Advent Drezdában

Az utazás fő attrakciója Drezda. A város rendkívül gazdag történelmi, kul­tu­rá­lis és művészeti értékekben. Az utazást az ünnepi hangulat, a karácsonyi vásárok nyüzsgő forgataga, a belvárosok díszkivilágítása teszi teljessé. Uton során ellátogatunk még a híres meisseni porcelán szülővárosába és a neves kereskedővárosba Pirnába is.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2-3 ágyas

Turnusok: fix turnusok, 2 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Távolság Budapesttől: 670km

Elhelyezés

 • 2 éjszaka Drezda környékén 3*-os szállodában, 2-3 ágyas kényelmes szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza

Utazás

 • kényelmes autóbusszal Budapestről a kora reggeli órákban

Program

1. nap:    
Elutazás Budapestről reggel 6.00 órakor. Kora délután érkezés Pirna városába, mely Drezdától alig 20 km-re, az Elba partján fekvő régi kereskedőváros, nyugalmat árasztó, álmos, bájos óvárossal, szűk utcácskákkal, több százéves polgárházakkal, hangulatos vendéglátóhelyekkel. A város leghíresebb látnivalója, az óváros közepén elterülő egykori piactér, a Marktplatz. A festői tér közepét, a Városháza túlnyomórészt reneszánsz stílusú épülete uralja, kecses barokk tornyán a város két oroszlános címerével. A Markt délnyugati sarkából nyílik a híres látkép, melyet Canaletto 1753-as festménye tett világhírűvé: a Városháza, a csúcsos tetejű reneszánsz polgárház, melyet később Canaletto-háznak neveztek, a magas tetejű Mária-templom gótikus épülete és a háttérben a Várhegyen, a Sonnenstein erődje. Ez a gyönyörű együttes ugyanúgy néz ki ma is, mint 250 éve. Szálláshely elfoglalása a késő esti órákban Drezda környékén.

 

2. nap:     

Reggeli után Innen utunk Drezdába vezet. Városnézés Szászország fővárosában, mely az európai barokk korszakában élte fénykorát. A II. világháború idején porig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket ismét újjáépítették. Rövid sétát teszünk az Óvárosban.  A Színháztéren elsétálunk a világhírű Semperopera és Hofkirche épületei mellett a Brühl teraszon át a Miasszonyunk (Frauenkirche) templomig. A II. világháború idején teljesen lerombolt hatalmas templomot néhány éve építették újjá és ma ismét az Elba menti Drezda egyik legfontosabb jelképe. Sétánk során érintjük a szász fejedelmek és királyok egykori kastélyát, a Residenzschloss-t, majd megtekintjük a fejedelmi menetet ábrázoló reliéfet, mely 25 000 db különleges technikával kiégetett meisseni porcelánból készült.

Fakultatív program keretében megtekinthető a világhírű gyűjteményekkel rendelkező Zwinger palotában a híres drezdai Képtár. A szabadidő alatt egyénileg megtekinthető a porcelángyűjtemény, melyben japán, kínai de főként meisseni porcelánok láthatóak, valamint a matematika és fizika szalon, melyben különböző korszakokból származó tudományos eszközök, órák láthatóak. Szintén a szabadidő alatt látogatható a fegyvertár, ahol XVI-XVII. századi fegyverek, páncélok láthatóak, valamint a Kincstár.

A közös séta után szabadprogram, barangolás a karácsonyi vásárokban, ismerkedés a leghíresebb adventi vásár, a Dresdner Striezelmarkt ünnepi hangulatával. A drezdai óvárosban a Miasszonyunk templo­ma környékén és a közeli Régi Piac téren cso­por­to­su­ló romantikus díszítésű bódékból számtalan kereskedő kínálja az ínycsiklandozó finomságokat, hagyományos kézműves ter­mé­ke­ket. Érdemes megkóstolni a forralt borokat és az eredeti drezdai karácsonyi kalácsot, a Christstollent is. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

 

3. nap:     
Reggeli után látogatás a meissen-i porcelánmanufaktúrában, mely több mint 300 éve működik. A gyárban megtekinthető a világhírű porcelán elkészítése, elképesztő precizitást, pontosságot láthatunk, és különböző trükköket is, melyekkel még egyedibbé varázsolják a termékeket. Mindezek mellett pedig természetesen a gyár 300 éves története is közszemlére kerül. Innen folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

Tájékoztató a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • VOX készülék: 1300 Ft/fő, kötelezően fizetendő
 • vacsora: kb 15-16 EUR/fő/alkalom, helyszínen fizetendő
 • Drezda, Zwinger: kb. 15 EUR/fő
 • Meissen, porcelénmanufaktúra: kb 15 EUR/fő

 

A program változtatás jogát fenntartjuk.

 

ÁrakLejárt: 2018. december 14.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást kényelmes autóbusszal
 • idegenvezetést

 

Az ár nem tartalmazza:

 • vacsorát: 15-16 EUR/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)
 • fakultatív programot: 10 EUR/fő + belépő: kb 12 EUR/fő
 • VOX készüléket: 1.200 Ft/fő (városnézéshez)
 • belépőket: kb 15 EUR/fő
 • kötelezző útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást:irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!

 

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
dec. 14-163/256 600 Ft
53 204 Ft
56 600 Ft
53 204 Ft
56 600 Ft
53 204 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat