Dél-Kelet Ázsia gyöngyszemei

Thaiföld és Kambodzsa legcsodálatosabb tájain át vezet ez a különleges ázsiai út. Bangkok kolostorai és úszó piaca, Angkor romjai és Neak Pean szigettemploma, sztúpák és szobrok, a buddhizmus lenyűgöző örökségei és mindennapjai igazán nem mindennapi színpompás kavalkáddal kápráztatják el a látogatókat.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szobák

Turnusok: fix turnusok, 14 nap / 11 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Egyéb: Min. 15 főtől

Fontos tudnivalók

Információ: A kirándulás résztvevői egyik városból a másikba légkondicionált, modern autóbuszokkal utaznak. A programok sorrendjének változtatásának és a szállás változtatásának jogát fenntartjuk. Szállás csere esetén az itt ismertett komfortfokozatnak megfelelő szállást biztosítunk Utasaink részére.

A Thaiföldre történő utazáshoz útlevelének a visszatéréstől számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Elhelyezés

 • 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban
 • 3 éj Bangkok, 3 éj Siem Reap, 5 éj Pattaya + kései kijelentkezés 18,00 óráig

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza, szilveszteri dátumon a gála vacsorát is
 • vacsora 11 alkalomra felár ellenében igényelhető: 85.000 Ft/fő

Utazás

 • menetrendszerinti járattal, átszállással Bangkokig, onnan belső járatokkal

Program

1. nap: Budapest - Bangkok
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Thaiföld fővárosába, Bangkokba, étkezés a repülőgépen.


2. nap: Bangkok
Érkezés Bangkokba a délutáni órákban, transzfer a szállodába, bejelentkezés, szabad program. Szállás Bangkokban.


3. nap: Bangkok - Buddha kolostorok

A reggelit követően félnapos városnézés autóbusszal, hajóval és gyalogosan Bangkokban. A városnézés során betekintést nyerhetünk a Chao Praya folyó mentén élő emberek életébe, miközben a múlt egyedülálló történelmi és kulturális örökségeit tekintjük meg. A bangkoki városnézés első állomása az Arany Buddha kolostor, utána a Chinatown főutcáján és a virágpiacon átbuszozva elmegyünk a Fekvő Buddha Kolostorba (Wat Po) ahol körbejárják az óriási fekvő Buddha szobrot, majd a templom egyéb érdekességeit és szépségeit mutatjuk meg, úgymint Marco Polo szobrok, gyönyörű sztupák, Vishnu hatalmas lingamja, jóga szobrok, fő-Buddha csarnoka. Utána kisétálunk a kikötőbe, un. long tail boat-ra szállunk, és a Chao Phraya folyón, majd a thonburi csatornákon hajózunk kb.1 órát. A délután folyamán szabadidő, fakultatív látogatási lehetőség a Királyi Palotában. Az esti órákban részvételi lehetőség egy vacsorával összekötött Siam Niramit előadáson.


4. nap: Bangkok - Úszópiac
A reggelit követően kirándulás a Damnern Saduak Úszópiacra. Menetközben érdemes nézelődni az úszópiac felé kókuszligetekkel szegélyezett úton is, közelről láthatjuk, hogy élnek itt az emberek végtelenül szerény körülmények között leginkább bádogkunyhóikban. Megérkezéskor fabárkákba szállunk és kb. 1 órán keresztül lehet nézelődni, vásárolgatni a vidám, zajos hangulatú piacon, áruval roskadásig megrakott ladikok között. A helyiek mindenfélét árulnak, főznek a bárkákban, az egzotikus gyümölcskínálat fantasztikus! Visszatérés a szállásunkra.


5. nap: Siem Reap - Preah Khan
A reggelit követően transzfer a repülőtérre, elutazás Siem Reapbe. Érkezés a menetrend függvényében, találkozó a helyi idegenvezetővel, transzfer a szállodába. Egy rövid felfrissülés után kirándulás Preah Khanba, a "Szent Kard" városába illetve Neak Pean "vízi" templomához. Előbbi szűk, sejtelmes folyosóival és kalandfilmbe illő romjaival, míg utóbbi izgalmas szigettemplommal bűvöli el a látogatókat. Szállásunk Siem Reapben lesz.


6. nap: Angkor
A reggelit követően a délelőttünk Angkor utolsó fővárosában tett barangolással telik. Henri Mouhot 1860-ban fedezte fel a dzsungel közepén Angkor romjait, a IX. és XIV. század között khmer birodalom virágzó civilizációja ma már világörökségünk része. A sokáig elfelejtett város környékén egy hatalmas, 140 kilométer hosszú és 30 kilométer széles tó fekszik, ami meghatározó volt a khmer kultúra kialakulásának szempontjából, hiszen egész évben lehetett itt rizst aratni és terület halakkal is ellátta bőven az embereket. A kőépítészet egyik csúcsa Angkor, ahol vakolat nélkül iszonyú pontossággal faragott köveket raktak egymásra, hogy aztán szobrokkal burkolják be azokat. Angkor meghatározó vallása a hinduizmus és a buddhizmus volt. Angkor Thom (az istenek oltalmazta város) közepén magasodik Bayon temploma, ahol rejtélyes mosolyú Buddha-arcokat találunk. Emellett a Királyi Palota maradványai, a Phimeanakas, a Leprás Király terasza és az Elefánt-terasz a főbb látnivalók. A délután folyamán a kirándulás a központi angkori területre: látogatás a II. Szúrjavarman király által Visnu istennek ajánlott Angkor Wathoz. Visszatérés a szállásunkra.


7. nap: Banteay Samres

Reggeli után kirándulás a 10. századból származó Banteay Srey templomhoz, amely a Hindu Vallás egyik legszebb szentélye. A rózsaszín homokkőből épült kis méretű templomot még a reggeli órákban érdemes megnézni, színei akkor láthatóak igazán. A következő templom, amit meglátogatunk a Banteay Samres lesz, majd ezt követően utunk során bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapi életébe. Késő délután hajókirándulás Kambodzsa hatalmas taván, a Tonle Sap-on. Bepillantást nyerhetünk egy úszó falu életébe, amelyhez - számunkra kicsit meglepő módon - iskola, kórház, éttermek is tartoznak. Visszatérés a szállásunkra az esti órákban.


8. nap: Banteay Samres
Reggel kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, menetközben megállunk egy kézműves manufaktúránál, vásárlási lehetőség. Elutazás Bangkokba, majd onnan autóbusszal Pattayára.


9-12. nap: Pattaya
Pihenés Pattayán, fakultatív kirándulások az adottságok függvényében.


13. nap: Pattaya - Budapest
Transzfer a menetrend függvényében a repülőtérre, hazautazás.


14.nap: Budapest
Transzfer a menetrend függvényében a repülőtérre, hazautazás.

 

Megjegyzés: A szilveszteri csoportnál december 31-én részvétel a szilveszteri forgatagban, idegenvezetőnk szervezésében.

 

Fakultatív kirándulások, belépők, helyszínen fizetendők:

 • kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap
 • Kambodzsa vízum: 30 USD/fő/nap
 • Királyi palota látogatás (min. 10 fő): 12.500 Ft/fő
 • Coral szoget gyorshajóval (min. 10 fő): 16.500 Ft/fő
 • Félnapos Nong Nooch Trópusi kert (min. 10 fő): 10.000 Ft/fő

 

ÁrakLejárt: 2020. március 03.

Az ár tartalmazza:

 • szállást, középkategóriájú szállodákban
 • reggelis ellátást végig az út folyamán
 • szilveszteri dátumon a gála vacsorát
 • repülőjegyet a megjelölt útvonalon
 • kései kijelentkezést az utolsó napon
 • a program szerinti kirándulásokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • repülőtéri illeték: kb. 130.000 Ft/fő (indulásik változhat)
 • Kambodzsai vízumot
 • vacsora felárat
 • egyágyas szoba felár  - érdeklődjön irodánkban
 • fakultatív programokat, belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,5%-a

Bruttó árazás 2023-ben is!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2-ágyas standard
márc. 3-1614/13MEGTELT

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat