Híres felfedezők nyomában- Körutazás Dél-Portugáliában

Portugália, ahol Európa véget ér, Portugália, a korábban kicsit elfeledett úti cél, mely az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a világot látni kívánók körében. A változatos, festői tájak, az enyhe éghajlat, a gazdag, egyedülálló kulturális örökség miatt mindenki szívébe zárja ezt az országot.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szobában

Turnusok: Fix turnusok (7 éj)

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Elhelyezés

 • Négycsillagos szállodában

Étkezés

 • Reggelit az ár tartalmazza
 • Vacsora befizethető

Utazás

 • repülővel

Program

1. NAP | Repülés Portugáliába
Repülés a budapesti reptérről Lisszabonba párizsi átszállással. Idegenvezetőnk várja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Hotel Altis Park Lisszabon****

2. NAP | Lisszabon, majd fakultatív program vagy szabadidő
Estoril, Cascais és Sintra A reggelit követően félnapos Lisszabon városnézés vár ránk. Az Atlanti-óceán partján, a Tejo-folyó torkolatánál fekvő legnagyobb portugál város, Lisszabon a második legrégibb európai főváros Athén után. Olyan nagy felfedezők otthonát jelentette egykor, mint Magellán, és Tengerész Henrik herceg. Semmihez sem fogható látvány a naplemente ott, ahol Európa véget ér, és az óceán hullámai egy új világ felé futnak. A Castelo São Jorge, azaz Szent György vár a város feletti dombról vigyázza a tájat, és elképesztő kilátással kedveskedik az ide látogatóknak. Ezt követően az Alfama felfedezésére indulunk: Lisszabon legrégebbi negyedének középkori utcái, fehérre festett házai, kis terei ódivatú bájt kölcsönöznek. Busszal a Belém-negyed felé indulunk. A Szent Jeromoskolostor a jellegzetes mánuel sílusjegyeket viseli magán, mely a portugál gótika sajátos változata. A Belém-torony történelemi idők tanúja volt: itt szálltak hajóra a világ meghódítására készülő nagy felfedezők, mint Magellán és Vasco de Gama. Megállunk a Felfedezések emlékművénél, mely az ismeretlen tájak meghódításának dicsőséges korszaka előtt tiszteleg. A Lisszabon szívében található Rossio-téren izgalmas események zajlottak: kivégzések, ünnepségek, bikaviadalok vonzották ide a tömegeket. Ma népszerű találkozóhelyként jegyzik. Délután szabadidő (egyéni visszatéréssel a hotelbe) vagy FAKULTATÍV program: Estoril, Cascais és Sinatra-kirándulás.

3. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program
Obidos, Batalha és Fátima Szabadidő keretében használja ki a hotel, és a környék nyújotta lehetőségeket, vagy egész napos FAKULTATÍV programként Obidos, Batalha és Fátima szépségei bűvölnek el minket. Obidos már a kelta, és a római időkben is lakott volt, majd vízigót, és mór uralom alá került. I. Alfonz foglalta vissza a várost, majd II. Alfonz feleségének adta ajándékkként. Később a királynők városaként is ismerték. Fatima a katolikus hívők egyik legjelentősebb európai zarándokhelye. A legenda szerint Szűz Mária több alkalommal jelent meg itt három pásztorgyereknek. Az utolsó alkalommal egy napcsodának is szemtanúi lehettek. A bazilika Fátima központjában fogadja a híveket. A városnézést követően Batalha felé visz utunk, mely az UNESCO-Világörökségi kincsek listáját gazdagítja. A Győzelmes Szűz Mária kolostor- és templom emelkedett hangulatával érinti meg lelkünket. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP | Lisszabon – Sesimbra – Setúbal – Algarve
A reggeli után kijelentkezés a hotelből. Az első állomásunk Sesimbra, a gyönyörű óceánparti város, melynek hosszan nyújtózó, homokos strandjai pihenésre csábítanak. Sesimbra és Setúbal között áthaladunk az Arrabida természetvédelmi területen. Itt az óceán kék ragyogása és a parti sziklák fehérsége szemet gyönyörködtető kontrasztot alkot, a növényzet pedig burjánzóan zöld a különleges mikroklímának köszönhetően. Setúbalt 1343-tól kezdve védte fal, mely túlélte az 1755- ben bekövetkező földrengést is. Maradványai ma is megtekinthetőek. Setúbal kikötője napjainkban is megőrizte fontosságát. Jelentős vallási központtá a Convento de Jesus de Setúbal, a ferences- rendi kolostor 15. századi létrehozása után vált. A Castelo de Sao Filipe-erőd a 16. század óta vigyázza egy dombról a vidéket. Kora délután Portugália egyik legdélibb, történelmi tartományának egyike, Algarve az úti célunk. Szállás: Hotel Alfamar Beach****, Albuferia, Algarve régió.

5. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program
Algarve, Lagos és Sagres Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk egész napos FAKULTATÍV kirándulásunkra, melyet Algarve régióba teszünk! Lagos álomszép partvidéke a kékeszöld csillogású víztükörrel, impozáns városfalai, és az egykori rabszolgapiac mind-mind fokozzák a városka egyediségét. Sagresben alapított tengerészeti iskolát Tengerész Henrik. A település 16. századi, sziklákra épült vára a magasból tekint le a szédítő mélységbe, és az óceán hullámaira, igazi romantikus érzetet keltve az utazóban. A 43 méteres szélrózsa a nagy felfedezések korszakát idézi fel. A közelben találjuk Cabo de Sao Vicentét, azaz a Szent Vince-fokot, Európa legdélnyugatibb pontját. A 75 méteres szikláról szemkápráztató kilátás nyílik Sagres-ra és a végtelen Atlanti-óceánra. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program
Silves és Monchique Szabadidő vagy FAKULTATÍV program keretében egész napos kirándulást teszünk Silves-be és Monchique-be. Silves városán az Arade folyó kanyarog át, középkori híd köti össze két partját. Gyakran narancs- és citromfák illatát viszi a szél. Az egyik fő látványosságként a mór kastély vörös homokkő falaival, I. Sancho király szobrával letűnt időkbe engednek bepillantást. A katedrálist egy eredetileg oszmán mecsetből alakították át 1189-ben, majd 1755-ös földrengés során elszenvedett károk után gótikus stílusban építették újjá. Ezt követően Monchique óvárosát tekintjük meg, ahol a domboldalra kis utcácskák tekergőznek felfelé. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP | Algarve – Evora – Lisszabon
Reggeli után kijelentkezés a hotelből. Evora felé tartunk, melynek történelmi központját 1986-ban nyilvánították az UNESCO-Világörökség részévé. Körülbelül 2000 éves múltra tekint vissza, és az építészeti stílusok gazdag tárháza színesíti a városképet. A Diana-szentély maradványai a római időkről mesélnek. A főbb nevezetességek közé tartozik a Sé-katedrális, Portugália egyik legfontosabb gótikus műemléke, a római vízvezeték, az egyetem, a Palácio dos Condes de Basto, a mór vár, majd később királyok rezidenciája. Praça do Giraldo, a központi tér nyüzsgő, népszerű találkozóhely. Bizarr élményt ígér a Capela dos Ossos, azaz Csontkápolna, ahol csaknem 5000 ember csontja figyeli némán a betérőket. A délután folyamán érkezünk Lisszabonba. Szállás Lisszabonban egy éjszakára.

8. NAP | Hazautazás
A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre, majd repülés átszállással Budapestre.

 

Fakultatív kirándulási csomag - 49.990 Ft/fő

 • Estoril, Cascais és Sintra-kirándulás
 • Obidos, Batalha és Fátima-kirándulás
 • Algarve, Lagos és Sagres-kirándulás
 • Silves és Monchique-kirándulás):

ÁrakLejárt: 2017. március 08.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülőjegyet
 • transzfert
 • kirándulóprogramokat: Lisszabon, Sesimbra, Setúbal, Evora
 • idegenvezetést
 • ingyenes parkolást Budapesten, a repülőtér közelében VIP parkolóban

Az ár nem tartalmazza

 • repülőtéri illetéket: 48.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • foglalási díjat: 2.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • fakultatív vacsorát: 41.990 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • fakultatív programcsomagot: (Estoril, Cascais és Sintra-kirándulás, Obidos, Batalha és Fátima-kirándulás, Algarve, Lagos és Sagres-kirándulás, Silves és Monchique-kirándulás): 49.990 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • egyágyas felárat: 63.990 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZMÉNYES ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: 4.050 Ft/fő, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
máj. 2-98/7219 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Volt egyszer egy Portugália

útibeszámoló
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy portugál kirándulás...   Csapatunkkal idén februárban ellátogatottunk Lisszabonba és Portóba, ahol pár napot töltöttünk telis teli izgalmas programokkal. Előszőr a fővárosba látogattunk el, ahol nem csak a megszokott turistalátványosságokat derítettük fel, hanem...
óváros
+36 20 459-5424 Kapcsolat