Peking - Évezredek örökségének nyomában

Városlátogatásunkon feltárulnak Ön előtt a Kínai Népköztársaság 22 milliós lakosságú fővárosának titkai. Az i.e 473-ban alapított Peking végeláthatatlanul sok kincset rejt. Évezredes történelmi emlékek, mennyei békét sugárzó szentélyek, a megelevenedő múlt, fenséges paloták, lélegzetelállító természeti csodák, ámulatba ejtően nyüzsgő utcák-terek, és a kihagyhatatlan kínai konyha remekei – mindezek egy életre szóló utazás ígéretét rejtik.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: Kétágyas szoba

Turnusok: Fix turnusok

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Fontos tudnivalók

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a hazaérkezés dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Kínába érvényes vízummal lehet belépni. Kínába érvényes vízummal lehet belépni (egyéni ügyintézés esetén ennek ára 8000 Ft/fő, irodánknál történő ügyintézés esetén 12.000 Ft/fő).

 

Fakultatív programokra a helyszínen is lehet jelentkezni.

Elhelyezés

Törekszünk a program során a megnevezett szállodákban elszállásolni Önöket, de amennyiben tőlünk független, külső körülmények folytán ez mégsem volna lehetséges, akor ugyanilyen 4 csillagos szállodában biztosítunk elhelyezést

A program során tervezett hotel:

Hotel Grand Gongda Jianguo ****

Étkezés

 • svédasztalos reggeli
 • vacsora befizethető

Utazás

 • repülővel

Program

1. NAP | Repülés Kínába
Ismert légitársasággal repülés Pekingbe, bécsi indulással.


2. NAP | Érkezés Pekingbe
Megérkezés Pekingbe. Idegenvezetőnk a reptéren fogadja Önt. Ezen a napon a második legnagyobb kínai város, Peking szépségeivel ismerkedünk. A 22 milliós, lebilincselően izgalmas metropolisz a gazdaság, az oktatás, a politikai élet fellegvára. Egy fotószünet erejéig megállunk a Madárfészeknek becézett, 2008-ban megnyitott Olimpiai Stadionnál. Egy rövidebb utazást követően érünk a Szén-hegyre, melyről csodálatos kilátás nyílik a Császári Palotára. Kószáljon a Mennyei béke terén, vagy más néven Tienanmen téren, mely számos kulcsfontosságú történelmi
esemény szemtanúja volt. Fényképezőgépünk lencséje elé kívánkozik a modern építészet egyik kiemelkedő épülete, a futurisztikus Nemzeti Színház épülete. Transzfer a hotelbe. Szállás a következő 5 éjszakára a Hotel Grand Gongda Jianguo-ban****


www.jianguo-grand-gongda.beijinghotelchina.net


3. NAP | Peking
A bőséges reggeli után a megelevenedő keleti varázslat, a Tiltott Város vár ránk. Ez szolgált a császári dinasztiák uralkodó- és lakóhelyéül, a Ming-korszakon át az utolsó uralkodó család, a Csing-dinasztia csillagának leáldozásáig, az 1911-es forradalomig. A monumentális, 720 000 hektáron szétterülő Tiltott Várost 1987-ben az UNESCO-Világörökség részévé nyilvánította. A titokzatos palotaegyüttesbe történő belépést engedélyhez kötötték, egyszerű halandók nem léphettek területére. Ezt követően az elképesztő szentélykomplexumot, az Ég Templomát látogatjuk meg. Az Imák csarnoka, ahol a jó termésért fohászkodtak, ma népszerű turistalátványosság. Visszatérés a hotelbe.


4. NAP | Peking
A reggeli után a Pekingtől mindössze 15 kilométerre északnyugatra fekvő, a turisták körében évszázadok óta népszerű Nyári Palota varázsol el minket. A Csing-dinasztia tagjainak nyári rezidenciájaként funkcionáló építészeti remekművet a kínai kertépítészet elbűvölő csodái ékesítik. A változó idők és a történelem viharai többször megrongálták a nevezetességet, többször újra helyre kellett állítani. A Kunming-tó, más néven a Hatalmas Fényesség tava a kert háromnegyedét uralja. A világ leghosszabb kerti sétafolyosóján, a kb. 700 méteres Hosszú folyosón végigsétálva csodálatos festmények, pavilonok, oszlopok képesztik el a látogatót. Felkeressük a Kína egyik legfontosabb kulturális emlékének számító Láma-templomot, mely az egyik legnagyobb tibeti monostor a világon. Piros falú, sárga csempés szentély Jungho templomként is ismert. Visszatérés a hotelbe.

 

5. NAP | Peking – Szabadidő vagy fakultatív program
Amennyiben szeretné kiélvezni a hotel és a környék nyújtotta lehetőségeket, ezen a napon megteheti szabadprogram keretében. FAKULTATÍV (ebéddel): Ne szalassza el az alkalmat, hogy a világszerte ismert, fenséges-impozáns Kínai Nagy Falat megcsodálhassa! A védelmi célokból, majdnem kétezer évig épített, 8850 km hosszú legendás Fal a legnagyobb építmény a világon, és végighúzódik a mai Kína nagy részének területén. A Ming-sírokat felkeresve letűnt évszázadok titkai elevenednek meg előttünk. A Tianshou-hegységnél, a feng-shui elvei szerint kialakított sírkert szolgál 13 Ming-császár végső nyughelyéül. A Szellemek útja egy szobrokkal övezett sétány, ahol emberi (civilek és katonák) és állati (valós és mitikus) kőalakok figyelik némán az elhaladókat.


6. NAP | Peking – Szabadidő vagy fakultatív program
Amennyiben szeretné kiélvezni a hotel és a környék nyújtotta lehetőségeket, ezen a napon megteheti szabadprogram keretében. FAKULTATÍV program keretében vegyen részt félnapos Hutong-túrán (ebéddel)! A Hutong egy keskeny utcákból, fasorokból, sikátorokból, több esetben udvarral rendelkező, hagyományos házakból álló városrész. Itt képet kaphatunk a tradicionális életmódról, egy más világ mindennapjairól. Itt található a Dob-torony is. Egy zöldségpiac ezernyi illata, színe is elvarázsol majd minket. Kihagyhatatlan élményt jelent majd egy igazi riksán történő utazás.


7. NAP | Peking – Szabadidő vagy fakultatív program
Barangolja be kedvére ezt az elképesztő várost! FAKULTATÍV programlehetőség (ebéddel): a Nyugati-hegységbe teendő kirándulás. Ennek a fővároshoz legközelebb eső nyúlványa az Illatos-hegy. A környék nyugalma, csendes szépsége már 800 évvel ezelőtt ide vonzotta a buddhistákat, hogy kolostorokat emeljenek itt. A festői környezetben, a hegy keleti oldalán, a 14. században épített, 512 szoborral büszkélkedő Azúr felhő-templomban és a 700 körül épült, Fekvő Buddha-szentélyben hagyjuk, hogy ezen helyek békéje minket is elvarázsoljon. Este FAKULTATÍV lehetőség: tradicionális pekingi kacsavacsora egy ilyen fogásokra szakosodott étteremben. Transzfer késő este a reptérre, hazautazás.


8. NAP | Hazaérkezés
Felejthetetlen élményekkel gazdagodva érkezünk meg a bécsi reptérre.

 

A fakultatív programok megvásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében.

 

PARKOLJON INGYEN a bécsi reptéren! Utazásunk a schwechati repülőtérről indul, a parkolást ajándékba adjuk!

ÁrakLejárt: 2016. február 19.

Az ár tartalmazza

 • Repülőjegyet oda-vissza, ismert légitársasággal, Bécsből
 • A repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: Feladott poggyász: 23 kg/fő, kézipoggyász: 10 kg/fő, repülőtéri check-in.
 • Transzfereket : A repülőtéren várja Önöket idegenvezetőnk, aki a résztvevőket elkíséri a szállodába, az elutazás napján pedig a szállodából a repülőtérre.
 • Érdekes kirándulóprogramot:  Tienanmen-tér, Tiltott Város, Ég temploma, Nyári-palota, Láma-templom. stb. a program alapján.
 • Minőségi szállodát: vendégeink 4 csillagos elegáns szállodában kapnak elhelyezést.
 • Reggelit - Az utazás minden napján svédasztalos reggeli.
 • A magyar nyelvű idegenvezetést: Ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll rendelkezésükre.

Az ár nem tartalmazza

 • Foglalási díjat: 2.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Repülőtéri illetéket: 135.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Szezon felárat: január 15: 0 Ft, február 19: 30.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Fakultatív vacsorát: 38.400 Ft/fő - irodánkban befizethető
 • Fakultatív programcsomagot: 48.000 Ft/fő (Kínai Nagy Fal és a Ming sírok, Hutong túra, Kirándulás az Illatos hegyre)- Előzetesen foglalható, kedvezményes ár!
 • Egyágyas szoba felárat (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 9.900 Ft/fő/éj - irodánkban fizetendő
 • Vízumot: 8.000 Ft/fő - egyéni ügyintézés esetén, 12.000 Ft/fő - irodánknál történő ügyintézés esetén
 • Baleset- és poggyászbiztosítást, melyet irodánkban köthet KEDVEZŐ áron!
 • Útlemondási biztosítást: 4.050 Ft/fő - csak foglaláskor köthető, utúlagos megkötésre nincs mód.

 

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
febr. 19-257/6129 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat