Misztikus Izland

Az Atlanti-óceán szigetországa az Északi-sarkkör közelében kihagyhatatlan úti cél a természeti szépségek rajongóinak. A világ egyik legbiztonságosabb, és Európa legritkábban lakott országa vadregényes tájjal büszkélkedhet. Gejzírek, vízesések, hósipkás vulkánok, párába burkolózó termálvizes fürdők, és az életre szóló élményt ígérő Északi-fény láttán örökre a szívünkbe zárjuk Izlandot.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szobák

Turnusok: fix turnus - 5 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Elhelyezés

 • minőségi középkategóriás szállodákban 
 • 2 fős fürdőszobás szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben helyezik el az Utasokat.

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza
 • vacsoracsomag befizethető: 44.990 Ft/fő, irodánkban, foglaláskor fizetendő.

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel
 • az ár tartalmazza a kézi poggyászt és a feladható poggyászt.
 • A pontos menetrendet indulás előtt adjuk meg.

Program

1.nap: Repülés Izlandra
Utazás Budapestről átszállással a keflavíki nemzetközi repülőtérre (mely kb. egy órányira van Reykjavíktól, és itt korábban amerikai katonai támaszpont működött). Izlandon, az alig 102.000 négyzetkilométernyi területű, és 370.000 főnyi népességű országban friss, tiszta levegő fogadja az utazót. A repülőtérről kilépve már elképeszt minket a csodálatos természeti környezet. Transzfer a hotelbe. Útközben elhaladunk a Fragradalsfjall vulkán mellett (a láthatóságot az időjárás befolyásolhatja). Információs megbeszélés az idegenvezetővel. Szállás 3 éjszakára, pl.: Hotel Selfoss.


2.nap: Az izlandi lovak-élmény, fakultatív program: Aranykör
Délelőttünk a lenyűgöző izlandi lovak körül forog, mely híres, kisebb termetű, szívós, ugyanakkor barátságos fajta. Arányaiban több található belőlük az országban, mint ahány lakos, és az izlandi kultúra, és történelem fontos részét képezik. Megtekintünk egy lovasbemutatót, és benézünk az istállókhoz is. FAKULTATÍV kirándulás: az Aranykör. Ez egy körülbelül 300 km-es útvonal, mely érinti Izland legfontosabb nevezetességeit. A Thingvellir Nemzeti Park az UNESCO-Világörökség része, mely fontos szerepet tölt be az izlandi örökségben is, itt alakult annak idején az első parlament, Kr. u. 930- ban. Ezen a helyen vulkanikus lávasziklákban és vadregényes hegyekben gyönyörködhetünk. Itt találkozik az amerikai és ázsiai tektonikus lemez – lebilincselő élmény Amerika és Európa között sétálni! A Gulfoss-vízesés neve magyarra fordítva Arany-vízesés, mely Izland délnyugati részén található, a Hvítá folyónál. A zuhatag legmagasabb pontjáról 21 méternyit zúdul alá a víztömeg. Nem véletlen, hogy a világ 10 legszebb vízesése közé is beválasztották. A hely szépségét még jobban kiemeli, hogy sokszor figyelhető meg itt szivárvány, ha előbújik a nap. Gejzír Geotermikus Terület egy magas hőmérsékletű geotermális vidék, ahol a nyers szépségű tájon magasba törő víz, a földből felszálló gőz, és végtelen mezők dominálnak. Az egyik legfontosabb nevezetessége a Nagy Gejzír, melyről a gejzírek a nevüket kapták (ez volt az első ilyen természeti jelenség, melyet valaha nyomtatásban megemlítettek). Kitörések idején (minden 3-5 percben) a forró víz akár 70 méter magasra is fellövellhet itt.
 

3.nap: Skogafoss-vízesés, Reynisfjara-part, Vik falu, Seljalandsfoss-vízesés, fakultatív: Skyr-manufaktúra
Első állomásunk a Skogafoss-vízesés, Izland déli részén, a Skógá folyónál, a korábbi partvonalat jelző sziklánál. A fenséges vízesés 60 méter magasból zúdul alá. A sorozatok rajongóinak szóló érdekesség, hogy a Trónok Harcában is szerepel ez a nevezetesség. A Reynisfjara parton, a meseszép, világhírű partszakaszon fekete homokban, bazaltgúlákban és sziklákban gyönyörködhetünk. A legenda szerint a bazaltformációk valaha óriások voltak, akik a hajókat partra akarták húzni az óceánról. Vík falucska lakossága mindössze 300 fő. Ez Izland szárazföldi részének legdélibb faluja. Fekvése mesés, az óceánparton található, sziklás hegyek által övezve. Ódon fatemploma letűnt időket idéz. Szabadidő. Majd a Seljalandsfoss vízesés vár ránk, Izland egyik legfotogénebb látványossága, mely az útról is jól látszik, ahogy közeledünk felé. A 60 méter magas a Eyjafjallajökull gleccserből ered.

FAKULTATÍV program: Skyr-manufaktúra. A Skyr egy tradicionális, neves izlandi tejtermék. Ez a jellegzetes joghurt sokban hasonlít a krémsajtra, íze különleges. A festői Hveragerði falucskának szerves része a Skyr manufaktúra, ahol fontos a hagyományok ápolása, és a közösségi életben is szerepet vállalnak. Itt gyártottak először Izlandon joghurtot.

 

4. nap: Reykjavík, és Északi-fény program
Kijelentkezés a hotelből, utazás Reykjavíkba. Az ország délnyugati részén fekvő, mintegy 130.000 főnyi lakossággal rendelkező Reykjavík a világ legészakibb fővárosa. Neve „Füstölgő öblöt” jelent, ami a környék hőforrásaira vezethető vissza. Itt kb. háromórás városnézés vár ránk: óváros, parlament. Hallgrímskirkja-templom. Este: Északi-fény program, mely egyik leglátványosabb, legmisztikusabb, leginkább szemet gyönyörködtető kaland. A sötét természet felé indulunk, a hegyek felé, ahol nem zavaró a városi fényözön, mivel az Északi fény leginkább a sötét égbolton, az Északi-sarkkörtől északra figyelhető meg. Ez a különleges fényjelenség télen tűnik fel, így téli időpontunk tökéletes választás ennek átéléséhez. Az aurora borealis elképesztő színekben ragyog, ennek oka pedig a töltött részecskék, melyek energiát adnak át a légkörnek, melynek alkotóelemei fényt sugároznak ki. A színskála változatos, lehet lila, zöld, sárga és vörös is. (A program időjárásfüggő!) Szállás 2 éjszakára: pl. Hotel Cabin info-circle.


5. nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Kék-lagúna
Szabadidő vagy félnapos FAKULTATÍV program: Kék-lagúna (belépővel). Az Izlandra utazóknak semmiképp sem szabad kihagynia ezt a csodálatos alkalmat arra, hogy átadjuk magunkat az igazi feltöltődésnek, relaxációnak! Ez Izland egyik legikonikusabb nevezetessége. A geotermikus gyógyfürdő egy lávamezőn helyezkedik el. Megkapó látvány a selymesen kék víz ellentéte azt körülvevő fekete sziklákkal, a háttérben magasodó dombokkal, a sejtelmesen gomolygó gőzzel. Gazdag az ásványi anyagokban, algákban, kovasavban, melyek testünket-lelkünket felüdítik. A víz átlagos hőmérséklete 39 fok. Délután szabadidő, vagy a helyszínen további fakultatív programok foglalhatóak.


6. nap: Hazautazás
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre a gép indulási idejétől függően. Életre szóló élményekkel gazdagodva utazunk haza Budapestre (átszállással).

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, fakultatív programokról, egyéb költségekről:
 • fakultatív programcsomag (Skyr-manukfaktúra, Kék-lagúna belépővel, Aranykör-kirándulás): 59.990 Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fakultatív programok árai, sorrendje változhat, foglaláskor érdeklődjenek irodánkban.

ÁrakLejárt: 2022. január 12.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • kis méretű kézi poggyászt
 • feladható poggyászt
 • felsorolt, nem fakultatív programokat (Izlandi lovak-élmény, Skogafoss-vízesés, Reynisfjara-part, Vik falu, Seljalandsfoss-vízesés, Reykjavík és az Északi-fény program)
 • idegenvezetést
 • reptéri illetékeket
 • helyi transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat és belépődíjakat
 • fakultatív vacsora felárat
 • egyágyas felár- érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: 11.990 Ft/fő
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
jan. 13-186/5419 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat