Portugália és Andalúzia- Két országon átívelő kulturális program

Portugáliát az enyhe éghajlat, az évente 3000 napsütéses órák száma, az egyedülálló kulturális örökség, a változatos, festői tájak teszik egész évben ideális úti céllá. A délkeleti hagyományok és a modernitás kiegyensúlyozott ötvözete, a pompás konyha, a melegszívű helyiek miatt szívünkbe fogjuk zárni ezt a csodás vidéket. Spanyolországban a nemes tradíciók és a mai világ vívmányai, a pezsgő városok, a nyugodt kis horgászfalvak, a tenger és a hegyek vonulatainak elképesztő szépsége elvarázsolja az ide utazókat. Malaga, Sevilla, Córdoba és Granada kulturális és természeti kincsei, a flamenco tüzes ritmusa és a paella zamatos íze mind-mind arra várnak, hogy saját magunk is megcsodálhassuk és megtapasztalhassuk őket.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Fontos tudnivalók

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges!


A programok a részvételi díjban benne foglaltatnak, ezen kívül fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében. Bővebb tájékoztatást ezekről a helyszínen kaphatnak.

FAKULATÍV kirándulások: Fatima, Sintra, Cascais, és Estoril

Elhelyezés

 • 4 csillagos szállodában
 • 2 fős szobában

Étkezés

reggelis ellátás

 • vacsora befizethető

Utazás

 • repülőgéppel

Program

1.      NAP Repülés Portugáliába

Repülés Lisszabonba a bécsi reptérről. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás 3 éjszakára Lisszabon környékén, Costa da Caparica, Hotel Ever Caparica ****

2.      NAP Lisszabon

Az Atlanti-óceán partján, a Tejo-folyó torkolatánál fekvő legnagyobb portugál város, Lisszabona második legrégibb európai főváros Athén után. Olyan nagy felfedezők otthonát jelentette egykor, mint Magellán, és Tengerész Henrik herceg. Semmihez sem fogható látvány a naplemente ott, ahol Európa véget ér, és az óceán hullámai egy új világ felé futnak. A 12. századi katedrális különböző építészeti stílusokat képvisel. A Castelo São Jorge, azaz Szent György vár a város feletti dombról vigyázza a tájat. Az Alfama-nak, a nyüzsgő, fiatalos energiákkal teli Lisszabon legrégebbi negyedének középkori utcái, fehérre festett házai, kis terei ódivatú bájt kölcsönöznek. A Belém-torony történelemi idők tanúja volt: itt szálltak hajóra ismeretlen vizek felé, a világ meghódítására készülő nagy felfedezők, mint Magellán és Vasco de Gama. Megállunk a Felfedezések emlékművénél, és felkeressük a Szent Jeromos kolostort. Busztranszfer az Expo ’98 helyszínén át. Este használja ki az alkalmat, hogy egy bárban a hagyományos fado dalokat hallgathassa (FAKULTATÍV).

 

3.      NAP Lisszabon –FAKULTATÍV: Sintra, Cascais, Estoril

Amennyiben szeretné kiélvezni a hotel és a környék nyújtotta lehetőségeket, ezen a napon megteheti szabadprogram keretében.FAKULATÍV: Felkeressük a következő híres zarándokhelyeket:Sintra, Cascais, és Estoril.

 

4.      NAP Lisszabon - Sevilla

Reggeli után utazás az andalúz régió fővárosába, Sevillába. Érkezés után szabadidő, ebédelési lehetőség (az ár nem tartalmazza).  Spanyolország negyedik legnagyobb városa a Sierra Morena – hegy lábánál fekszik, és a Guadalquivir– folyó kanyarog végig rajta. A mór stílusú házak, a hangulatos sikátorok, a buján zöldellő kertek teszik a várost az egyik legkedveltebb turista célponttá. A legfontosabb nevezetességek közé tartozik a gyönyörű, hatalmas, 16. századi gótikus katedrális(belépti díj az árban), a Mór Palota, a gazdagság, a kifinomultság megannyi jelével, az 1200-as években, a folyóparton épült Torre del Oro, az Aranytorony. Transzfer a hotelbe. Szállás Hotel Abades Benacazon **** Sevilla.

 

5.      NAP Sevilla - Granada

A bőséges reggeli után Granada felé indulunk. A három dombon fekvő, korábbi mór főváros Spanyolország egyik ékessége. Az elbűvölő szépségű Alhambra palotaegyüttes-erőd egy teraszos dombról őrzi a vidéket, és 1984. óta számít az UNESCO – Világörökség részének. A mesébe illő park, a káprázatos tornyok, lenyűgöző boltívek, oszlopdíszek, kapuk ámulatba ejtenek minket. (A belépti díjat az ár tartalmazza). A látogatás során elegendő idő kínálkozik a nevezetesség bebarangolására. Transzfer a hotelbe. Szállás Hotel Abades Nevada Palace **** Granada

 

6.      NAP Granada – Malaga – Córdoba

Reggeli után Malaga-t látogatjuk meg.  Buszos városnézés során feltárulnak előttünk a Földközi-tenger partján található ragyogó kikötőváros titkai. A La Manquita-katedrális  impozáns mérete mellett a neve is megragadja a látogatókat: egykezű hölgyet jelent, mely arra utal, hogy a tervezett kettő helyett egy tornya épült meg. A Malaga szívében magasodó Teatro Romanorólérdemes tudni, hogy magát az amfiteátrumot a 3. század óta nem használták, és a mórok a köveket saját erődjük, az Alcazaba megépítésére használták. Itt múzeum is működik, és a kert, és a kilátás magával ragadó. A Gibralfaro-vár a magasból tekint le a városra, ahonnan végigpásztázhatjuk Malaga-t, a kikötőt, és a kéken csillámló tengert is.  Vásárlási-és ebédelési lehetőség. Folytatjuk utunkat Córdoba régióba. Szállás Hotel MS Fuente Las Piedras **** Cabra, Córdoba

 

7.      NAP Cordóba-Lisszabon

Reggeli után Andalúzia következő gyöngyszemét, harmadik legnagyobb városát, az arab múltat őrző Córdobát ismerhetjük meg. A Mezquita, azaz córdobai nagymecset az iszlám építészet egyik kimagasló példája, de egyediségét az is fokozza, hogy gótikus katedrálist hoztak létre területén. (Belépti díjat az ár tartalmazza).  Lesz idő a hely misztikus hangulatának kiélvezésére, a briliáns építészeti megoldások megcsodálására. A jó állapotban megőrzött római híd a Guadalquivir folyó felett ível át. A város vonzerejét a sok bájos terasz, az ezerszínű virágokkal ékesített udvarok is fokozzák. Szabadidő. Folytatjuk utunkat Lisszabonba. Szállás Lisszabon környékén.

 

8. NAP  Hazautazás

A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre.

 

 

A fakultatív programok megvásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében, melyek a következőek:

 • Sintra & Fatima & Cascais Estoril: 65€/fő
 • Fado Show: 25€/fő
 • Flamenco Show in Granada: 35€/fő

 

PARKOLJON INGYEN a bécsi reptéren! Utazásunk a schwechati repülőtérről indul, a parkolást ajándékba adjuk!

 

min.létszám: 30 fő

 

 

Akciók

PARKOLJON INGYEN a bécsi reptéren! Utazásunk a schwechati repülőtérről indul, a parkolást ajándékba adjuk!

ÁrakLejárt: 2016. október 09.

Az ár tartalmazza

 • A repülőjegyet oda-vissza, neves légitársasággal.
 • Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat. Feladott poggyász: 23 kg/fő, kézipoggyász: 8 kg/fő, repülőtéri check-in.
 • Transzfereket. A  repülőtéren várja Önöket idegenvezetőnk, aki a résztvevőket elkíséri a szállodába, az elutazás napján pedig a szállodából a repülőtérre.
 • Érdekes kirándulóprogramokat modern panorámabuszokkal:  Sevilla, Granada, Malaga, Córdoba, Lisszabon.
 • Vendégeink minőségi, négycsillagos  hotelekben kapnak elhelyezést.
 • Magyar nyelvű idegenvezetést.
 • Reggelis ellátást

Az ár nem tartalmazza

 • Foglalási díjat 2.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Repülőtéri illetéket: 48.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Egyágyas szoba felárat (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 6990 Ft/fő/éj - irodánkban fizetendő
 • Vacsorát: 42.280 Ft/fő/hét áron irodánkban befizethető
 • Baleset-betegség-és poggyászbiztosítást, melyet irodánkban köthet KEDVEZŐ áron!
 • Útlemondási biztosítást: 4.050 Ft/fő - Csak megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
nov. 2-98/7179 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Volt egyszer egy Portugália

útibeszámoló
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy portugál kirándulás...   Csapatunkkal idén februárban ellátogatottunk Lisszabonba és Portóba, ahol pár napot töltöttünk telis teli izgalmas programokkal. Előszőr a fővárosba látogattunk el, ahol nem csak a megszokott turistalátványosságokat derítettük fel, hanem...
óváros
+36 20 459-5424 Kapcsolat