Majális az Adrián - vadspárga kostolóval

A májusi hosszú hétvégén irány az Adria! Kvarner-öböl itt van közel, új helyekre és új ízekkel csábítjuk!  A vadspárga helyi specialitás, melyet megkóstolhatunk, és finom borral leöblíthetünk! Hajókázás mellett kipróbálhatjuk a helyi kisvonatot is! Különleges hosszú hétvége lesz! Opatija, Trakostyán vára, Krk-sziget, Gorski kotar és Adria Önre vár ! 

Szállástípus: hotel

Étkezés: félpanzió

Szobatípusok: 2-3 ágyas szobák

Turnusok: fix turnus, 3 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 2 éjszaka Crikvenica hotel Omorika 4*, kb.150 m-re a tengertől emelkedőn.
 • Szobák: 2 ágy (némelyik pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, telefon, TV, ingyenes WiFi, minibár, széf, klíma, franciaerkélyes, vagy oldalról tenger felőli erkéllyel rendelkezik.

Étkezés

 • 2x félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora). A vacsorához ital is tartozik (korlátlan csapolt: bor, sör, víz, üdítő).

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest BOK csarnok vagy BAH csomópont),
 • Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

1. nap: Varasd, Trakostyán vára, Crikvenica
Indulás reggel 06.00 órakor.  A határ közelében megismerkedünk a mesés, barokk Varasd városával. Városnézés után tovább haladunk a közelben található mesébe illő, a dombon tündöklő és tóval körülvett Trakostyáni várhoz. Hosszú történelme alatt a vár magyar tulajdonban is volt egy rövid ideig. Idegenvezetőnkkel megnézünk a várban található múzeumot (belépős). Ezután tenger felé veszünk az irányt. Szállás foglalás, majd vacsoráig  és utána, szabad idő keretében mindenki  élvezheti a tenger látványát és illatát.

 

2. nap: Crikvenica, Krk- szigeti túra vadspárga-, és borkóstolóval
Ízletes reggeli után Crikvenica központjában teszünk rövid sétát, a kikötőben és a tengerparti sétányon. 
Ezután eldöntheti, hogy szállodában és előtte lévő tengerparton tölti-e napot, vagy részt vesz egy  színes, fakultatív kiránduláson. Buszunkkal átmegyünk  Krk-szigetre, ahol majd hajóra szállva élvezhetjük a tenger friss, sós illatát és a kéklő Adria csodás öbleinek látványát.  Krk-szigetre visszatérve irány a Vrbnik aranyos kis óvárosa, ahol megtaláljuk a világy egyik legszűkebb utcáját. Itt vár minket a vadspárga, helyi módon elkészítve, kézmüves tésztával és három fajta borral. Vadspárga a legjobb tavaszi méregtelenítő, melyet nyáron nem kóstolhat, hiszen ez igazi tavaszi csemege! Felfrissülve és megpihenve a sziget fővárosa a célunk, Krk város. Ez a középkori, vastag falakkal körülvett város kővel burkolt utcákat és tereket rejt. Itt található a XII. századból származó Frangepán vár maradványa, az V. századból itt maradt katedrális, hangulatos kikötő, számos bolt és étterem, melyeket mind-mind látni fogunk a városnézés során. Részvételi díj (hajóval és kóstolóval): 35 EUR/felnőtt, 25 EUR/gyermek 12 évig.

 

3. nap: Opatija, Fuzinei tavak és barlang
Izletes reggeli  után irány a csodás Opatija. Patinás villáival, épületeivel, parkjával és utcáival ejt rabul mindenkit ez a monarchia korabeli város. Sétánk után, búcsút véve a tengertől, most olyan helyen állunk meg, mely mellett mindeddig csak tovahaladtunk. Ez a Gorski Kotar! Ez a hegyvidék gyönyörű és érintetlen. A közepén található a varázslatos Fuzine nevű kis település, mely két tó partján fekszik, hegyekkel  körülvéve. Kis turistavonatra szállva a Lepenica és Bajer tavak mellett elhaladva (kb 7,5 km) érkezünk a Vrelo barlanghoz. A barlang látogatható része mindössze 300 m hosszú, nincs lépcső, így mindenki számára könnyen járható, különleges cseppkőképződmények egyedi és ritka formáit láthatjuk, sőt még egy földalatti folyó is látható benne (vonat és barlang belépős). Magyarországra érkezés esti órákban. 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi díj: 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő) 
 • Fakultatív program (min 25 fő esetén):
 • Krk szigeti túra hajókázással és vadspárga-, és borkóstolóval: 35 EUR/felnőtt, 25 EUR/gyermek 12 évig.
 • Belépők a helyszínen: kb 20 Eur (Trakostyán Vára óda úton, vissza úton kis vonat és barlang belépő)

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2023. április 29.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziót italokkal
 • autóbuszos utazást
 • magyar idegenvezetőt
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díjat: (helyszínen fizetendő)
 • audio guide-t, irodánkban fizetendő
 • idegenforgalmi adót
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (pótágyzható)Társítható szoba
ápr. 29-máj. 13/2MEGTELT69 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat