Karácsony Lengyelországban: Wrocław - Krakkó - Tarnów

Lengyelország mindig is kedvelt célpontja a magyar utazóknak. Azonban mostani programunk egy olyan varázslatos időpontban mutatja meg a csodás lengyel városokat, mint a karácsony.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: fix turnus, 4 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Távolság Budapesttől: 400km

Egyéb: Min. 35 főtől

Fontos tudnivalók

Lengyelországi kirándulás esetén javasolt az Európai Uniós Kártya és egy külön baleset-,betegség- és poggyászbiztosítás együttes megléte. Irodánkban kedvezményesen köthető BBP biztosítás, részleteiről érdeklődjön irodánkban.

Elhelyezés

 • 1 éjszaka Wroclawban, 3 éjszaka Krakkó külvárosában 3*-os szállodában,
 • 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • reggeli + karácsonyi vacsora az árban

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal

Felszállási lehetőségek: 

 • Budapest
 • 2A mellett előzetes egyezetetés alapján

Program

1. nap: Budapest - Wroclaw
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Lengyelországba, útközben rövid pihenőkkel. Délután érkezünk Wrocławba, ahol városnéző séta során megismerkedünk Alsó-Szilézia fővárosának legszebb, legértékesebb látnivalóival. Az Óvárosban tett séta során körbejárjuk a tér közepén emelkedő Városházát, megnézzük a Piactér szebbnél szebb polgárházait, a legjelentősebb templomokban található magyar vonatkozású emlékeit, valamint a wrocławi Tudományegyetem XVIII. század első feléből származó Aula Leopoldina nevű dísztermét. Ezután szabad program keretében elvegyülhetünk a wrocławi karácsonyi vásár forgatagában, amely Európa öt legszebb karácsonyi vására közé tartozik. A városnézés után elfoglaljuk szállásunkat, szállás Wrocławban, 3 ***-os szállodában (1 éj).


2. nap: Wroclaw - Krakkó

Reggeli után folytatjuk Wrocław felfedezését, megismerkedünk a „Hidak városának” leghíresebb hídjaival, csakúgy, mint a modern kori látványosságként egyre szaporodó wrocławi törpékkel. Ostrów Tumski városrészben meglátogatjuk a Keresztelő Szent János-székesegyházat, melynek tornyából szép kilátás nyílik a városra. Mielőtt tovább utazunk Krakkóba, meglátogatjuk az 1913-ban épült, a világ első modern vasbeton szerkezetű építményeként ismert Centenáriumi Csarnokot, melyet felvettek az UNESCO Kulturális Világörökségi listájára.

Ezt követően Krakkóba utazunk, ahol városnéző séta során ismerkedünk meg az Óváros legfontosabb nevezetességeivel, így a Főtéren található Posztócsarnok és a Mária templom mellett megnézzük a Szent Péter és Pál templomot, a Flórián kaput és a Barbakánt, valamint a krakkói egyetem világhírű Collegium Maius nevű épületét. A városnézés után elfoglaljuk szállásunkat, majd karácsonyi vacsora a szálloda éttermében. Szállás Krakkóban, 3 ***-os szállodában (3 éj).


3. nap: Krakkó - Tarnów

Reggeli után Krakkó Óvárosában folytatjuk programunkat. Sétát teszünk Krakkó zsidónegyedében, megismerkedünk az egykor itt élők történetével. Sétánk után szabadprogram Krakkó óvárosában, majd fakultatív kirándulás a „legmagyarabb” lengyel városként ismert Tarnówba, ahol magyar emlékek nyomába eredünk. Lengyelország legszebb reneszánsz városában felkeressük Bem apó és Petőfi Sándor emlékeit, köztük természetesen Bem tábornok nem mindennapi földi nyughelyét is. A város a reneszánsz korban a legszebbnek számított Lengyelországban. Erről tanúskodnak a Főtéren található domborművekkel, freskókkal díszített lábas házak és a Városháza is. Tarnów városát elhagyva visszautazunk a szállásunkra, Krakkóba, szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.


4. nap: Wieliczkai sóbánya - Krakkó

Reggeli után fakultatív program keretében a wieliczkai sóbányába látogatunk. A Világörökség részét képező sóbánya páratlan sóképződményeivel, faragott szobraival és sókápolnáival mindenki számára érdekes látnivaló. A bányalátogatás után programunk a waweli dombon folytatódik, ahol a Lengyelország legjelentősebb egyházi épülete, a waweli katedrális, valamint a Királyi Palota található. A katedrálisban tett séta során megismerkedhetünk Lengyelország történelmének legfontosabb, több szálon a magyar történelemhez kötődő személyiségeivel.  Ezután szabad programra nyílik lehetőség Krakkó Óvárosában, majd fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.


5. nap: Zakopane - Budapest

Szállásunkat magunk mögött hagyva, útban hazafelé Zakopanéba, Lengyelország téli fővárosába látogatunk, ahol a kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban pár órát töltve belekóstolhatunk a város karácsonyi forgatagába. Ez idő alatt lehetőség nyílik felvonóval feljutni a kitűnő panorámával rendelkező Gubałówka csúcsra, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom góral sajtokat. A hegyekkel körülvett Zakopanét magával ragadó hangulata miatt minden évszakban kirándulók sokasága keresi fel. Fakultatív gorál ebédet követően délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Fakultatív programok, belépők várható költségei (a költségek a helyszínen fizetendők):

 • Wrocław, Aula Leopoldina – kb. 15 złoty.
 • Wieliczkai sóbánya – 8.500 Ft/fő (forintban fizetendő!)
 • Mária templom, Katedrális a waweli dombon, Zsinagóga és fülhallgató bérlés: kb. 70 PLN/fő
 • Gubalowka felvonó: kb. 25 PLN/fő (egyéni program)

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelit + karácsonyi vacsorát
 • autóbuszos utazást
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • egy ágyas felárat - 5.500 Ft/fő/éj
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1,5%-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
dec. 24-285/499 900 Ft
91 908 Ft
99 900 Ft
91 908 Ft
99 900 Ft
91 908 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat