Normandia - Bretagne

Apró francia falvakban barangolva, Franciaország legszebb tartományaiban járva, utazásunk során kicsit visszautazunk az időben. Normandiában káprázatos vidékek, a Le Mont Saint-Michel-en alapított egyedülálló látványt nyújtó apátság, a középkor csodája vár ránk. Bretagne tartományában történelmi városok csalogatnak, de a természet alkotta gyönyörű tájak sem maradhatnak ki.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 ágyas szobák

Turnusok: fix turnusok, 8 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • ** szállodában

Étkezés

 • reggelis ellátást tartalmazza
 • félpanzió befizethető

Utazás

 • emelt szintű autóbusszal: video-, vagy DVD, büfé
 • felszállási lehetőségek:
  -Budapest - Déli pu. Koronaőr köz: 06:00
  -Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő: 06:45
  -Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arabona pihenő, OMV benzinkút: 07:30
  -Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút: 07:50

Program

 

1. nap: Budapest – Freyming-Merlebach
A kora reggeli órákban elutazás Budapestről. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a tranzitszállásra az esti órákban.


2. nap: Párizs
Reggeli után indulás Párizsba. Átfogó autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk a francia fővárossal: Bastille tér, Grands-Boulevards, Pompidou Központ, Tüileriák kertje, Concorde tér, Champs-Elysées, Diadalív, Eiffel torony, Invalidusok, Montparnasse negyed, Latin negyed, Cité sziget (Notre-Dame). Louvre múzeum megtekintése fakultatív magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Ár: 25EUR/fő) Félpanzió esetén vacsora, majd egy csodálatos szajnai hajókiránduláson gyönyörködhetünk a párizsi szajna völgy műemlék épületeiben és hídjaiban.(fakultatív) A Montmartre és Moulin Rouge érintésével indulunk Párizs melletti szálláshelyünkre, ahová az esti órákban érkezünk.


3. nap: Rouen – Honfleur
Normandia festői tájainak felfedezésére indulunk, a régi, favázas házak, almáskertek, gótikus székesegyházak és fehér mészkősziklás fennsíkok egyedülálló összképével. Reggeli után a Szajna völgy leggyönyörűbb szakaszán haladunk keresztül: fotószünet  La Roche Guyon barlangváránál. Számos XIX. sz.-i művészt ihletett meg ez a hely, de itt volt Rommel tábornok főhadiszállása is a Normandiai partraszállás idején. Az impresszionista festőóriás, Monet, giverny-i birtokának érintésével érkezünk Normandia egykori fővárosába, Rouen-ba. Hatalmas katedrálisa több mint 700 fabetétes házikója és Jeanne d’Arc vesztőhelye marasztalják a látogatót. Következő úti célunk: Honfleur. A mesés muzeális kikötő és minden részletében fa középkori temploma egyedülálló látványosság. A város nagyon sok művész és felfedező lakóhelye volt. A festők városaként is emlegetett település legszebb része a Régi dokk, ahol még a mai napig látni egy-egy évszázados vitorlás hajót. Átlátni innen a Világörökség részévé nyilvánított Le Havre-ra és a Föld egyik legnagyobb folyami átkelőjére, a Normandia hídra is. Szállás Honfleur környékén.


4. nap: Bayeux – Arromanche – Fougères – Le Mont Saint-Michel
Bayeux-ben megtekintjük Mathilda királyné faliszőnyegét. Ez a Franciaországban található legősibb, közel 1000 éves szőttes mutatja be Hódító Vilmos 1066-os angliai hadjáratát. Következő megállónk Arromanche: az 1944 juius 6-án kezdődő Normandiai invázió legfontosabb partszakasza. Az itt felépített úszó hidaknak felbecsülhetetlen jelentőségük volt a sikeres hadműveletben. Rozsdás vasbeton elemei még ma is erről tanúskodnak. Szintén itt tekintünk meg egy 3600-os dokumentumfilmet, amely az előkészületektől kezdve a győzelemig kíséri az eseményeket. Délután érkezünk Fougères-be, amely egyben első állomásunk lesz Bretagne-ban. A középkori katonai építészet rendkívül szép vára áll itt. Találkozhatunk Melusinával is, a breton mondavilág rejtélyes tündérével. Normandia és talán egész Franciaország legszebb látványossága a következő úti célunk. A Le Mont Saint-Michel tetején magasodó, függőlegesen felépített bencés apátság a „La Merveille” azaz: a középkor csodája nevet kapta. Szállás Le Mont St Michel környékén.


5. nap: Cancale – Saint-Malo – Paimpont erdő – Josselin – Vannes
Bretagne a tenger és a legendák vidéke. A Kelta hagyományokban gazdag régió sajátos arculattal rendelkezik: vadregényes, sziklás partok, öblök, apró halászfalvak és erőddel körülvett városok, ahol a híres Cidre-t  is megkóstolhatjuk. A továbbiakban osztriga farmok mentén haladunk. Rövid pihenő Cancale-ban, osztrigakóstolással egybekötve. Következő állomásunk a korzárok, hajdani hivatalos kalózok, erődített városa: Saint-Malo. Hírét leginkább XIV. Lajos és I. Napóleon idején alapozta meg. Innen indult Kanada felé Jacques Cartier breton felfedező. Monumentális vára, városfala, a költő Chateaubriand sírja s a várost körbevevő szigetvilág rengeteg emléket őriz. Bretagne szívében fellelhető még a Paimpont erdő, a hajdani Brocéliande erdeje. A kelta mondavilág Arthur király legendájában itt találkozhatunk a kerek asztal lovagjaival, Merlin varázslóval, Morgana tündérrel.  Ez az erdő egyben a szent Grál állítólagos lelőhelye is. Rövid betekintésre megállunk Josselin váránál. A mesés Oust folyócska partján fekvő vár a breton örökösödési háború egyik sas fészke volt a középkorban. Jóllehet, a XVII. század elején Richelieu bíboros a tornyai felét leromboltatja, monumentalitásából mit sem veszített. Egy 800 körüli hagyománynak köszönhetően a település ma is Mária kultusz hely. Szállás Vannes környékén. Vacsorázni Vannes történelmi központjában fogunk, ami egyben jó alkalom a város felfedezésére is. Vannes Bretagne egyik legrégibb városa, mely számos középkori emlékkel büszkélkedhet. A XVI. sz. elején itt mondta ki a parlament a francia királyság és breton hercegség elszakíthatatlan szövetségét.


6. nap: Belle-Ile, a legnagyobb breton sziget – Carnac megalitjai
A mai napon egészen a quiberon-i-félsziget csúcsáig megyünk, érintve a káprázatos vad partot: itt csodálhatjuk meg karnyújtásnyi távolságból a víz és szél alkotta gránit és pala sziklákat. Egész napos programra áthajózunk Belle-Ile-re, a meseszép és egyben legnagyobb breton szigetre. A sziget ma már a legfelkapottabb nyaralóhelyek közé tartozik, saját repülőtere is van. Ellátogatunk a Monet-t is rabul ejtő szikla falakhoz, Sarah Bernard hajdani házához, átsétálunk egy földnyelven található világítótoronyhoz majd szabadidő Sauzon halász kikötőben, ahol a halászok más más színre festett házikókban laktak. Le Palais városából hajózunk vissza a kontinensre. Felkeressük a carnac-i több ezer éves misztikus megalitokat és a 3500 éves Szent Mihály sírhalmot. Szállás Nantes környékén.


7. nap: Nantes 
A mai reggel Nantes városát látogatjuk meg. Itt született Verne Gyula. Gyönyörűen felújított várában hirdette ki IV. Henrik a Nanti ediktumot, amely számos városban tette lehetővé a protestánsok részére a szabad vallásgyakorlást. Katedrálisában II. Ferenc, utolsó breton herceg monumentális síremlékét tekintjük meg. Ez a város többször viselte Bretagne fővárosa címét, ma a Loire régióhoz tartozik, s utunkon is határkő, hiszen itt búcsúzunk el a hajdani breton hercegségtől, és indulunk a Metz környéki szálláshelyünk felé.


8. nap: Metz – Budapest
Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Párizs 2 napos múzeum bérlet 42 EUR
 • Louvre magyar nyelvű tárlatvezetéssel 25 EUR
  (gyermek 0-14 éves 15 EUR)
 • Versailles magyar nyelvű tárlatvezetéssel 35 EUR
  (gyermek 0-14 éves 25 EUR)
 • Sétahajózás a Szajnán 14 EUR
 • Pantheon 8,5 EUR
 • Versailles/kert 8,5 EUR
 • Notre Dame torony 8,7 EUR
 • Invalidusok+Napóleon sírja 9 EUR
 • Pompidou központ 9 EUR
 • Mont Saint Michel 9 EUR
 • Honfleur hajókirándulás 9,5 EUR
 • Fontevreaud királyi apátság 9,5 EUR
 • Fougeres vár 8 EUR
 • Kirándulás Belle Ile-re 50 EUR
 • Loire völgye 1 kastély kb. 10-12 EUR

ÁrakLejárt: 2017. május 26.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • csoportkísérő idegenvezetőt

 

Az ár nem tartalmazza:

 • belépődíjakat
 • félpanzió felárat: 39.000 Ft/fő (6 vacsora) - irodánkban fizenetndő
 • egyágyas felárat: 59.900 Ft/fő - irodánkban fizenetndő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjkétágyas szoba
júl. 15-228/7179 900 Ft
161 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat