Londontól Liverpooling - Shakespeare és a Beatles nyomában

Őszi kirándulás Londonba és Liverpoolba repülővel, ahol felfedezhetjük a híres angol író műveiből ismert helyeket. Valamint ellátogatunk a Beatles otthonába, Liverpoolba is. Természetesen csatlakozhatnak hozzánk Liverpool foci rajongók, és azok is akik egy tartalmas kikapcsolódást keresnek az ősz közepén.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: fix turnusok, 4 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában, 2-3 fős fürdőszobás szobákban
 • Londonban 2 éj, Liverpoolban 2 éj

Étkezés

 • 4x angol reggelit az ár tartalmazza

Utazás

 • a Wizz Air menetrendszerinti járatával, Bp-London-Liverpool-Bp útvonalon
 • poggyász: feladható poggyász a Wizzair mindenkori poggyászszabályzatának megfelelően fizetendő. Árakról a foglaláskor tudunk információt adni.

Program

1. nap: Budapest - London, rövid városnézés
Elutazás Londonba a reggeli órákban. Megérkezés után kb. kétórás orientációs városnézés autóbusszal. Elhelyezkedés a szálláshelyen, majd gyalogos városnézés a belvárosban. A séta részét képezi a Parlament, a Westminster apátság, a Downing Street, a Lovasgárdisták laktanyája, a Trafalgar tér, a St. James's Park, a Buckingham palota megtekintése. A Westminster apátságot a helyszínen váltott belépővel belülről is megtekinthetik. Szállás Londonban.


2. nap: London, gyalogos városnézés
Fedezze fel idegenvezetőnkkel a Temze déli partját, amelynek látnivalói közül nem egy újdonságnak számít. A séta a London Bridge-nél kezdődik és érinti az alábbi látnivalókat: Southwark katedrális, Sir Francis Drake hajója (a Golden Hinde), a George fogadó és az Anchor Inn és Shakespeare Globe színházának mása. A hires drámaíró legendás köralakú színháza a 16.század végén épült, újjáépítése egy amerikai színész és rendező ötlete volt, és 1997-ben valósult meg, múzeuma Shakespeare tisztelői számára feltétlenül megtekintésre érdemes. A Modern Tate Múzeum épülete mellett elhaladva a Millenium gyaloghídon keresztül a Szt. Pál katedrálishoz és a híres londoni Citybe juthatnak el, ahonnan a Tower is gyorsan megközelíthető. Szállás Londonban.


3. nap: Stratford-upon Avon, Liverpool
Reggeli után észak felé folytatódik az út, megállás Stratford-upon Avon településen, mely Shakespeare szülőhelye, itt megtekinthető szülőháza, a helyi templom pedig síremlékét őrzi. Az Avon folyó partján áll a híres Királyi Shakespeare Színház, melynek társulata hagyományosan a legnagyobb angol színészeket neveli. A stratfordi séta után egyenesen Liverpoolba indul a csoport. Liverpool mindig is Észak-Anglia egyik központja volt, de talán soha nem került volna az érdeklődés középpontjába, ha a hatvanas évek elején négy gombafejű nem alakítja meg azt az együttest, amely több generáció életére is maradandó kihatással volt. A városba érkezvén autóbuszos orientációs városnézés, majd elhelyezkedés a belvárosi szállodában.


4. nap: Liverpool, gyalogos városnézés
Reggeli után gyalogos városnézés keretében ismerkedhetnek meg az egyik legjelentősebb angol kikötőváros nevezetességeivel, amelyek közül kiemelkedik az egykori kikötő, az Albert Dock bravúrosan rehabilitált épületegyüttese. A Beatles-emlékhelyek közül érdemes felkeresni a Beatles történetét feldolgozó kiállítást (The Beatles Story) és az egykori Cavern klub előtt is fényképezkedhetnek. Liverpool az egyik legjelentősebb angol kikötőváros volt, nagyon sokan innen indultak a tengerentúlra, hogy letelepedjenek az Újvilágban. Jelentős tengerészeti múltjának emlékeit az igen érdekes Tengerészeti Múzeum őrzi. Szállás Liverpoolban.


5. nap : szabad program, Liverpool-Budapest
Délelőtt szabad program Liverpoolban, amelynek során ki-ki érdeklődése szerint felkeresheti a Liverpool futballcsapatának otthonául szolgáló Anfield stadiont, ellátogathat a modern művészeti múzeum, a Tate liverpooli épületébe, hajókázhat a Mersey-folyón de akár Beatles relikviák után is kutathat, amire számtalan lehetőség kínálkozik. A kora délutáni órák még egy kis kirándulást tartogatnak, amelynek során a Wales-hez közeli Chester utcáin sétálhatnak, a kis városka katedrálisa mellett jellegzetes fekete-fehér faberakásos házairól híres. Ezután transzfer a repülőtérre a délutáni órákban, hazautazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával.

 

Figyelem!
A programok sorrendje felcserélődhet. A gyalogos városnézésekhez a közlekedési jegy a helyszínen fizetendő.

Minimum létszám: 18 fő

 

Fakultatív kirándulások, belépők, helyszínen fizetendők:

 • belépők: kb. 54 GBP/fő
 • A gyalogos városnézésekhez a közlekedési jegy a helyszínen fizetendő.

ÁrakLejárt: 2019. október 20.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • foglalás: 1.500 Ft/fő
 • reptéri illetéket: 36.900 Ft/fő
 • fakultatív programokat, belépőket
 • poggyász árát
 • egyágyas felárat: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a

Bruttó árazás 2022-ben is!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard szoba2 ágyas pótágyazható standard szoba
okt. 20-245/4MEGTELTMEGTELT

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat