Az Isztriai-félsziget napos tájain

Utazásun alkalmával bebarangoljuk az Isztriai-félsziget lenyűgöző látványosságait. Először megtekintjük a szlovén határ közelében található romantikus Trakoscani várkastélyt, majd fakultatív kirándulás keretén belül lehetőség nyílik ellátogatni Isztria legszebb városaiba. Ezt követően tehetünk egy hajókirándulást a Brijuni-szigetcsoporthoz és megtekinthetjük a festői Krk-sziget nevezetességeit. Végül városnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2 ágyas szobák

Turnusok: 4 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában az Isztriai-félszigeten

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza

Utazás

 • emelt szintű autóbusszal: video-, vagy DVD, büfé.
 • Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Krisztina körút
 • Felszállási lehetőségek:
  -Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
  -Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
  -Balatonakarattya-Lukoil: 06:45
  -Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
  -Balatonlelle-Marche: 07:35
  -Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Program

1. nap: Budapest-Trakoscan-Isztria
Elutazás a kora reggeli órákban. Útközben megtekintjük a szlovén határ közelében található romantikus Trakoscani várkastélyt, mely pontosan olyan, mint egy mesebeli vár: magas falak, kastélytorony, felvonóhíd, s mindezek lábánál egy tó is található. Folytatjuk utunkat a festői Isztriára, ahol gyönyörű strandok, velencei stílusú épületek, templomok, templomtornyok varázsolják el a látogatókat. Érkezés az Isztriai-félsziget egyik hangulatos üdülővárosába a kora esti órákban. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Rovinj-Porec-Limski fjord
Szabad program vagy fakultatív kirándulási lehetőség Isztria legszebb városaiba (Ár: 20EUR/fő). Első megállónk az Isztriai-félsziget kis „ékszerdoboza”, Rovinj. Kacskaringós, szűk, macskaköves kis utcák keresztezik egymást a félszigetre épült óvárosban, mely a legszebbek közé tartozik Horvátországban. Városnézésünkből nem maradhat ki a város jelképének is számító, dombtetőn magasodó Szent Eufémia székesegyház sem, ahonnan a harangtoronyból gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra, az öbölre és a Szent Katalin-szigetre. Továbbutazás Porec városába, melynek igazi kincse a kora bizánci kor egyik legjelentősebb műemléke, a VI. századból származó Euphrasis bazilika és a körülötte álló épületegyüttes, mely az UNESCO világörökség része. Útközben rövid megálló hegyekkel szegélyezett keskeny tengeröbölnél, a híres Limski fjordnál. A fjord 9km hosszan nyúlik be a szárazföld belsejébe, a legszélesebb pontja pedig eléri a 600 métert, mélysége akár a 30 métert is. Fényképezés majd visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: Brijuni-szigetek-Pula
Fakultatív program lehetőség: Hajókirándulás az egyik legérdekesebb és legismertebb isztriai-szigetcsoporthoz. A Brijuni-szigetcsoportot 14 sziget alkotja. A Nagy Brijuni szigetet, a mellette elterülő szigeteket, a partszakaszt, és közvetlen környékét 1983-ban nyilvánították nemzeti parkká. Egy kis halászfaluból, Fazana kikötőjéből indulunk a Nemzeti Park és Tito magán rezidenciájának megtekintésére. Délután az Isztriai félsziget déli csücskének és Pula szépségeinek felfedezése
következik. A nyolc dombra épült város a félszigetbe mélyen benyúló öböl partján fekszik. A város leglátványosabb nevezetességei: Amfiteátrum, Sergius diadalíve, Velencei erőd és az Augustus templom (Ár: 20 EUR/fő).

4. nap: Krk sziget-Opatija
Fakultatív kirándulási lehetőség a festői Krk-szigetre. Séta Krk város középkori városrészének ódon hangulatú, sikátoros utcácskáiban, majd rövid szabadidő. Délután ismerkedés Opatija városával, mely az Osztrák-Magyar Monarchia idején az egyik legjelentősebb fürdőváros, valamint híres művészek, uralkodók kedvelt pihenőhelye volt. Visszautazás a szállodába, szabadidő, fürdési lehetőség (Ár: 20 EUR/fő).

5. nap: Zágráb-Budapest
Reggeli után indulás hazafelé, útközben városnézés Horvátország fővárosában Zágrábban. A város a Medvednica-hegység lábánál fekszik, és az ország leghosszabb folyója, a Száva szeli át. Látogatásunk alkalmával a magyar vonatkozású történelmi emlékhelyeket is felkeressük, nem maradhat ki a város jelképe a Sveti Stjepana katedrális, más néven Szent István-székesegyház sem. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Brijuni-szigetek 180 HRK
 • Pula amfiteátrum 30 HRK
 • Augustus templom 8 HRK
 • Rovinj harangtorony 10 HRK
 • Porec 15 HRK


ÁrakLejárt: 2018. augusztus 14.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt

 

Az ár nem tartalmazza:

 • belépődíjakat, helyszínen fizetendő költségeket
 • idegenforgalmi adót: helyszínen fizetendő!
 • egyágyas felárat: 12.000 Ft/fő
 • fakultatív progrmokat: Isztria kirándulás 20 EUR/fő, Hajókirándulás 20 EUR/fő, Krk-sziget kirándulás 20 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjkétágyasegyágyas
szept. 19-235/484 900 Ft100 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat