Kirándulás Bécsbe, választható programmal

1 napos autóbuszos kirándulás Bécsbe, a helyszínen különböző programokkal.

Étkezés: önellátás

Turnusok: fix turnusok, non stop

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Fontos tudnivalók

A városnézést követően egy program választása lehetséges. A Práter programnál belvárosi tartózkodás nincs.

Várható belépődíjak:


Az árak tájékoztató jellegűek!

Parlament (Idegenvezetéssel):

Felnőtt:

5 €

Gyerek (18 éves korig):

Ingyenes

Diák/ Nyugdíjas:

2,5 €

 

Hofburg (audioguide- dal):

Felnőtt:

12,50 €

Gyerek (6-18 év között):

7,50 €

Diák (19-25 év között):

11,50 €

Tenger Háza:

Felnőtt:16,70 €/fő
Gyerek(6-15 év között):7,60 €/fő
Kisgyerek(3-5 év között):5,10 €/fő
Diák, nyugdíjas jegy hétvégén nincs.

 

Madame Tussaud’s Panoptikuma:

Felnőtt: 20,5 €/fő
Gyerek (4-14 év között): 16,5 €/fő
Diák, nyugdíjas: felnőtt ár

 

Óriáskerék:

Felnőtt: 9,50 €/fő
Gyerek (4-14 év között): 4 €/fő
Diák, nyugdíjas: felnőtt ár

 

Kombinált jegy- Madame Tussaud’s+ Óriáskerék:

Felnőtt: 23,90 €/fő
Gyerek (4-14 év között): nincs
Diák, nyugdíjas: nincs

 

A további játékokra a belépődíj kb. 3 €-tól  vannak(szellemvasutak, hullámvasutak, dodgem, kisvonatozás, céllövölde, elvarázsolt kastélyok, tükör labirintus).

Étkezés

 • önellátás

Utazás

Felszállási lehetőségek az autóbuszra:

· Budapest, 14. kerület, 56-osok tere, Időkerék

· M7/M1-es autópálya, Budaörsi- Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő

· M1-es autópálya, Sasfészek-tó Pihenőhely, MOL benzinkút, 21-es km kő

· M1-es autópálya, Zsámbéki- Pihenőhely, Agip benzinkút, 28-as km kő

· M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő

· M1-es autópálya, Remeteségi- Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő

· M1-es autópálya, Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő

· M1-es autópálya, Arrabona- Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő

· M1-es autópálya, Mosoni- Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő

 

Kérjük, hogy ha nem a budapeti felszállást választják, jelezzék felénk megrendeléskor (a csatlakozás időpontját a visszaigazoláskor küldjük).

Csak a fennt felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Program

 • Indulás reggel 7:00-kor Budapest, 14. kerület, 56-osok tere, Időkeréktől.

 

 • Folyamatos utazás rövid pihenőkkel.

 

 • Érkezés Bécsbe a délelőtti órákban, ahol először megkezdjük városnéző sétánkat: Mária Terézia tér, Várkert, Operaház, Kärtner Strasse, Kapucinus templom, Stephansdom, Graben, Várnegyed, Városháza.

 

 • Ebédszünetben a hangulatos kerthelyiségek, éttermek nyújtanak felüdülést remek ételeikkel, ízletes söreikkel. Így az étlapról nem hiányozhat sem a klasszikus bécsi szelet, sem pedig a nagy fantáziával elkészített gőzgombóc. A helyi ételeket kreatívan és egy jókora adag bécsi kedélyességgel teszik a tányérra.

 

 • Ezt követően szabadprogram, majd visszaindulás 17.00-18.0017.00-18.00 óra körül.

 

 • Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

 

Választható programok:

 

 • Délután/Parlamentlátogatás: Látogatás az osztrák Parlamentbe, melynek csodálatos kétkamarás épülete a Ring mentén emelkedik. Maga Ferenc József császár soha nem lépte át a Parlament küszöbét (a helyi vezető elárulja miért), mi viszont belülről csodálhatjuk meg az épületet. Láthatjuk többek között a II. Világháborúban megsemmisült, majd az 50-es években újjáépített felsőházat, mely mai napig a parlamenti üléseknek ad helyet, és a szecessziós stílusban épen maradt egykori alsóházat is (mely a Monarchia sokszínű nemzetiségének vitaterme volt).

 

 • Délután/Hofburg:Sisi Kiállítás, Császári Ezüst-, és Porcelán Kiállítás: Meglátogatjuk Hofburgba a Sisi Múzeumot. A Hofburg több mint 600 éven át a Habsburg-dinasztia rezidenciájaként működött. A berendezett szobák Ferenc József és Erzsébet császárné életének korát idézik.  A lakosztályok mellett kiemelt szerepet kap a Sisi Múzeum, amelyben Erzsébet személyes használati tárgyai mellett azt is láthatjuk, hogyan lázadt az udvari szertartási rend ellen, miként menekült a szépség kultuszába és miért volt annyira fontos számara, hogy olyannyira karcsú maradjon. A császári háztartás egykori kincsei ma az ezüstgyűjteményben csodálhatók meg. Az értékes üveg-, ezüst- és porcelántárgyak mellett az udvari konyhában használatos, a sütéshez es a főzéshez szükséges kellékeket is megnézhetjük.

 

 • Délután/Tenger Háza: Felkeressük Bécs belvárosában, a Mariahilferstraße szomszédságában található Tengerek Házát. A Trópusi házban és a Krokiparkban szabadon repülő madarak, szaladgáló majmok, krokodilok és további, a biotóphoz tartozó állatokkal találkozhatunk. A terrárium részlegben mérges, valamint óriáskígyók, hüllők, levélvágó hangyák és madárpókok kaptak szállást. A "Hullámtörő szikla" elnevezésű élményakvárium lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy az akvárium padlójába épített "búvársisakokon" keresztül testközelből tapasztalják meg a trópusi halak világát. Egy mesterséges cseppkőbarlang grottában több mint 100 éjszakai állatot és barlanglakót figyelhetünk meg: mérges óriás ezerlábúakat, ostorlábúakat, harci tücsköket, szem nélküli barlangi halakat, és az UV-fényben kísértetiesen világító skorpiókat.

 

 • Délelőtt/Práter (belváros nélkül): Ajánlott programok szabadidőben: Itt található Bécs egyik érdekessége, Madame Tussaud’s panoptikuma, ahol 65 viaszfigura várja a látogatókat. Ferenc József császár és az ő Sisije, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Mária Terézia vagy Gustav Klimt csak néhány az osztrák hírességek és történelmi személyiségek közül, akikkel a 2000 négyzetméteres (három emeletre osztott) kiállítási területen találkozhatunk. A különleges kialakítású interaktív kulisszák között intelligencia tesztet oldhatunk meg Albert Einstein ellen, Johann Strauss-szal vezényelhetjük a Kék Duna keringőt, vagy megpróbálhatjuk legyőzni Hans Krankl focilegendát tizenegyes rúgásban. A nemzetközi hírességek közül is számos jelen van: Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie vagy Michael Jackson "képviselik" a showbizniszt. Mahatma Gandhi vagy Nelson Mandela pedig a világpolitikát. Madame Tussauds viaszfigurái több mint 150 éve nyűgözik le a nézőket. Egy figura elkészítése 3-6 hónapot vesz igénybe. Több mint 500 pontos testmérés és mintegy 200 fotó szükséges ahhoz, hogy a részlethű módon bemutathassák egy személy legapróbb jellegzetességeit is. Összesen 800 munkaórán át készítik a kereken 200 000 eurót érő viaszfigurákat.

 

 

 • Akik a város látképében szeretnének gyönyörködni, azoknak ajánljuk a híres Óriáskerék kipróbálását, mely 64,75 méter magasba viszi fel a látogatókat. Az 1879-ben épült remekmű kiállta az idő próbáját.

ÁrakLejárt: 2016. szeptember 10.

Az ár tartalmazza

 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • regisztrációs díjat: 1.000 Ft/fő - buszon fizetendő
 • belépőjegyeket: a leírás szerint - helyszínen fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 5 %-a - csak megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjNon stop
márc. 12, ápr. 2, máj. 1, 14, jún. 4, 25, júl. 16, aug. 20, szept. 101/06 690 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat