Napfényes Toszkána fürdőzéssel

E csodás programunkban a kéklő tenger harmóniájával átitatott történelmi, művészeti, és természeti látnivalók tárházát nyújtjuk Önöknek, ötvözve a fürdőzés örömeivel. A hűsítő habok mellől indulva Firenzébe, és Toszkána kevésbé ismert, ámde kihagyhatatlan tájaira és kisvárosaiba is elkalauzoljuk, míg különleges dzsiptúránkon egyedülálló élmény a márványvilággal ölelt magasságból megcsodálni e szemet gyönyörködtető régiót. Mindez csak Önre vár!

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 ágyas szobák

Turnusok: fix turnus - 6 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 4* hotel (vélemény 3*+), 6 éjszaka Tirrenia/Livorno
 • Az úszómedencés szálloda a homokos tengerparttól kb 300 m-re, zöld környezetben található. A strand 600 m-re van, mely kb. egy 10 pereces sétával érhető el, Tirrenia központja kb. 500 méter.
 • Szobák: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba, a szobák nagy része balkonos és TV-vel felszerelt.
 • Szolgáltatások: medence, étterem, bár, recepció

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza
 • vacsora (3 fogásos menüvacsora) befizethető 26.900 Ft/fő/turnus áron

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

1. nap: Budapest - Tirrenia/Livorno
Elutazás Budapestről, folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba a tengerparti szálláshelyünkre, útközben rövid pihenőkkel.

 

2. nap: Mesés középkori kisvárosok - Bolgheri - Suvereto - fürdőzés
Pihenés, strandolás a tengerparton, vagy félnapos fakultatív kirándulás a múltba. Utunk elsőként Bolgheri-be, a lenyűgözően szép kisvárosba vezet, ahová az olaszországi utak szerelmesei előtt ismert, ciprusok által szegélyezett csodás úton lehet eljutni. A fenséges települést egyik oldalról a tenger, a másik oldalról erdőkkel borított hegyek veszik körül. Elsőnek a román stílusú Giacomo e Cristoforo templomot pillanthatjuk meg, mely a várost körülölelő kastélynak a részét képezi. A városkán belül szűk, narancs és réz színű utcácskákat, ajándéküzleteket és ételkülönlegességekkel csábító éttermeket találunk. Miután itt születtek a leghíresebb toszkán vörösborok, egy tipikus, hangulatos toszkán farmon falatkákkal egybekötött borkóstolón veszünk részt. Ezután Suvereto-ba, az egyik legszebb toszkánai középkori etruszk kisvárosba látogatunk, mely a hegyek és a fénylő tenger között fekszik. A városka középkori kincseivel, hangulatos kőházaival, történelmi palotájával a nyugodt, mediterrán toszkán életérzés aromáját nyújtja részünkre. Élményekkel telve visszautazunk szálláshelyünkre. A nap további részében strandolás és szabadidő. (Ár: 35 EUR/fő ajándék borkóstolóval)

 

3. nap: Cinque Terre fürdőzéssel
Pihenés, strandolás a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás. Ma a Ligúr-tenger partjának egyik nehezen megközelíthető, festői részére, a Cinque Terre (Öt föld) Nemzeti Parkba látogatunk. Nevét a területén osztozó öt, az autóforgalomtól elzárt településről kapta. A Világörökség részét képező természeti park, melynek meseszép halászfalvai a sziklák oldalába épültek, színes házaival, gyönyörű panorámájával felejthetetlen élményt nyújt. Mivel ezek a halászfalvak el voltak zárva a külvilágtól, a kis településeket a La Spezia-ból induló hajóval/vagy vonattal (a tenger hajózhatóságának függvényében), és gyalogosan fedezzük fel. Jó idő esetén strandolási lehetőséggel. (Program ára hajó/és vagy vonatjeggyel 55 EUR/fő)

 

4. nap: Pisa - Pietrasanta - Torre del Lago 
Szabadprogram, fürdőzés, pihenés a tengerparton, vagy Toszkána leghíresebb városába utazunk. A Ferde Torony városaként ismert Pisa-ban megnézzük a Piazza dei Miracoli, a Csodák terének látnivalóit. Ezután a tengertől alig pár kilométerre fekvő Pietrasanta-ba indulunk. Évezredekkel ezelőtt többek között az etruszkok és a rómaiak is gazdag örökséget hagytak maguk után. A középkori kisváros szépségét emeli a márványból készült gyönyörű épületek sokasága: a Dóm, a San Martino templom, a kormányzósági palota, vagy a harangtorony a legfontosabb látnivalók közé tartoznak. A közeli Carrara miatt, ahol a híres márvány kerül felszínre, sok híres művész települt ide az utóbbi évszázadokban. A város érdekessége a Museo dei Bozzetti szobormúzeum, mely híres lakói tiszteletére jött létre, és ahol olyan nem mindennapi alkotásokkal találkozhatunk, melyek mindenkinek maradandó élményt nyújtanak. Itt láthatjuk többek között a kolumbiai művész, Botero alkotásait is: a kerekded és buja formájú, jellegzetesen egyszerű, ám mégis kifejező alakokat. A festői tóparton fekvő Torre del Lago-ba, a világhírű zeneszerző, Giacomo Puccini városába folytatjuk utunkat. Ismerkedünk a zeneszerző lakhelyével, a Villa Puccini gyönyörű kertjével, ahol a Pillangókisasszony és a Tosca lehengerlő dallamai születtek. A család tulajdonában levő ház, ahol a zeneszerző sírja is található, múzeumként ma is látogatható. A csodás fekvésű települést a tenger és a Massaciuccoli-tó öleli át. (Ár: 35 EUR/fő)

 

5. nap: Firenze
Szabadprogram, fürdőzés a tengerparton, pihenés a szálloda medencéjénél, vagy fakultatív kirándulási lehetőség. A mai napon a lélegzetelállító kultúrát, az építészetet a fagyi bűvöletével ötvözzük. Reggeli után elutazunk Toszkána székhelyére, kulturális központjába, az Arno folyó partján található Firenzébe. (Ár: 10 EUR/fő). Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megnézzük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot, a Dóm tér nevezetességeit és a híres Ponte Vecchio-t. A városnézés után szabadprogram, vagy látogatás egy helyi tradicionális fagylaltozóba, ahol egy rövid program keretében elmélyedhetnek a fagyi készítésének rejtelmeiben és kóstolót kapnak az ott készített, egyedi ízekből is! Aki kóstolta az itt készített finomságokat, az nem csodálkozik, hogy egész nap hosszú sor áll az üzlet előtt! A délutánt szabadidővel zárjuk, vagy fakultatív program keretén belül megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit (Ár: 12 900 Ft/fő- a részvételi szándékot foglaláskor előre kérjük jelezni.

 

6. nap: Dzsip túra a márvány világába/bányászok eledelével - Viareggio - fürdőzés
Fürdőzés, pihenés a tengerparton, vagy egy különleges fakultatív, félnapos programlehetőségre invitáljuk Önöket.
Utunkat a fehér arany, a márvány világában folytatjuk. Egy egyedülálló dzsip túra keretében lélegzetelállító magasságba jutunk fel (tengerszint feletti 1000 m) a Collonata völgy panoráma útjain. Teraszos megállóink során káprázatos fotók sorozatát készíthetjük a Versilia-i partszakasz látványáról, miközben megismerjük a híres Carrara-i márvány megmunkálásának, és a vele dolgozó híres mesterek, köztük Michelangelo történetét. Ezt a csodás kőzetet használták a Pantheon építéséhez és sok egyéb reneszánsz kori, mesés szobor megalkotásához. Ellátogatunk egy helyi kőfejtőbe, a Quantum Csendje című James Bond film helyszínére, megismerve a bánya és a gyönyörű kőzet feldolgozásának érdekességeit, és meglátogatjuk a múzeumot. Különleges, életre szóló élmény az ember, a fenséges hegyek és a természet kapcsolatának tanújának lenni.  Napunkat a bányászok különleges eledele koronázza meg, melyre illatos bort hörpinthetünk. Elköszönünk a világ egyik leggazdagabb kulturális és természeti látnivalójával rendelkező vidéktől. Szálláshelyünkre történő visszaérkezés előtt még sétálhatunk az egyik legelegánsabb itáliai fürdőhely tengerparti sétányán Viareggio-ban. (Ár: 45 EUR/fő). Visszaérkezés után szabadidő, fürdőzés a tengerparton vagy a szálloda medencéjénél.

 

7. nap: Hazautazás
Reggeli után hazaindulás, utazás pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Audio guide: 3.500 Ft/fő/turnus - irodánkban fizetendő
 • Üdülőhelyi díj: 18 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
 • Fakultatív programok (min.25 fő):
 • Firenze: 10 EUR/fő
 • Cinque Terre: 55 EUR/fő
 • Torre del Lago - Pietrasanta: 35 EUR/fő
 • Mesés középkori kisvárosok (ajándék borkóstolóval): 35 EUR/fő
 • Pisa - Dzsip túra a márvány világába (bányászok eledelével): 45 EUR/fő
 • Uffizi képtár (előzetesen, csak itthonról foglalva lehetséges): 12 900 Ft/fő, 18 évig 6 000 Ft/fő
 • Belépők és egyéb felárak    (összesen kb. 38 EUR/fő):
 • Pisa/Keresztelőkápolna és Dóm: kb. 7 EUR/fő
 • Torre del Lago/Puccini villa belépő: kb. 7 EUR/fő
 • Pietrasanta/Museo dei Bozzetti: ingyenes
 • Firenze/Santa Croce templom: kb. 8 EUR/fő
 • Székesegyház: ingyenes
 • Firenze/fagyikóstolás: kb. 6 EUR/fő
 • Strandszerviz: (2 nyugágy és 1 napernyő) kb 15-20 EUR/2 fő/nap, a szabadstrand ingyenes


A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2021. november 23.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar idegenvezetőt
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • üdülőhelyi díjat
 • vacsorát
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1,3%-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard szobaTársíthatóEgyágyas
júl. 24-30, aug. 20-267/6119 900 Ft119 900 Ft149 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat