bizánci Birodalom városába. Délután strandolás, szabadprogram.

Conca Specchiulla - Ostuni - Alberobello: 150 km * Menetidő: kb.2,5 óra egy megállóval
5. nap: reggelit követően kirándulás Ostuniba. A "la cittá bianca", avagy a fehér város, ahogy a helyiek emlegetik, fehérre meszelt házaival már messziről szembetűnik. A hegyre épült településre Hannibál is szemet vetett, de huzamosabb ideig a Sforzak vetteték meg a lábukat a városban. A Püspöki Palota és a Katedrális ma is a város leglátogatottabb emlékei. Alberobello a pugliai lakosok kultúrtörténetének igazi bölcsője. Látogatás a trullik városában.

Conca Specchiulla - Polignano - Brindisi: 150 km * Menetidő: kb. 2,5 óra egy megállóval
6. nap: reggelit követően egésznapos kirándulás. Városnézés Monopoliban: az "egyetlen" város hatalmát Velencének köszönheti. Az egykori kis görög falu fehér mészkő házaival vonta magára a figyelmet. Látogatás a Santo Stefano templomnál és a Várkastélynál, melyet V. Károly építtetett. Polignano település az egyik leghangulatosabb tengerparti város. A II. Dionüsszosz által alapított ősi város ma is rengeteg filmforgatás helyszíne, hangulatos utcái és páratlan panorámája miatt. Utolsó állomásunk ezen a napon Brindisi, ahol a belvárosi Corson sétálhatnak és vásárolhatnak vendégeink a nagy olasz divatcégek boltjaiban. Brindisiben szabad programot biztosítunk vendégeinknek. 

Conca Specchiulla - Matera: 207 km * Menetidő: kb. 3,5 óra egy megállóval
7. nap: reggelit követően kirándulás Materába a kőbe zárt városba. Kevesen gondolnák, hogy a Föld egyik legszebb világöröksége nem egy távoli kontinensen, hanem pontosan Itália szívében van, alig pár órányira tőlünk. Matera, az olasz kisváros barlanglakásai olyan hangulatot árasztanak, mintha 2000 évet visszamentünk volna az időben. Nem csoda, hogy Mel Gibson itt forgatta Jézus életéről szóló Passió című filmet. Matera 1993 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján, és légvonalban mindössze 786 kilométerre fekszik Budapesttől. Ilyen közel ilyen szép világörökséget nehezen találunk másutt. Délután továbbutazás Marateába, este a szállások elfoglalása Maratea melletti tengeparti településen. 

Maratea - Tropea: 200 km * Menetidő: 3,5 óra, egy megállóval
8. nap: reggelit követően látogatás a Cristo del Redentore szobornál, a település felett magasodó kilátón ahonnan páratlan panoráma nyílik a partszakaszra és a középkori borgókra. Este a szállások elfoglalása Tropea melletti tengerparti településen. 

Tropea:- 
9. nap: szabadprogram, strandolás

Tropea:- 
10. nap: szabadprogram, strandolás

Tropea -Napoli:  450 km * Menetidő: 5 és fél óra 2 pihenővel
11. nap: reggelit követően továbbutazás Campania tartományba. Délután érkezés a nápolyi öbölbe, látogatás a közelkétezer éves ősi városban Pompejben. Este a szállások elfoglalása Nápolyban. Ezen az estén vacsora nem biztosított, de a hotelben előrendelhető. 

Napoli - Capri - Anacapri: 60 km * Menetidő: 60 perc hajóval 
12. nap: reggelit követően egésznapos hajókirándulás Capri szigetére. Este gyalogos városnézés Nápolyban: Királyi palota - Castel Nuovo - S. Paolo Francesca templom - Umberto galéria - Via Toledo - Il Gesú... este a szállások elfoglalása

Napoli - Amalfi - Positano: 65 km * Menetidő: kb. 1,5 óra megálló nélkül
13. nap: reggelit követően egésznapos autóbuszos kirándulás a Sorrentoi félszigeten. Érintett városok: Amalfi - Ravello - Positano. 

Napoli - Levada di Piave: 760  km * Menetidő: kb. 9 óra megállásokkal
14. nap: tranzit utazás észak - olaszországi hotelünkbe. Este a szállások elfoglalása és vacsora a hotelben. 

Levada - Budapest: 750  km * Menetidő: kb. 10 óra megállásokkal
15. nap: reggelit követően hazautazás Budapestre. Érkezés a kora esti órákban

 

 

ÁrakLejárt: 2016. október 06.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • autóbuszos utazást
 • félpanziós ellátást (nápolyi hotelben)
 • medence használatát (pugliai hotelben)
 • idegenvezetést
 • audioguide-ot
 • a programban megjelölt összes programot
 • túravezetőt/helyi idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza

 • helyszínen fizetendő költségeket - belépők, kikötői illeték, hajójegy , idegenforgalmi adó - összesen 119 €/fő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZMÉNYES ÁRON!
 • útlemondási biztosítást - csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód.

 

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2-3 fős szobában
szept. 22-okt. 615/14279 900 Ft
220 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat