Málta dióhéjban

Fedezze fel velünk a lovagok napsütötte szigetét a Földközi-tengeren! A természeti kincsektől az impozáns katedrálisokig, kőkorszaki emlékektől a középkori városokig megismerhet velünk mindent, amit csak látni kell itt: Málta velejét fedezheti fel. Hagyja maga mögött a januári hideget, és élvezze a kellemes időjárást, a melengető napsütést!

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szobák

Turnusok: fix turnus - 5 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Fontos tudnivalók

Az utazáshoz új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges, melyeknek minimum az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Kiegészítő fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges!
 
Máltára csak oltással lehet beutazni, tesztet nem fogadnak el.

Málta a Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca (az Indiában gyártott kiszerelés kivételével), és a Johnson & Johnson oltásokat fogadja el. A teljes körű oltottság után 14 napnak el kell telnie a beutazás napjáig. Szabad az út Máltára már azoknak is, akiket először a WHO által elfogadott vakcinákkal oltottak be (pl. Sinopharm), és azóta megkapták az ismétlő oltást (3. dózist), amely ismétlő oltást az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott 4 oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy Jansen) valamelyikéből kapták, legalább 14 nappal Máltára érkezés előtt. Az utazás előtt kötelező online regisztráció kitöltése (digitális PLF-passenger locator form). Ki kell nyomtatni, kitölteni, és magunkkal vinni a következő egészségügyi nyilatkozatot is: Health Declaration Form.
 
Naprakész beutazási szabályok a Konzuliszolgálat oldalán: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?malta

Elhelyezés

 • 4*-os hotelekben
 • 2 fős szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora a kultúra- és vacsora csomag keretében igényelhető: 69.990 Ft/fő

Utazás

 • menetrendszerinti repülőjáratokkal
 • transzferek a helyszínen légkondícionált buszokkal

Program

1. nap: Utazás Máltára
Repülés Budapestről Máltára. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Hotel Solana **** vagy hasonló.

 

2. nap: Valletta, és három város kirándulás - kultúra és vacsoracsomag része
Félnapos program keretén Valletta felé tartunk. Málta fővárosa, Valletta egy igazi kis ékszerdoboz. 1566-ban, a johannita lovagok alapították. A rend irányította 268 éven át Valetta-t, és az általuk hagyott légkör a mai napig belengi a várost. A város jellegzetességei a nyüzsgő, szűk utcák, melyek leszaladnak a dombos lejtőkön, és a színes, zárt erkélyek, melyek eredete az arab időkig nyúlnak vissza. Elsőként a Felső Baracca-kertekből a Nagy Kikötőre vetülő mesés kilátást csodáljuk meg. Majd a Szent Pál székesegyházat keressük fel, mely az anglikán egyházhoz tartozik. Aki szeretné, meglátogathatja a barokk Szent János Társkatedrálist (a belépő külön fizetendő). A művészet rajongóinak kihagyhatatlanok az itt található Caravaggio-festmények, a flamand faliszőnyegek, a templomi múzeum. A Köztársaság utcán sétálva élvezhetjük a város varázsát, és elsétálunk a Nagymesterek Palotája mellett. Lehetőség vásárlásra. Délután: Akik kérték Kultúra-és vacsoracsomagunkat: Három Város kirándulás: Vallettával szemközt, a Nagy Kikötőnél épült, Három Városként emlegetett rész festői szépségű. Ide tartozik: Vittoriosa, Cospicua, és Senglea. Itt telepedtek le elsőként a lovagok 1530-ban. Cospicua mellett elhaladva Vittoriosa-ba érünk. Vittoriosa hangulatos utcáin sétálunk a történelmi épületek árnyékában. A lovagok által használt nemesi házak a múltról mesélnek. Senglea kikötője, a vízen ringó színes, hagyományos csónakokkal, a nagyobb hajókkal belopja magát a szívünkbe. A Senglea-kert a félsziget végén helyezkedik el, és innen káprázatos, 360 fokos kilátás tárul a látogató elé, a Nagy Kikötővel és a Sant Angelo-erőddel, ahonnét a rend Nagymestere sikeresen verte vissza az 1565-ös török támadást.

 

3. nap: Gozo - egész napos - kultúra-és vacsoracsomag része
Akik kérték Kultúra-és vacsoracsomagunkat: körülbelül húszperces komppal történő utazás után jutunk át Gozo szigetére. Ggantija, a megalitikus templomrom a világ egyik legrégebbi, ember által alkotott építménye, mely szabadon áll. Victoria citadellájának eredete a középkorba nyúlik vissza. A Xlendi-nél található öböl fjordokra emlékeztet. Dwejra festői szépségű. Gozo hírnevét kézműves termékei, többek között csipkéje és kötött ruházati termékei is öregbítik. A sziget teljesen más benyomást kelt, mint Málta, a nagyobb sziget: nyugodtabb, és zöldebb: megkapó lankáinak buja növényvilága megragadja a tekintetet.

 

4. nap: Mdina - San Anton botanikus kert - dingli (félnapos)
A mai félnapos kirándulás középpontjában a középkori Mdina áll, Málta középső részén. A korábbi főváros szűk utcácskái középkori hangulatot idéznek, és impozáns bástyákhoz vezetnek, melyek csodálatos kilátást ígérnek. Az odavezető úton különböző építészeti stílusokat csodálhatunk meg. Középkori és barokk épületek magasodnak előttünk. Úgy tűnik, mintha megállt volna itt az idő – és ez a különleges atmoszféra ideálissá teszi a Csendes Városnak nevezett Mdinát a filmesek számára. Itt forgatták többek között a Trónok Harca egyes jeleneteit is. A San Anton botanikus kert az Elnöki Palota közelében helyezkedik el, melyet kívülről tekintünk meg. A kertben egzotikus növények, tavacskák bűvölik el a látogatót. Dingli szikláiról letekinteni a tengerre kihagyhatatlan élmény.

 

5. nap: Mészkő örökség - Hagar Qim és Ta Qali (félnapos) - kultúra-és vacsoracsomag része
Akik kérték Kultúra-és vacsoracsomagunkat: a nap egyik legrégebbi kőfejtőjében kezdődik, melyet turista látványossággá alakítottak. A szigeten évezredek óta nagy hagyománya van a mészkő építészeti céllal történő felhasználásának, melyről sokat megtudhatunk a helyszínen. Hagar Quim, a prehisztorikus templom-együttes Kr. e. 3600 körül épült. Évezredes pillantását a Földközi-tenger kékségére és Filfla szigetére veti. A Ta Qali kézműves- központ a korábbi katonai repülőtér helyén található, és népszerű turistalátványosság. Itt belepillanthatunk a csodálatos máltai kézművesség titkaiba: láthatjuk, ahogy a mesteremberek üveget fújnak, aranyművesek dolgoznak ékszerekkel, és vásárolhatunk a finom, minőségi munkákból: üvegtermékek, ékszerek, csipkéből készült tárgyak közül.

 

6. nap: Hazautazás Magyarországra
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Magyarországra.

 

Kultúra és vacsoracsomag - Ár: 69.990 Ft/fő

 • 5 vacsora
 • Három Város kirándulás
 • Gozo
 • Mészkő örökség, Hagar Qim és Ta Qali

ÁrakLejárt: 2022. január 22.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülőjegyet oda-vissza menetrendszerinti járatokkal, ismert légitársasággal
 • reptéri illetékeket
 • feladott poggyászt és kézipoggyászt
 • transzfereket (reptér-szálloda-reptér, programok helyszínei között)
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • nem fakultatív kirándulást a program alapján
 • foglalási díjat

Az ár nem tartalmazza:

 • egyágyas szoba felárat (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 29.990 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • kultúra és vacsoracsomagot
 • útlemondási biztosítást: 4.200 Ft/fő, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód. - irodánkban fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: 3.420 Ft/fő
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
jan. 22-276/5139 990 Ft

Egyágyas felár: 13.900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat