Körutazás Dél-Afrikában, szafarival a Pilanesberg Nemzeti Parkban és pihenéssel Durbanban

Fedezzük fel együtt „Szivárványországot”, Dél-Afrika nagyvárosait, nemzeti parkjait és tengerpartját. Elkalauzoljuk a körutazás alatt Johannesburgba, ami tulajdonképpen az aranyásók rendezetlen sátraiból fejlődött várossá, és napjainkra pénzügyi és gazdasági központjává vált Dél-Afrikának. Ellátogatunk Fokvárosba, a világ legszebb fekvésű városába, az Atlanti-óceánon hajózó tengerészek már 200 km távolságból látják Cape Town hívogató fényeit. Dél- Afrika modern írott történelme a Tábla Hegy lábánál kezdődött 1652-ben, ekkor hoztak létre itt egy állomást a kereskedőknek. Nem lehet kihagyni a Pilanesberg nemzeti parkot, amely a harmadik legnagyobb vadrezervátuma az országnak, és megközelítőleg 8000 vadállat él. Zebrák, zsiráfok a „Big Five”, azaz az 5 nagyvad: oroszlán, elefánt, rinocérosz, kafferbivaly, leopárd és legalább 300 madárfaj. Megkoronázva a körutat, megpihenhetnek Durban csodálatos tengerpartján, megmártózhatnak az Indiai-óceánban.

Szállástípus:
hotel+
Étkezés:
reggeli
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
fix turnusok, 11 nap-8 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
Min. 15 főtől

Elhelyezés

 •  3-4 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban (3 éjszaka Fokváros, 2 éjszaka Pilanesberg Nemzeti Parkban, 3 éjszaka Durban)

Utazás

 •  menetrendszerinti járatokkal, átszállással, a helyszínen belső járatokkal

Tervezett menetrend:

2020.02.03.-i csoport esetén

Honnan - hováIndulásÉrkezés
Budapest (BUD) - Dubaj (DXB) 15:0023:15
Dubaj (DXB) - Fokváros (CPT)03:5511:45
Durban (DUR) - Dubaj (DXB)19:1005:30
Dubaj (DXB) - Budapest (BUD)08:4011:45

 

2020.03.15.-i csoport esetén

Honnan - hováIndulásÉrkezés
Budapest (BUD) - Isztambul (IST)20:1000:15
Isztambul (IST) - Fokváros (CPT)02:2512:40
Durban (DUR) - Isztambul (IST)16:3006:05
Isztambul (IST) - Budapest (BUD)08:1508:25

Program

1.nap: Budapest - Fokváros
Elutazás Budapestről, átszállással Fokvárosba, éjszaka a repülőgépen.


2.nap: Fokváros, Tábla-hegy
Érkezés Fokváros-ba, transzfer a szállodába, rövid szabadidő. A Dél-afrikai Köztársaság az afrikai kontinens déli csücskén a világ legkülönlegesebb és legsokrétűbb turista paradicsoma. Nyugati partját az Atlanti-óceán mossa, keleten az Indiai-óceán hullámai. A leggyakrabban előforduló Southern Right bálnával a part menti áttetsző vizekben találkozhatunk. Dél-Afrika nem tipikus afrikai ország. Az angol és holland telepeseknek köszönhetően markánsan jelen van itt az európai kultúra, amely az évszázadok során izgalmasan keveredett a fekete törzsi kultúrával. A délután folyamán városnézés a világ legszebb fekvésű városában. A Tábla-hegy lábánál kezdődött 1652-ben Dél-Afrika modern, írott történelme. Fokvárost Jan van Riebeeck holland telepes és kis csapata alapította azzal a céllal, hogy állomást hozzanak létre Európa és a Kelet országai között, a kereskedőhajók számára. Napjainkban a Tábla-hegy a ráboruló kis felhőtakaróval méltóságteljes hátteret ad a csillogó felhőkarcolók tövében meghúzódó, még 18. században épült házaknak. Városnézésünk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, a Bo Kaap negyed lapos tetős élénk színű házait, és kívülről a Parlament épületét. Fakultatív módon, helyszíni fizetéssel felvonózunk a Világörökség részét képező Tábla hegyre, amennyiben az időjárás engedi. Este visszatérés a szállodába.


3.nap: Jóreménység Foka, Camps Bay, Hout Bay, fakultatív Seal Island, Chapman's Peak, Borkóstolás
A reggelit követően egész napos Jóreménység Foka kirándulás (kb. 8 órás). Az Atlanti-óceán Camps Bay partszakaszát követve a 12 Apostol-hegyvonulat lábánál lévő panorámaúton utazunk Hout Baybe. Fakultatív módon, helyszíni fizetéssel, kedvező időjárás esetén kihajózunk a Seal Island (Fóka sziget)-re, ahol közel 4000 fóka él. Tovább utazás a Jóreménység Nemzeti Parkba, jó idő esetén Chapman's Peak sziklába vájt kanyargós festői autóúton. A Jóreménység Foka táblánál megállunk egy rövid fotószünetre, majd siklóval felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán találkozását. Délután Borvidék és Stellenbosch túra borkóstolással. Stellenbosch, Dél-Afrika második legöregebb városkája, amelyet 1679-ben alapítottak. A hangulatos városka bájos fokföldi stílusú házainak falait fehérre meszelték, és szalmatetővel borították őket. Sétálunk a főtéren, megnézzük a Stellenbosch Múzeumot, ami bemutatja az első telepesek életét. Sétánkat folytatjuk a hatalmas tölgyfák között, amelyeknek cserjéit a 19. században ültették. Végig megyünk a Dorp Straat utcán, ahol a régi fokföldi házak ma is egykori pompájukban tündökölnek; napjainkra nagy részük vendéglőknek és üzleteknek, kávézóknak ad otthont. Látogatás egy borfarmon, borkóstolással egybekötve. A program alatt szabadidőt biztosítunk a csoportnak, majd visszatérés a szállásunkra.


4.nap: Szabadidő, fakultatív programok
A reggelit követően egész nap szabadidő, fakultatív kirándulások az adottságok függvényében, helyszíni jelentkezéssel. Hajótúrák, helikopteres repülős a város felett, bálnanéző túra.


5.nap: Johannesburg, Pretoria,
Korai reggeli, kijelentkezés majd transzfer a repülőtérre, elutazás Johannesburgba. Az érkezést követően utunk elsőként Pretoriába vezet, rövid városnézés az ország közigazgatási székhelyén. Ellátogatunk a lenyűgöző fekvésű 65 hektáros parkkal körülvett, impozáns Union Building épülethez, ahol a mindenkori elnök és az elnöki irodák kapnak helyet. Megtekintjük Pretoria szívének lüktető központját a város szociális és politikai életének színhelyét a Church Squar-t Paul Krüger szobrával. Kora délután utazás a Pilanesberg Nemzeti Parkba. Délután 3 órás szafari nyitott terepjárókon, vadőr kíséretével. A fenséges park az idők során a szél és a víz felszínformáló munkájának eredményeként, varázslatos formákat mutat, nyitott szavannák, dombok, szikláshegyek, bozótos területek váltják egymást. A parknak bőséges a vadállománya, megtalálható a Big Five-ként ismert Afrika 5 nagy vadállata az oroszlán, leopárd, elefánt, fekete és fehér rinocérosz, kafferbivaly, de csodálatos felvételeket készíthetünk az itt élő 300 madárfaj egyedeiről is. Büfé vacsora szállásunkon.


6.nap: Szafari, fakultatív Sun City, Pilanesberg Nemzeti Park
Hajnali szafari a park területén, terepjárókon, vadőr kíséretével. A fenséges park varászlatos felszínén nyitott szavannák, dombok, szikláshegyek, bozótos területek váltják egymást. Reggeli. Délelőtt fakultatív kirándulás Sun City-be, a The Palace szálloda megtekintése, helyszíni fizetéssel vagy szabad program, büfé vacsora a szálláson. Sun City és Lost City, a Pilanesberg Nemzeti Park közvetlen határában épültek. A legenda szerint egy nagyon tehetséges, művelt törzs élt egy meseszép völgyben, akik felépítettek egy várost, amelyhez fogható nem volt a földkerekségen. Azonban a vulkán tűzhányója újra kitört, és a forró láva maga alá temette a várost, dzsungel nőtt a város helyén. Egy hotelmágnás keltette életre a legendát és a 27 hektáros afrikai szavannából a világ legpazarabb luxusszállodáját és szabadidőközpontját építette meg. Szabadidő a komplexum területén. Este visszatérés szállásunkra.


7.nap: Fakultatív szafari, Durban
Fakultatív hajnali szafari a park területén, terepjárókon, vadőr kíséretével. A reggelit követően kijelentkezés, majd transzfer a Johannesburg-i repülőtérre, elutazás Durbanba. A megérkezést követően transzfer a tengerpartra, pihenés. Umhlanga Rocks Durbantől 15 km fekvő luxus nyaralóhely, amely partját megkoronázza az impozáns világitó torony.


8.nap: Durban, szabadprogram, strandolás
Reggeli majd városnézés Durban-ban, amely Dél-Afrika harmadik legnagyobb városa, az Indai óceán partján terül el, nagy kikötővel, Ushaka Óceonáriummal, Stadionnal, történelmi épületekkel rendelkezik. A leghosszabb aranyló tengerpartja a Golden Mile, ahol pálmafás kiépített sétányon egymást érik a strandok. Közös séta az Indiai Óceán-i partszakaszán. Délután szabad program, strandolás, pihenés.


9.nap: Szabadprogram, fakultatív Sani Pass Lesotho
Egész nap szabad program, strandolás, pihenés. Fakultatív egésznapos kirándulás Sani Pass Lesotho túra (2 hónappal indulás előtt lehet rá jelentkezni). Kora reggeli indulással utazunk a Durban-től északra húzódó fenséges hegylánchoz, majd terepjárókban ülünk és a hegyszoroson keresztül felmegyünk a Sani Pass tetejére, a 2876 m magasan található Lesotho Királyságba. Ezen a területen mintha megállt volna az idő. A helyiek a hűvös idő ellenére csak pokrócba csavarják magukat és szamárháton közlekednek. Látogatást teszünk egy tradicionális sotho kunyhóban, ahol megismerkedhetünk a helyiek szokásaival. Ebéd a Sani Pass Chalets Hotelben, ami Afrika legmagasabban fekvő étterme, majd délután Underbergben visszaszállunk a terepjárókról buszunkba és visszautazunk szálláshelyünkre.


10.nap: szabadprogram, hazaindulás
A reggelit követően szabad program, a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre. Hazautazás.


11.nap: érkezés Budapestre
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

 

Fakultatív kirándulások, belépők, helyszínen fizetendők:

 • Leschoto túra: 85.000 Ft/fő + 150 EUR/fő vízum, indulás előtt max 2 hónappal lehet jelentkezni rá
 • Tábla-hegy felvonó: 20 EUR/fő
 • Fóka sziget hajótúra: 6 EUR/fő
 • Sun City látogatás: 12 EUR/fő
 • Hajnali szafari: 36 EUR/fő
 • az alapdíj a programokhoz szükséges belépjegyek árát tartalmazza.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

ÁrakLejárt: 2022. szeptember 12.

Az ár tartalmazza:

 • szállást megadott típusú szállodákban
 • reggelis ellátást
 • Pilanes NP-ban 2 vacsorát
 • repülőjegyet a megjelölt útvonalon
 • belső járatos repjegyeket
 • a program szerinti kirándulásokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • repülőtéri illeték: kb. 120.000 Ft/fő (indulásig változhat)
 • fakulktatív programokat, egyéb belépjegyeket
 • Leshoto túra díját és a szükséges vízum díját
 • kötelező borravalót
 • egyágyas szoba felár  - érdeklődjön irodánkban
 • fakultatív programokat, belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat