A napsütötte Andalúzia ékkövei

Andalúziában a gazdag történelem, a varázslatos városok, a tenger és a hegyek vonulatainak elképesztő szépsége elvarázsolja az utazókat. Malaga, Ronda, Benalmadena és Mijas Pueblo kulturális és természeti kincsei, megkapó hangulata mind-mind arra várnak, hogy saját magunk is megcsodálhassuk őket.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szobában

Turnusok: Fix turnusok (7 éj)

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Elhelyezés

 • négycsillagos, stílusos hotelben

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza
 • vacsora befizethető

Utazás

 • repülővel

Program

1.NAP | Utazás Malagába

Utazás repülővel Budapestről Malagába átszállással. Idegenvezetőnk a reptéren fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe, Malaga régiójában. Szállás: Royal Al Andalus****

 

2.NAP | Malaga

A napsütéses Costa del Sol fővárosának számító, Földközi-tenger partján található Malaga, a kikötőváros Spanyolország egyik ékköve. Az óváros számos kincset rejt: az impozáns, fenséges La Manquitakatedrális, nyüzsgő-bájos utcácskák, jellegzetes andalúz épületek, a zöldellő oázist jelentő parkok, kertek látványa vonzza tekintetünket. A Malaga szívében magasodó római színházról, a második századból származó Teatro Romanoról érdemes tudni, hogy magát az amfiteátrumot a 3. század óta nem használták, és a mórok a köveket saját erődjük, az Alcazaba megépítésére vették igénybe. Itt múzeum is működik, és a kert, és a kilátás magával ragadó. A város történelmi negyedében, a Plaza de La Merceden, a Casa Natalban született a zseniális festő, Pablo Picasso, az avantgard irányzat jeles képviselője. Amennyiben igény mutatkozik rá, felkeressük a La Alcazaba mór erődöt, és a Picasso Múzeumot, melyben a mester számos alkotása megcsodálható. A város nevezetességei közé tartozik még a virágzó trópusi fákkal büszkélkedő városi park, a városháza, az egyetem, és a La Concepcion botanikus kert. A Gibralfaro-vár a magasból tekint le a városra, ahonnan a város, a kikötő, és a kéken csillámló tenger ígér felejthetetlen látványt. Visszatérés a hotelbe.

 

3.NAP | Szabadidő vagy fakultatív program

Gibraltár Szabadidő, vagy válassza FAKULTATÍV programunkat: kirándulást teszünk a brit tengerentúli területnek számító Gibraltárra. A Gibraltári-szoros választja el az európai és az afrikai kontinenst. A mindössze 6,8 négyzetkilométernyi koronagyarmat kisvárosnyi népességgel rendelkezik. Az utak annyira keskenyek, hogy le kell szállni a buszról ahhoz, hogy eljussunk a Majom-sziklához. A nap üde színfoltját jelentik a nyüzsgő, minden lében kanál makákó-majmok, akik hozzászoktak a turistákhoz, és előszeretettel csennek és fogadnak el bármilyen ennivalót. A félsziget déli részéről fenséges kilátás tárul elénk: a türkizkéken villogó tenger, és a távolban sejtelmesen felsejlő Afrika partjai. A mészkőbarlang komplexum-része a Szent Mihály barlang. Visszatérés a hotelbe.

 

4.NAP | Ronda

A reggelit követően tartson velünk egész napos kirándulásra Rondába! Az egyik legszebb andalúz városkaként számon tartott település megihlette Ernest Hemingwayt és Orson Wellest is. A 780 méter magasságban, egy fennsíkon épült gyönyörű Ronda két részét egy szurdok választja el, a szédítő mélységen átívelő híd pedig drámai külsőt kölcsönöz az amúgy is festői városnak. A Puente Nuevo, azaz Új híd a 18. század óta köti össze a régi és az új városrészt. Az óvárosban várja a híveket a Santa María Mayor-templom. Visszatérés a hotelbe.

 

5.NAP | Szabadidő vagy fakultatív program

Granada Élvezze ki a szabadidőt, vagy tartson velünk FAKULTATÍV kirándulásunkra, melynek középpontjában Granada áll. A három dombon fekvő, korábbi mór főváros Spanyolország egyik ékessége. Az elbűvölő szépségű Alhambra palota-erőd egy teraszos dombról őrzi a vidéket, és 1984 óta számít az UNESCO-Világörökség részének. A mesébe illő park, a káprázatos tornyok, lenyűgöző boltívek, oszlopdíszek, finom részletek, kapuk ámulatba ejtenek minket. Az épületegyüttes része a Naszridák palotái is. A Generalife, a naszrid uralkodók nyári palotája híres álomszép kertjéről. Délután lehetőség adódik arra, hogy szabadidő keretében fedezzük fel az elragadó óvárost. A város egy pontja csodálatos kilátással ajándékozza meg a látogatókat, mely a vadregényes Sierra Nevadahegyláncra, illetve Albaicín arab negyedre nyílik. Visszatérés a hotelbe. 6. NAP | Benalmadena és Mijas Pueblo A mai nap programja kicsit könnyedebb tempót engedélyez nekünk, a délelőttöt töltse kedvére! Dél körül kerekedünk fel Costa del Sol hegyvidékének megismerésére. Első megállónk Benalmadena, mely fehér házairól nevezetes. Európa legnagyobb buddhista sztúpája is itt található, mely a helyi vallási tolerancia szép példája. Ezt követően egy másik andalúziai ékkő, Mijas Pueblo vár ránk. A település egy dombról tekint le a tájra, és a Földközi-tenger ragyogó víztükrére. Tiszta időben ellátni a Gibraltárig, illetve akár Afrikáig is. A sziklás dombvidéken pálmafák lengedeznek, és a világ számos részéről származó növények illatát viszi a szél. Visszatérés a hotelbe.

 

6.NAP | Benalmadena és Mijas Pueblo

A mai nap programja kicsit könnyedebb tempót engedélyez nekünk, a délelőttöt töltse kedvére! Dél körül kerekedünk fel Costa del Sol hegyvidékének megismerésére. Első megállónk Benalmadena, mely fehér házairól nevezetes. Európa legnagyobb buddhista sztúpája is itt található, mely a helyi vallási tolerancia szép példája. Ezt követően egy másik andalúziai ékkő, Mijas Pueblo vár ránk. A teléepülés egy dombról tekint le a tájra, és a Földközi-tenger ragyogó víztükrére. Tiszta időben ellátni a Giblaltárig, illetve akár Afrikáig is. A sziklás dombvidéken pálmafák lengedeznek, és a világ számos részéről származó növények illatát viszi a szél. a program után visszatérés a hotelbe

 

 7. NAP| Szabadidő vagy fakultatív program

Töltse kedvére az időt, használja ki a hotel és a környék nyújtotta lehetőségeket, vagy vegyen részt FAKULTATÍV kirándulásunkon, melynek során az egykori mór központ, Cordóba szépségeit ismerhetik meg. Andalúzia egyik gyöngyszeme, és egyben harmadik legnagyobb városa hűen őrzi az arab múlt emlékeit. A Mezquita, azaz córdobai nagymecset az iszlám építészet egyik kimagasló példája, de egyediségét az is fokozza, hogy gótikus katedrálist hoztak létre területén. A briliáns építészeti megoldások elbűvölik a látogatókat. A jó állapotban megőrzött római híd a Guadalquivir folyó felett ível át. A város vonzerejét a sok bájos terasz, az ezerszínű virágokkal ékesített udvarok is fokozzák. Visszatérés a hotelbe.

 

8.NAP | Hazautazás

Transzfer a repülőtérre, majd átszállással utazunk haza Budapestre.

 

Fakultatív programcsomag - 46.990 Ft/fő

 • belépő a Santa María de Ripoll kolostorba
 • hajózás a Canal du Midi-csatornán Toulouse-ban
 • Lourdes-kirándulás, Monsterrat-Penedes kirándulás)

ÁrakLejárt: 2017. március 05.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülőjegyet
 • transzfert
 • kirándulóprogramokat: Malaga, Ronda, Benalmadena, Mijas Pueblo
 • idegenvezetést
 • ingyenes parkolást Budapesten, a repülőtér közelében VIP parkolóban

Az ár nem tartalmazza

 • repülőtéri illetéket: 48.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • foglalási díjat: 2.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • fakultatív vacsorát:(büfé vagy menüs jelleggel): 41.990 Ft/fő/hét - irodánkban fizetendő
 • fakultatív programcsomagot: (Gibraltár-kirándulás, Granada-kirándulás, Cordóba-kirándulás): 49.990 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • egyágyas felárat: 9.200 Ft/fő/éj - irodánkban fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZMÉNYES ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: 3.700 Ft/fő, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
máj. 23-308/7169 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat