Egy nap, két fõváros: Bécs és Pozsony

Ismerjekedjen meg egy nap alatt Közép-Európa két lenyűgöző fővárosával! Utunk során lehetőség nyílik megismerkedni a bécsi Ringstrassen stílussal, a helyi látványosságokkal, meglátogatjuk Pozsonyban a Szlovák Nemzeti Színházat, a Szent Márton székesegyházat és még megannyi nevezetességet.

Bécs időjárás előrejelzés
Dátum 07.26. 07.27. 07.28. 07.29. 07.30.
Időjárás
Maximum 29°C 31°C 27°C 31°C 30°C
Minimum 19°C 19°C 19°C 19°C 17°C
Szél (km/h) 17 ↖ 24 → 16 → 24 ↘ 10 ↘
Vissza a képekhez

Étkezés: önellátás

Turnusok: 1 nap (non-stop)

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Étkezés

  • önellátás

Utazás

  • autóbusszal

Program

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Délelőtt elsőként autóbuszos városnézés keretében megismerkedünk Bécs nevezetes építészeti stílusával a Ringstrassen stílussal. A városnézés után szabadidejét mindenki egyénileg töltheti el Bécs belvárosában. Erre az időre múzeumlátogatásokat ajánlunk. Délután hajózás a szlovák fővárosba, Pozsonyba. A kifejezetten a Duna-csatorna alacsony vízállásához kialakított minden kényelemmel felszerelt katamaránok mindössze 75 perc alatt teszik meg az utat a bécsi Óvárosban található Schwedenplatz és a megtekintésre méltó szlovák főváros között.Pozsonyban, egy belvárosi séta keretében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Szlovák Nemzeti Színház épülete, Hviezdoslav tér, Szent Márton székesegyház (ahol valaha közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták), a főnemesek palotái, Academia Istropolitana (Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete), a Mihály-kapu, Fő tér, Prímás Palota. A látnivalók közül természetesen a híres pozsonyi szoborfigurák sem maradhatnak ki. Rövid szabadidő, majd még egy rövid megállás következik a Vár épületénél. 19.00 óra körül hazaindulás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Várható  költségek:

  • hajójegy Bécs-Pozsony kb. 35 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

ÁrakLejárt: 2018. június 18.

Az ár tartalmazza:

  • buszos utazást
  • felsorolt programokat
  • idegenvezetést

 

Az ár nem tartalmazza:

  • belépőjegyek árát, helyszínen fizetendő
  • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)Autóbuszjegy
júl. 1410 200 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat