Isztriai csobbanás

Egy kellemes hosszúhétvége az isztriai tengerparton. A pihenés mellett megtekinthetjük a kedvelt nyaralóvároskat is, Pulát és Rovinj-t is.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
fix turnus - 3 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Távolság Budapesttől:
590km
Egyéb:
min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 3 éjszaka Porecben 2*-os felújított szállodában,
 • 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • svédasztalos félpanzió

Utazás

 • komfortos, légkondicionált autóbusszal

Program

1.nap:
Elutazás  06.00 órakor  Budapestről. Folyamatos utazás. Útközben megálló Rijekaban. Horvátország legnagyobb forgalmú nemzetközi tengeri kikötő városa sok magyar vonatkozást tartogat. Ezekkel és az Óváros szépségeivel ismerkedünk egy séta keretében. Majd szabadprogramra nyílik lehetőség. Ez idő alatt további programként megtekinthető Trsat vára, amely 140 méter magasan található a város tetején. Utazás a szállodához, szállásfoglalás, este vacsora a szállodában.

 

2.nap: Egész napos szabadprogram a tengerparton, vagy délelőtt fakultatív kirándulás Pulába.
Reggeli után utunk az Isztriai-félsziget déli csücskén található Pulába vezet. A nyolc dombra épült város a félszigetbe mélyen benyúló öböl partján fekszik. A város leglátványosabb nevezetességei: az Amfiteátrum, a Sergius diadalíve, a Velencei erőd és az Augustus templom. A látnivalók megtekintése után szabadprogram az igazán hangulatos Óvárosban. Ez idő alatt élvezhetjük a kávézók nyújtotta árnyas teraszokon a mediterrán hangulatot, miközben megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat. Délután visszautazunk Porečbe, szabadprogram, este vacsora a szállodában.

 

3. nap:  Egész napos szabadprogram a tengerparton vagy délelőtt fakultatív kirándulás:  Limski fjord-Rovinj
Reggeli után buszunkkal Rovinjba utazunk. Városnéző séta a szűk sikátorokon, hangulatos utcácskákon, színes házak között. Felkeressük a barokk stílusban épült Szt. Euphémia templomot, Rovinj jelképét. Itt megtekintjük a szent sírját, mely gyógyító erővel bír. Aki szeretne a templom tornyába is felsétálhat. Majd hajóra szállunk és teszünk egy kört a város és a szigetek körül. A hajókirándulás után ebéd Rovinjban. Majd szabadprogramra nyílik lehetőség a városban. Délután autóbuszunkkal a Limski fjordhoz utazunk, mely valaha kalózok búvóhelye volt, most kristálytiszta vízének köszönhetően kitűnő osztriga tenyésztőhely. A páratlan szépségű öblöt két oldalról erdők szegélyezik. Ez a gyönyörű természeti szépség sok rendezőt, operatört is magával ragadott, akik több filmet is forgattak itt.  Búcsút intve a gyönyörű panorámának visszautazunk a szállodába. A nap hátralévő részében szabadprogram, majd vacsora a szállodában.

 

4. nap:
Reggeli utánhazaindulás, útközben ismerkedés Poreč városával, melynek igazi kincse a kora bizánci kor egyik legjelentősebb műemléke, a VI. sz.-ból származó Euphrasius bazilika és a körülötte álló épületegyüttes. Itt megtekintjük az arany mozaikokat. Továbbutazás Opatijaba, mely az Osztrák-Magyar Monarchia idején az egyik legjelentősebb fürdőváros, valamint híres művészek, uralkodók kedvelt pihenőhelye volt. A városnak a gyönyörű villák és elegáns szállodák között a hangulatos parkok, pálmafás sétányok adják meg varázsát. Délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő - kb 1,5 EUR/fő/éj
 • kirándulás Pulába: 12 EUR/fő
 • Kirándulás Rovinj-Limski Fjordra: kb. 25 EUR/fő+hajóval és ebéd autóbusszal 15 EUR/fő
 • Porec, Euphrasius Bazilika: kb. 40 HRK/fő
 • Pula Amfiteátrum: kb. 40 HRK/fő
 • Pula, Augusztus templom: kb. 10 HRK/fő
 • Rovinj, Szent Euphémia templom tornya: kb. 15 HRK/fő

 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.

Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:
 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • utazást autóbusszal
 • csoportkísérő idegenvezetőt
Az ár nem tartalmazza:
 • fakultatív kirándulásokat és a belépőjegyek árát
 • idegenforgalmi adót
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
jún. 20-234/3139 900 Ft
125 910 Ft
139 900 Ft
125 910 Ft
139 900 Ft
125 910 Ft
szept. 19-224/3116 900 Ft
105 210 Ft
116 900 Ft
105 210 Ft
116 900 Ft
105 210 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat