Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva

Európa eldugott kincsei, az elfelejtett Albánia és Macedónia átmenetet képeznek a keleti és a nyugati világ között. Fedezze fel velünk Európa utolsó titkát a sasok földjén, és jöjjön velünk egy különleges utazásra a Balkán rejtelmes, de annál egzotikusabb szépségű tájaira. Élje át velünk a mindennapokat két, nem mindennapi ország egyedülálló, a világörökség listáin is szereplő látnivalói között. Albánia annyira lenyűgöző hely, hogy nehéz elhinni, ilyen helyek léteznek Európában: a méltóságteljes hegyvonulatok olyan gyönyörűek, mint Új-Zélandon, a tengerpart pedig a karibi szigetek hangulatát tükrözi. 
A kulturális és természeti kincsekben bővelkedő Balkán-félsziget egy részének legszebb látnivalóit igyekszünk megismertetni Önökkel a kereszt és a félhold árnyékában. 

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szoba

Turnusok: fix időpontban, 7 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Fontos tudnivalók

FIGYELEM! Szükséges útiokmány: Az utazáshoz a visszautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél, vagy kártya alapú személyi igazolvány szükséges.

(további részletek a Külügyminisztérium honlapján)

Elhelyezés

 • szálloda 4*: 2 éj Durres, 1 éj Saranda, 1 éj Berat
 • szálloda 3*: 1 éj Skopje környéke, 2 éj Ohridi-tó környéke
 • 2-3 fős fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • reggeli
 • felár ellenében kérhető vacsora, 19.900 Ft/fő áron. Figyelem! A vacsora felár befizetését kifejezetten javasoljuk, mivel ára igen kedvező, illetve a napi programok esetenkénti késői visszaérkezése és a helyi sajátosságok miatt az egyéni étkezést nem ajánljuk!

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal (WC, videó).  Nincs éjszakai utazás!
 • Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest, Kecskemét, Szeged
 • Csatlakozási lehetőség, gyüjtőjáratok felár ellenében: Eger - Gyöngyös - Debrecen: 12.900 Ft/fő oda-vissza

Program

1. nap: Budapest - Skopje
Indulás reggel 5 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, majd érkezés a Skopje környéki szálláshelyünkre. Este Európa legfurcsább fővárosaként emlegetett Skopje-ban by night, esti program, ahol megcsodálhatják a folyamatosan megújuló török óvárost, a főteret és a belváros érdekes kavalkádját sok különböző építészeti stílus egyvelegével. Visszatérés a szálláshelyünkre a késő esti órákban.


2. nap: Skopje - Durres
Reggeli után városnézés helyi idegenvezetővel Skopje-ban. Felkeressük Teréz Anya emlékházát, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár (carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: „kicsi város sok nagy műemlékkel”. Macedonia fővárosa különböző kultúrák határán alkult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Utazás Durres-be, Albánia kedvelt, hangulatos tengerparti üdülőhelyére. Szálláshely elfoglalása. Séta a szálláshely környékén.


3. nap: Kruja - Tirana 
Ma fakultatív kirándulás Szkander bég szülővárosába (Ár: 30 EUR/fő). 
Kruja-ba utazunk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, az Óratorony, Egyetemi negyed, Új ortodox templom, Block negyedben Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Utunk során megkóstolhatják a híres albán Skenderbeu konyakot is. Délután visszaérkezés a Durres-ben található szálláshelyünkre.


4. nap: Butrint - Saranda
Elsőként a görög-albán határ menti az UNESCO Világörökség részét képező Butrint városába utazunk, melyet a hegyoldalban kacskaringózva érünk el. A gyönyörű helyen fekvő császárkori hadikikötő és romváros mindenkinek egyedülálló élmányt nyújt. Következő megállónk a Jón-tenger partján fekvő kedvelt albán nyaralóhely, Saranda lesz. A Korfu szigetével szemben fekvő üdülővároshoz lélegzetelállító tájakon keresztül jutunk el, nevét 40 mártírról kapta. Festői tengerparti sétányán kellemes kávéházak és éttermek sorakoznak, valamint több római és bizánci fal- és épületmaradványt is találunk (pl: Ali pasa erőd). Szálláshely elfoglalása Saranda-ban.


5. nap: Gjirokastra - Berat 
Utunk a Drino folyó völgyében fekvő, szépen megőrzött oszmánkori városok egy ritka példájához, Gjirokastra-ba vezet, mely világörökségünk része. A  lenyűgöző, teraszos elhelyezkedésű házak, az óratorony, a város fölé magasodó fenséges erődítmény jelentős fegyvergyűjteményével, a bektasi imaház, a régi bazár kézműves boltjai és kávézói, hangulatos, macskaköves, kanyargós utcákkal átszőtt óvárosa barangolásra csábítanak. Innen Berat "ezer ablakok városába"-ba utazunk. A hegyoldalban, egymás felett elhelyezkedő házak alkotják az Osumi- folyó partján elterülő múzeumváros csodás képét. Az egyedülálló látványnak köszönhetően Albánia legszebb települése méltán került fel a világörökségek listájára. A látványt elragadó kincsek egészítik ki: a középkori fellegvár, a keresztény városrészben található számos templom, a székesegyház, a kanyargós, szűk utcák, a lélegzetelállító iszlám mecsetek. Tartalmas kirándulásunk után elfoglaljuk szállásunkat Berat-ban.


6. nap: Struga - Ohrid
Reggel utazás Macedónia ámulatba ejtő, kristálytiszta vízű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festői Struga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte fantasztikus középkori atmoszféráját, girbe-gurba utcái révén az építészet csodálóinak Mekkája. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot, valamint vásárlási lehetőség a  Nagy Bazárban, ahol válogathatunk a helyi különlegességnek számító, halpikkelyekből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fát a „Cinar”-t. Éjszaka az Ohridi-tó környékén.


7. nap: Ohridi-tó környéke
A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére (Ár: 30 EUR/fő). A tó partján haladva a világ legédesebb tiszta vízű forrásához érkezünk, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot és azt, ahogy a víz ereje kitör a mészkőből. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el és fontos ortodox zarándokhellyé vált.  Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu, a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége az arisztokrata származású magyar Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt, akit szépsége miatt az albán Sissi-ként emlegetnek. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére.


8. nap: Ohrid- Budapest
Reggeli után hazafelé indulunk, folyamatos uztazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.

 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, felárak és belépők:  
Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő):
 • Krija-Tirana:                  30 EUR/fő
 • Ohridi-tó környéke:        30 EUR/fő

 
Belépők és egyéb felárak:

 • Skopje/Teréz anya háza: kb. 2 EUR/fő
 • Durres/ Amfiteátrum: kb. 3 EUR/fő
 • Butrint/ Romváros: kb. 7 EUR/fő
 • Kruje/ Múzeum: kb. 4 EUR/fő
 • Gjirokastra/ Erőd: kb. 2 EUR/fő
 • Gjirokastra/ Fegyvermúzeum: kb. 2 EUR/fő
 • Gjirokastra/ Etnogáfiai múzeum: kb. 2 EUR/fő
 • Berat/vár: kb. 4 EUR/fő
 • Ohrid/ Zsófia templom: kb. 2 EUR/fő
 • Samuli erőd: kb. 1 EUR/fő 

  Az Ethem Bey mecset felújítás alatt van, ezért nem látogatható!


Üdülőhelyi díj:
kb.10 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő).

A program min. 35 fő jelentkezés esetén indul.

ÁrakLejárt: 2020. augusztus 15.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • csoportkisérő idegenvezetést
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat, 1.500 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • kötelező borravalót: 10 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • belépődíjakat
 • fakultatív programokat
 • vacsorát
 • egyágyas felárat: 19.9000 Ft/fő
 • idegenforgalmi adót: kb. 10 EUR/fő - helyszínen fizetendő!
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,3 %-a

Ellátás: Félpanzió

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjEgyágyasTársítható2 ágyas szoba
szept. 19-268/7179 700 Ft159 800 Ft159 800 Ft

Ellátás: Reggeli

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjEgyágyasTársítható2 ágyas szoba
szept. 19-268/7159 800 Ft139 900 Ft139 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat